ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.

cacao rocks

Το νεοσύστατο, αστικό ξενοδοχείο Mitsis N’U Piraeus Port έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Πειραιά, σε ένα κτίριο ιστορικής σημασίας που πρόσφατα ανακαινίστηκε από τον 'Όμιλο Mitsis, τον μεγαλύτερο ιδιόκτητο ξενοδοχειακό 'Όμιλο στην Ελλάδα. Το ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά στις πύλες Ε7/Ε8 από όπου αναχωρούν τα πλοία και κρουαζιερόπλοια για τα νησιά των Κυκλάδων, τοποθεσία που το καθιστά ιδανική πρόταση διαμονής για κάθε ταξιδιώτη, αλλά και όσους αγαπούν την πολυτέλεια και την καλοπέραση. Με την εγκαινίαση του νέου ξενοδοχείου στον Πειραιά, ο 'Όμιλος εδραιώνει την παρουσία του στις δύο βασικές πύλες εισόδου ταξιδιωτών της χώρας, το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με το Sofitel Athens Airport και το λιμάνι του Πειραιά.

Αναστηλωμένο σε ένα κτίριο πολιτιστικής κληρονομιάς που από το 1888 ως το 1967 στεγαζόταν το αποστακτήριο των οινοπνευματώδων ποτών METAXA, το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Τραβασάρο και το βραβευμένο γραφείο Divercity Architects υπό την επίβλεψη του Διευθυντή Έργων του Ομίλου MITSIS, Σπύρου Ναουμίδη, με στόχο την ανάδειξη της ιστορικής του προσωπικότητας με μια σύγχρονη ματιά. Με στόχο να αποτελεί έναν all-day γαστρονομικό προορισμό αλλά και σημείο συνάντησης για τους επισκέπτες, το Mitsis N’U Piraeus Port στεγάζει στο ισόγειό του το "Amber Cellar Bar & Restaurant". Το εστιατόριο φέρει την υπογραφή του Εxecutive Chef του Ομίλου Δημήτρη Στειακάκη, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα μενού που συνδυάζει παράδοση και καινοτομία προσφέροντας ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, ενώ τη λίστα των κρασιών και των cocktails έχει επιμεληθεί ο Beverage Consultant Χρήστος Χουσέας.

Πρόκειται για το μοναδικό ξενοδοχείο στον Πειραιά που λειτουργεί και ως κέντρο καλλιτεχνικής ποικιλομορφίας, αφού φιλοξενεί από τοιχογραφίες και γκράφιτι μέχρι hanging installations, και στις εγκαταστάσεις του συναντάμε έργα των κορυφαίων Έλλήνων καλλιτεχνών Κώστα Βαρώτσου και Κωνσταντίνου Κακανιά. Πρόσφατα, ο πολυσχιδής καλλιτέχνης Cacao Rocks (Ιάσονας Μέγκουλας, γιος του γλύπτη Γιώργου Μέγκουλα) δημιούργησε μία νέα τοιχογραφία στο αίθριο του ξενοδοχείου, προσθέτοντας, έτσι, ένα ακόμη εντυπωσιακό εικαστικό έργο στη συλλογή του Mitsis N’U Piraeus Port.

'Όπως μας εξήγησε μιλώντας για το νέο του έργο στο ξενοδοχείο, ο Cacao Rocks έχει ακολουθήσει, μεν, τα χνάρια του πατέρα του, ωστόσο η πρακτική του δεν περιορίζεται στη γλυπτική τέχνη. Ασχολείται επίσης με τη ζωγραφική, τη βιντεοτέχνη, την περφόρμανς και τις εικαστικές εγκαταστάσεις, ενώ στην ηλικία των 12 ετών ξεκίνησε να πειραματίζεται με το γκράφιτι και την τέχνη του δρόμου.

Μιλήστε μας για το έργο σας στο αίθριο του κτιρίου του Mitsis N’U Piraeus Port. Τι ενέπνευσε τη δημιουργία του;

Γενικά εμπνέομαι πολύ από τους 'Έλληνες ζωγράφους του περασμένου αιώνα και ήθελα να κρατήσω την αισθητική τους και για το συγκεκριμένο έργο. Είχα ως βάση κάποια σκίτσα του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα που είχε κάνει σε ταράτσες του Λονδίνου και δημιούργησα μία δική μου σύνθεση, χρησιμοποιώντας χρώματα μεσογειακής αισθητικής που συνήθως δεν συναντάς πολύ στην τέχνη μου -η παλέτα μου έχει συνήθως πιο "σκληρές" αντιθέσεις με μπλε, μαύρο, λευκό και χρυσό. Η τοιχογραφία είναι αρκετά μεγάλη, πάνω από είκοσι μέτρα σε ύψος.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Read Next

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Πάσχα στο χωριό

Μικρές αλλά πολύτιμες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

03 Μαϊ 2024

Swipe right για την Ευρώπη: Μια εφαρμογή τύπου Tinder μας δείχνει με ποιους υποψήφιους των Ευρωεκλογών... ταιριάζουμε

Μια ομάδα νέων σκέφτηκε μια λύση για να αυξήσει τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές της ΕΕ.

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!