ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σάλος στην Ινδία: Βουλευτής κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση - Αποκαλυπτικά βίντεο από τις πράξεις του

Αναρίθμητα βίντεο με τον Ινδό βουλευτή να κακοποιεί σεξουαλικά γυναίκες, έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η αστυνομία ερευνά τις καταγγελίες κατά του Prajwal Revanna, του βουλευτή της Καρνατάκα στην Ινδία, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε πολλές γυναίκες.

"Τα βίντεο είναι πειραγμένα"

Ο κ. Revanna δεν έχει πει κάτι σχετικά με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, αλλά ένας αξιωματούχος του γραφείου διέψευσε όσα έχουν βγει στη δημοσιότητα, λέγοντας ότι τα βίντεο είναι πειραγμένα.

Ο βουλευτής ανήκει στο Janata Dal (Secular), το οποίο είναι σύμμαχος του κόμματος Bharatiya Janata του πρωθυπουργού Narendra Modi, της Ινδίας.

Όσα δήλωσε ο πατέρας του

Ο πατέρας του HD Revanna, ο οποίος είναι νομοθέτης στην πολιτειακή συνέλευση της Καρνατάκα, είναι επίσης κατηγορούμενος στην καταγγελία που υπέβαλε στην αστυνομία ένας πρώην υπάλληλος της οικογένειας. Ο ίδιος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για πολιτική συνωμοσία.

Τη Δευτέρα, το JD(S) ανακοίνωσε ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Prajwal Revanna. Το κόμμα ιδρύθηκε από τον παππού του κ. Revanna, τον HD Deve Gowda, ο οποίος είναι πρώην πρωθυπουργός της Ινδίας.

Ο επικεφαλής υπουργός της Καρνατάκα K Siddaramaiah δήλωσε ότι μια ειδική ομάδα έρευνας (SIT) θα εξετάσει την υπόθεση, βάσει αιτήματος της επιτροπής γυναικών της πολιτείας.

Οι ισχυρισμοί κατά του κ. Ρεβάννα ήρθαν για πρώτη φορά στην επιφάνεια, τον Ιούνιο του 2023, αλλά ο ίδιος πέτυχε δικαστική εντολή που εμπόδιζε τα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν αυτό που περιγράφηκε ως "μορφοποιημένα βίντεο". Ωστόσο, πέντε ημέρες πριν από την ψηφοφορία της 26ης Απριλίου στο Χασάν - από όπου ο κ. Revanna είναι βουλευτής και διεκδικεί άλλη μια θητεία - χιλιάδες στικάκια κυκλοφόρησαν σε δημόσιους χώρους, όπως στάσεις λεωφορείων και πάρκα.

Τα κλιπ, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες τραβήχτηκαν από τον ίδιο τον κ. Revanna, έδειχναν τα πρόσωπα των γυναικών που φέρεται να είχε κακοποιήσει.

Σωρεία καταγγελιών από τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί

Μετά από καταγγελία μιας γυναίκας, η επικεφαλής της επιτροπής γυναικών της Καρνατάκα, Nagalakshmi Chaudhary, έστειλε επιστολή στον αρχηγό της αστυνομίας της πολιτείας ζητώντας να ληφθούν μέτρα κατά των δραστών.

"Το αίμα σου βράζει όταν βλέπεις μερικά από τα βίντεο", δήλωσε η Nagalakshmi Chaudhary στο BBC.

Την Κυριακή, μια 47χρονη γυναίκα, η οποία εργαζόταν ως μαγείρισσα για την οικογένεια και αυτοπροσδιορίστηκε ως ξαδέλφη της μητέρας του κ. Revanna, υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία υποστηρίζοντας ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον βουλευτή και τον πατέρα του.

"Όταν μπήκα, έξι άλλες υπηρέτριες έλεγαν ότι φοβόντουσαν τον Prajwal. Οι άνδρες υπάλληλοι, επίσης, μας ζητούσαν να προσέχουμε τον HD Revanna και τον γιο του Prajwal", ανέφερε στην καταγγελία της.

"Κάθε φορά που η σύζυγός του έλειπε, ο HD Revanna με άγγιζε επανειλημμένα με ανάρμοστο τρόπο, με έγδυνε και μου επιτέθηκε σεξουαλικά. Ενώ δούλευα στην κουζίνα, ο Prajwal με έπιανε από πίσω", πρόσθεσε.

Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι αποφάσισε να εμφανιστεί αφού παρακολούθησε βίντεο άλλων θυμάτων στο διαδίκτυο.

Κατηγόρησε επίσης τον Prajwal Revanna για κακοποίηση της κόρης της και τον πατέρα του για παρενόχληση και εγκληματικό εκφοβισμό.

