ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Το πώς αντιμετωπίζουν οι άντρες της Βουλής μια γυναίκα είναι σοκαριστικό"

"Μου είχε πει βουλευτής της ΝΔ: "Εσύ δεν έχεις παιδιά κι άρα δεν μπορείς να μιλάς για τα Τέμπη"" είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, τονίζοντας την ανάγκη να παλέψουμε όλοι και όλες ενάντια στον σεξισμό.

Καλεσμένη στην εκπομπή του MEGA "Χαμογέλα και Πάλι!" βρέθηκε το πρωί η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και μίλησε εφ' όλης της ύλης, πριν τις Ευρωεκλογές.

Ξεκινώντας σημείωσε πως: "Είναι μια μαύρη επέτειος σήμερα, του πραξικοπήματος της χούντας, και είναι σημαντικό τώρα που έχουμε την τύχη να έχουμε Δημοκρατία και καλούμαστε να της δώσουμε και περιεχόμενο πιο ουσιαστικό, να θυμόμαστε αυτούς που αγωνίστηκαν για να έχουμε Δημοκρατία".

  • "Πιστεύω ότι είμαστε όλοι ίσοι"

"Η Αριστερά και η Δεξιά και συνολικά το τι είναι ο καθένας, δεν προσδιορίζεται από τα λόγια του αλλά από τις πράξεις του. Η δική μου πορεία χαράκτηκε όταν ένα κόμμα και ο τότε αρχηγός του αποφάσισε να κάνει τα εντελώς αντίθετα από αυτά που είχε υποσχεθεί και ψήφισε ο κόσμος και αποφάνθηκε με την ετυμηγορία του στο δημοψήφισμα. Γι’ αυτό αποχώρησα. Σημασία έχει να υπηρετείς την κοινωνία γιατί η αξία του να είναι κανείς Αριστερός ή οι αναφορές της Αριστεράς έχουν να κάνουν με την κοινωνία. Εγώ πιστεύω ότι είμαστε όλοι ίσοι γι’ αυτό και η Πλεύση Ελευθερίας υπηρετεί σταθερά αυτό που έχουμε πει, ίσα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους".

Όπως λέει η ίδια:

"Για μένα, κανένας από αυτούς που προσκολλήθηκαν στην εξουσία και άφησαν την κοινωνία, δεν μπορεί να λέγεται Αριστερός. Κάθισαν σε υπουργικές καρέκλες και άφησαν τις δεσμεύσεις τους. Εγώ άφησα την καρέκλα μου. Η ουσία της πολιτικής είναι να προσφέρεις και όχι να αναζητάς αξιώματα και ανταλλάγματα. Αν ο στόχος σου είναι να κερδίσεις είτε πλούτη, είτε προνόμια, είτε αξιώματα, είναι ένα πρόβλημα γιατί τελικά, την κρίσιμη στιγμή όταν θα σου πουν θα επιλέξεις τον κόσμο ή θα επιλέξεις την πάρτη σου, δυστυχώς επιλέγουν οι άνθρωποι αυτοί την πάρτη τους και έτσι έκαναν".

  • Σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, για τη βάφτισή του

"Ένα πολύ βασικό δικαίωμα στην οικουμένη είναι η ανεξιθρησκεία. Ο κάθε άνθρωπος να πιστεύει αυτό το οποίο επιλέγει, είναι συνειδησιακό του θέμα, ιερό, κανείς δεν πρέπει να το κοροϊδεύει, και ο καθένας να σέβεται τι πιστεύει ο άλλος. Επίσης, όποιος δεν πιστεύει κάπου, έχει και αυτός το αυτονόητο δικαίωμα. Πολλές φορές αυτό παρεξηγήθηκε και είδαμε ανθρώπους να λένε ότι η Αριστερά σημαίνει να είσαι άθεος ή να χλευάζουν την πίστη του άλλου. Αυτό εμένα δε με βρίσκει καθόλου σύμφωνη".

"Από εκεί, μέχρι τις δηλώσεις που σχολιάστηκαν, νομίζω ότι το ζήτημα δεν είναι η Αριστερά και η Δεξιά, αλλά είναι το πόσο κάποιοι άνθρωποι, προκειμένου να κερδίσουν εντυπώσεις, να αφήσουν αποτύπωμα, να κυνηγήσουν το viral, λένε πράγματα τα οποία είτε είναι αψυχολόγητα ή πολύ προσωπικά και δε θα έπρεπε να απασχολούν τη δημόσια συζήτηση, είτε είναι και προκλητικά. Θεωρώ ότι έγινε για να απευθυνθεί σε έναν κόσμο που έχει την πίστη του και θεωρώ ότι έγινε και με αυτήν τη μανία του viral και των εντυπώσεων που οδήγησε έναν άλλον αρχηγό πριν από λίγο καιρό, τον κ. Κουτσούμπα, να πει κάτι αδιανόητο, ότι οι φοιτήτριες αναζητούν sugar daddies για να πληρώσουν δίδακτρα", συμπληρώνει και τονίζει:

"Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αυτού του είδους το κυνήγι της εντύπωσης μπορεί να οδηγήσει σε πολύ στρεβλές καταστάσεις, ιδίως σε μια περίοδο που η έμφυλη βία έχει εκτοξευτεί. (…) Υπάρχει μια άρνηση της κυβέρνησης συνολικά, να δει αυτό το θέμα, και του πρωθυπουργού να έρθει να απαντήσει για αυτό το θέμα στη Βουλή. Του έχω κάνει 16 επίκαιρες ερωτήσεις και δεν έχει έρθει να απαντήσει ούτε σε μία.

