ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Καρυστιανού: Ντροπή της Δικαιοσύνης η αρχειοθέτηση της μήνυσής μας - Θα βρούμε όσα πέταξαν

Χιλιάδες πολίτες θέλησαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση για την τραγωδία των Τεμπών, με κεντρική ομιλήτρια την Μαρία Καρυστιανού.

Με δάκρυα στα μάτια, εκατοντάδες άνθρωποι που το βράδυ του Σαββάτου συγκεντρώθηκαν στο Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας άκουσαν την Μαρία Καρυστιανού και υπέγραψαν την έκκληση του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 με αίτημα την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων, που ξεπέρασε τα 1,3 εκατομμύριο υπογραφές.

Όπως αναφέρει το gegonota.news, το αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει τους χιλιάδες πολίτες που θέλησαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση για την τραγωδία των Τεμπών, με κεντρική ομιλήτρια την Μαρία Καρυστιανού. Ορδές Βολιωτών κατέκλυσαν ασφυκτικά το κτίριο, μέσα και έξω, δημιουργώντας ουρά ακόμη και στο πεζοδρόμιο.

Με την άφιξη της Μαρίας Καρυστιανού και της Ελένης Βασάρα, που έχασαν τα παιδιά τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, πολλοί ήταν εκείνοι που δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, ενώ όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, δηλώνοντας την συμπαράστασή τους στις δυο γυναίκες.

Σε δηλώσεις της η κ. Καρυστιανού τόνισε ότι για τις οικογένειες των θυμάτων είναι κάθε μέρα ένας χειρότερος Γολγοθάς. "Ελπίζουμε πολύ-πολύ γρήγορα να έρθει η τιμωρία και να μπορούμε να αναπνέουμε πιο εύκολα", είπε και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την στήριξη του κόσμου.

Σε ερώτηση για την πειθαρχική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη σε βάρος της εισαγγελέως Λάρισας, η οποία απέρριψε μήνυση συγγενών κατά του Χρ. Τριαντόπουλου για το μπάζωμα, η κ. Καρυστιανού τόνισε:

"Ήταν τόσο αδιανόητη η κίνηση της Εισαγγελέως Λαρίσης που δεν θα μπορούσε η κ. Αδειλίνη να πράξει διαφορετικά. Η αρχειοθέτηση της μήνυσής που καταθέσαμε ήταν η ντροπή της δικαιοσύνης. Η κατηγορία για πλημμέλημα σε βάρος του Αγοραστού είναι εξοργιστική. Δεν μας ενδιαφέρει να γίνει γρήγορα η δίκη, αλλά να γίνει σωστή ανακριτική διαδικασία ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία. Και αυτά που έκρυψαν και όπου κι αν τα πέταξαν, εμείς θα τα βρούμε, θα τα συγκεντρώσουμε και θα γίνει σωστή δίκη".

Διαβάστε περισσότερα στο The TOC

Read Next

05 Σεπ 2025

Πρίγκιπας William | Θα εμφανιστεί σε δημοφιλή εκπομπή - Κυκλοφόρησε το τρέιλερ

Ποια εκπομπή υποδέχεται ο πρίγκιπας της Ουαλίας στο Κάστρο του Windsor.

Περισσότερα από

News

05 Σεπ 2025

Πένθος στη βρετανική βασιλική οικογένεια | Η επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι του Buckingham

Η Katharine Worsley είχε παντρευτεί τον ξάδερφο της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ, το 1961.

05 Σεπ 2025

Η Σίλια Κριθαριώτη αποχαιρετά τον Giorgio Armani με μία κοινή τους φωτογραφία

Πώς επέλεξε η διεθνώς καταξιωμένη σχεδιάστρια να πει "αντίο" στον Ιταλό σχεδιαστή.

05 Σεπ 2025

"Η Kate Middleton φοράει περούκα;": Ο πρώην κομμωτής της Diana μιλά για το νέο ξανθό look της πριγκίπισσας της Ουαλίας

Ο δημιουργός της iconic καρέ κουπ της Lady Di απάντησε στα "κακεντρεχή σχόλια" που δέχεται η Kate για το νέο χρώμα στα μαλλιά της.

05 Σεπ 2025

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου | Το "μαμαδίστικο" φαγητό που επιλέγει στην παραλία

Η παρουσιάστρια εκμεταλλέυεται τον καλό καιρό και συνεχίζει τις βουτιές της.

05 Σεπ 2025

Πρίγκιπας Harry | Οι τρεις αμφιλεγόμενοι όροι που έθεσε για να συναντήσει τον Κάρολο στο Λονδίνο

Ένας όρος είναι την υπόκλιση ολόκληρης της βασιλικής οικογένειας στη Meghan Markle!.

05 Σεπ 2025

15 διεθνείς προσωπικότητες τιμούν και θυμούνται τον Giorgio Armani

Τι έγραψαν οι συνάδελφοι και οι σταρ που έντυσε ο "maestro" της ιταλικής μόδας

05 Σεπ 2025

Η Τζένη Μελιτά μάς βάζει στην αίθουσα χορού | Το εντυπωσιακό βίντεο με τον παρτενέρ της

Η παρουσιάστρια μοιράστηκε με τους θαυμαστές της ένα ακόμη αγαπημένο της χόμπι.