Πολιτική θύελλα στην Καρνατάκα

Η αστυνομία λέει ότι ο Prajwal Revanna έχει εγκαταλείψει τη χώρα, ενώ ορισμένες αναφορές λένε ότι βρίσκεται στη Γερμανία. Ωστόσο, ο πατέρας του αρνήθηκε τον ισχυρισμό και δήλωσε ότι ήταν πρόθυμος να αντιμετωπίσει την έρευνα. "Δεν θα το σκάσουμε φοβισμένοι. Είμαστε εδώ. Θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις κατηγορίες σύμφωνα με το νόμο", δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα στην Καρνατάκα. Πολλοί διερωτήθηκαν πώς κάποιος "κατηγορούμενος για μια τόσο φρικτή πράξη" είχε τη δυνατότητα να φύγει χωρίς ανάκριση.

Ένας πολιτειακός υπουργός έγραψε στο X, πρώην Twitter, ζητώντας από τον κ. Μόντι να εξηγήσει γιατί η συμμαχία είχε κατεβάσει στις εκλογές τον Prajwal Revanna "γνωρίζοντας ότι εκατοντάδες γυναίκες είχαν κακοποιηθεί από τον υποψήφιο"

Ένας τοπικός ηγέτης του BJP, ο G Devaraje Gowda, είχε στείλει επιστολή στην πολιτειακή ηγεσία τον Δεκέμβριο, ζητώντας να μην τοποθετηθεί ο Prajwal Revanna ή οποιαδήποτε οικογένεια ως υποψήφιος της συμμαχίας λόγω των βίντεο.

Ένας εκπρόσωπος του BJP δήλωσε στο BBC: "Δεν μπορούμε να πούμε στον εταίρο της συμμαχίας να μην κατεβάσει αυτόν ή εκείνον τον υποψήφιο. Αυτό επαφίεται στο κόμμα".

Το JD(S) πήρε επίσης αποστάσεις από τους δύο πολιτικούς. Ο αδελφός του HD Revanna, πρώην επικεφαλής υπουργός HD Kumaraswamy, τους αποκάλεσε "ντροπή για την κοινωνία".

"Μην κατηγορείτε την οικογένεια", δήλωσε στους δημοσιογράφους. "Ο HD Revanna και η οικογένειά του είναι ξεχωριστοί. Δεν παρακολουθώ τις κινήσεις του".

Ο ανώτερος ηγέτης του κόμματος GT Deve Gowda δήλωσε ότι οι θα λάβουν πειθαρχικά μέτρα κατά των δύο ανδρών, εάν αποδειχθούν οι κατηγορίες.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram.

Read Next

17 Ιουν 2024

Καίτη Γαρμπή: "Κοιτάζω τον Διονύση με το βλέμμα της αγάπης και τον θαυμάζω, είναι ο άντρας μου"

"Ξέρω πόσο αρέσει στο γυναικείο φύλο" είπε η τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή.

17 Ιουν 2024

Κέιτ Μίντλετον: "Μπαμπά σε αγαπάμε"- Η τρυφερή ανάρτηση για την Γιορτή του Πατέρα

Δύο πανέμορφες φωτογραφίες μοιράστηκαν ο Γουίλιαμ και η Κέιτ τιμώντας τον ρόλο του πατέρα στην οικογένεια.

Περισσότερα από

News

17 Ιουν 2024

Στο νησί των ανέμων βρίσκεται ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος

Μαζί του ήταν η σύντροφος του Λόρεν Σάντσεζ και ο γιος του Πρέστον.

17 Ιουν 2024

Σάκης Ρουβάς: Η υπέροχη φωτογραφία με τα παιδιά του, με αφορμή την γιορτή του πατέρα

Ο Σάκης Ρουβάς γιορτάζει την ημέρα του πατέρα με μια μεγάλη αγκαλιά των παιδιών του.

17 Ιουν 2024

Tony Awards: Θρίαμβος για την παράσταση της Αντζελίνας Τζολί The Outsiders, στο πλευρό της η κόρη της Βίβιαν

Η παράσταση της The Outsiders βραβεύτηκε ως το καλύτερο μιούζικαλ, ενώ απέσπασε τρία ακόμα βραβεία.

17 Ιουν 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Οι συγκινητικές ευχές στην κολλητή της Κόρτνεϊ Κοξ

Έκλεισε τα 60 η αγαπημένη μας Μόνικα, από τα "Φιλαράκια".

17 Ιουν 2024

Μουσείο Ορσέ: Η Airbnb μεταμορφώνει την ταράτσα του για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, το υπέροχο Γαλλικό εθνικό μουσείο, θα μετατραπεί σε μια υπέρονη βεράντα με θέα τον Σηκουάνα.

17 Ιουν 2024
17 Ιουν 2024

"The Seven Dials Mystery": Το αστυνομικό μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι στο Netflix

Το αστυνομικό μυθιστόρημα γίνεται σειρά στο Netflix.

16 Ιουν 2024