  • Για τον Δ. Παπανώτα

"Το ζήτημα είναι ως κοινωνία τι αντανακλαστικά έχουμε απέναντι στις αντιλήψεις που είτε υποτιμούν το φαινόμενο της έμφυλης βίας, είτε καλλιεργούν μια αντίληψη. Δυστυχώς καλλιεργούνται από το πολιτικό σύστημα γιατί έχουμε ένα πολιτικό σύστημα και μια λειτουργία ακόμα και του κοινοβουλίου, η οποία είναι βαρύτατα κακοποιητική για τις γυναίκες. Προσωπικά, ως η μοναδική γυναίκα πολιτική αρχηγός, έχω το δυσμενές προνόμιο να πρέπει κάθε φορά να το επισημάνω αυτό. Το πώς αντιμετωπίζουν οι άνδρες της Βουλής, οι άνδρες της κυβέρνησης μία γυναίκα, είναι σοκαριστικό και είναι ένα μήνυμα το οποίο εκπέμπουν στην κοινωνία".

Η ίδια σημειώνει πως:

"Αυτό το πολύ στρεβλό πρότυπο, ουσιαστικά μπορεί να περιλάβει και να ανεχθεί, κάθε είδους σεξισμό, κακοποιητική συμπεριφορά που φτάνει μέχρι του να έχουμε αυτήν τη φοβερή συνθήκη που αποκαλύφθηκε, να μην μπορεί μια γυναίκα να προστατευτεί ακόμα και πηγαίνοντας στο αστυνομικό τμήμα. Η ουσία είναι ότι είναι άλλο οι διακηρύξεις και άλλο η πραγματικότητα. (…) Πιστεύω ότι βασική υποχρέωση αυτήν την στιγμή εκείνων των ανθρώπων που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και να παρέμβουν πολιτικά στα πράγματα αλλάζοντάς τα, είναι να χτίσουν ένα διαφορετικό υπόδειγμα".

Μάλιστα η ίδια τόνισε πως έχει κάνει 16 επίκαιρες ερωτήσεις για το θέμα της έμφυλης βίας στον Πρωθυπουργό, χωρίς να έχει απαντήσει σε καμία.

  • Για την επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να διαγράψει από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τον Δημήτρη Παπανώτα

"Είναι μια επιλογή και ένας τρόπος να αποστασιοποιηθεί από μία παρελθοντική δήλωση. Είναι σημαντικό να δίνεται ένα μήνυμα εναντίον και του σεξισμού και της έμφυλης βίας, είναι σημαντικό αυτό το μήνυμα να είναι ειλικρινές".

"Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι προδόθηκαν ξανά και ξανά, ότι φτάσαμε να σκοτώνονται άνθρωποι και παιδιά από την χρόνια διαφθορά, γιατί τα Τέμπη ήταν το απαύγασμα και το αποτέλεσμα μια διαφθοράς δεκαετιών και μιας αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή και τη λύση, θεωρώ, στα πράγματα δε θα τη δώσουν οι εντυπώσεις, αλλά η σκληρή δουλειά από ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να αφήσουν στην άκρη το προσωπικό τους συμφέρον και το κέρδος τους και να δουλέψουν για το κοινωνικό σύνολο", συμπληρώνει.

  • Για την κυβέρνηση

"Όπως είπα και όταν τελείωσε η 3ημερη συζήτηση για την πρόταση μομφής, αυτή η συζήτηση ήταν η αρχή του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το πιστεύω απολύτως και το πιστεύει και ο Μητσοτάκης. Για αυτό και δεν έχει πατήσει στη Βουλή έκτοτε, γι’ αυτό και δεν έρχεται να απαντήσει σε καμία επίκαιρη ερώτηση, γι’ αυτό η ώρα του πρωθυπουργού έχει γίνει η ώρα του όπου φύγει φύγει και γι’ αυτό προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει την ατζέντα.

"Αυτό το οποίο εισπράττω από τον κόσμο είναι ότι αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να έχει μια φωνή στη Βουλή, εμάς. Μπορεί να πήραμε 3,2 στις εκλογές τις περσινές αλλά αυτό καθόλου δε μας κάνει να αισθανόμαστε ούτε μειονεκτικά, ούτε ότι δεν ενισχύεται η δύναμή μας. Αισθανόμαστε την εμπιστοσύνη του κόσμου, είμαστε κάτι διαφορετικό γιατί δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής, είμαστε άνθρωποι οι οποίοι στην πολιτική μπαίνουμε για να προσφέρουμε και προσκαλούμε τέτοιους ανθρώπους και τέτοιους ανθρώπους θα έχουμε και στο ευρωψηφοδέλτιο που θέλουν να προσφέρουν".

Το ευρωψηφοδέλτιο της Πλεύσης Ελευθερίας ανακοινώνεται την ερχόμενη Τρίτη.

"Πιστεύω ότι θα υπάρχουν εκπλήξεις και θα καταλάβει ο κόσμος τι εμείς εννοούμε όταν λέμε αντιπολίτευση υπεράσπισης".

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Το πώς αντιμετωπίζουν οι άντρες της Βουλής μια γυναίκα είναι σοκαριστικό"

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Πάσχα στο χωριό

Μικρές αλλά πολύτιμες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

03 Μαϊ 2024

Swipe right για την Ευρώπη: Μια εφαρμογή τύπου Tinder μας δείχνει με ποιους υποψήφιους των Ευρωεκλογών... ταιριάζουμε

Μια ομάδα νέων σκέφτηκε μια λύση για να αυξήσει τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές της ΕΕ.

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!