ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.

cacao rocks

Το νεοσύστατο, αστικό ξενοδοχείο Mitsis N’U Piraeus Port έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Πειραιά, σε ένα κτίριο ιστορικής σημασίας που πρόσφατα ανακαινίστηκε από τον 'Όμιλο Mitsis, τον μεγαλύτερο ιδιόκτητο ξενοδοχειακό 'Όμιλο στην Ελλάδα. Το ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά στις πύλες Ε7/Ε8 από όπου αναχωρούν τα πλοία και κρουαζιερόπλοια για τα νησιά των Κυκλάδων, τοποθεσία που το καθιστά ιδανική πρόταση διαμονής για κάθε ταξιδιώτη, αλλά και όσους αγαπούν την πολυτέλεια και την καλοπέραση. Με την εγκαινίαση του νέου ξενοδοχείου στον Πειραιά, ο 'Όμιλος εδραιώνει την παρουσία του στις δύο βασικές πύλες εισόδου ταξιδιωτών της χώρας, το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με το Sofitel Athens Airport και το λιμάνι του Πειραιά.

Αναστηλωμένο σε ένα κτίριο πολιτιστικής κληρονομιάς που από το 1888 ως το 1967 στεγαζόταν το αποστακτήριο των οινοπνευματώδων ποτών METAXA, το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Τραβασάρο και το βραβευμένο γραφείο Divercity Architects υπό την επίβλεψη του Διευθυντή Έργων του Ομίλου MITSIS, Σπύρου Ναουμίδη, με στόχο την ανάδειξη της ιστορικής του προσωπικότητας με μια σύγχρονη ματιά. Με στόχο να αποτελεί έναν all-day γαστρονομικό προορισμό αλλά και σημείο συνάντησης για τους επισκέπτες, το Mitsis N’U Piraeus Port στεγάζει στο ισόγειό του το "Amber Cellar Bar & Restaurant". Το εστιατόριο φέρει την υπογραφή του Εxecutive Chef του Ομίλου Δημήτρη Στειακάκη, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα μενού που συνδυάζει παράδοση και καινοτομία προσφέροντας ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, ενώ τη λίστα των κρασιών και των cocktails έχει επιμεληθεί ο Beverage Consultant Χρήστος Χουσέας.

Πρόκειται για το μοναδικό ξενοδοχείο στον Πειραιά που λειτουργεί και ως κέντρο καλλιτεχνικής ποικιλομορφίας, αφού φιλοξενεί από τοιχογραφίες και γκράφιτι μέχρι hanging installations, και στις εγκαταστάσεις του συναντάμε έργα των κορυφαίων Έλλήνων καλλιτεχνών Κώστα Βαρώτσου και Κωνσταντίνου Κακανιά. Πρόσφατα, ο πολυσχιδής καλλιτέχνης Cacao Rocks (Ιάσονας Μέγκουλας, γιος του γλύπτη Γιώργου Μέγκουλα) δημιούργησε μία νέα τοιχογραφία στο αίθριο του ξενοδοχείου, προσθέτοντας, έτσι, ένα ακόμη εντυπωσιακό εικαστικό έργο στη συλλογή του Mitsis N’U Piraeus Port.

'Όπως μας εξήγησε μιλώντας για το νέο του έργο στο ξενοδοχείο, ο Cacao Rocks έχει ακολουθήσει, μεν, τα χνάρια του πατέρα του, ωστόσο η πρακτική του δεν περιορίζεται στη γλυπτική τέχνη. Ασχολείται επίσης με τη ζωγραφική, τη βιντεοτέχνη, την περφόρμανς και τις εικαστικές εγκαταστάσεις, ενώ στην ηλικία των 12 ετών ξεκίνησε να πειραματίζεται με το γκράφιτι και την τέχνη του δρόμου.

Μιλήστε μας για το έργο σας στο αίθριο του κτιρίου του Mitsis N’U Piraeus Port. Τι ενέπνευσε τη δημιουργία του;

Γενικά εμπνέομαι πολύ από τους 'Έλληνες ζωγράφους του περασμένου αιώνα και ήθελα να κρατήσω την αισθητική τους και για το συγκεκριμένο έργο. Είχα ως βάση κάποια σκίτσα του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα που είχε κάνει σε ταράτσες του Λονδίνου και δημιούργησα μία δική μου σύνθεση, χρησιμοποιώντας χρώματα μεσογειακής αισθητικής που συνήθως δεν συναντάς πολύ στην τέχνη μου -η παλέτα μου έχει συνήθως πιο "σκληρές" αντιθέσεις με μπλε, μαύρο, λευκό και χρυσό. Η τοιχογραφία είναι αρκετά μεγάλη, πάνω από είκοσι μέτρα σε ύψος.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Read Next

19 Ιαν 2026

Marie Chantal | Γιατί δεν συνόδευσε τον Παύλο Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη στη Μητρόπολη Αθηνών;

Τι πραγματικά συμβαίνει με την επιχειρηματία και ποιος ο λόγος της "εξαφάνισης" της.

19 Ιαν 2026

Χρυσή Βαρδινογιάννη – Nina Flohr | Συνόδευσαν την οικογένεια Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη

Η διακριτική παρουσία των συζύγων του Νικόλαου και Φίλιππου Ντε Γκρες στο πλευρό της Άννας Μαρίας.

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2026

Κηδεία Ειρήνης | Πρώτη επίσημη εμφάνιση στην Ελλάδα για τη διάδοχο του ισπανικού θρόνου

To βασιλικό ζευγάρι της Ισπανίας βασιλιάς Felipe και βασίλισσα Letizia, με τις κόρες τους πριγκίπισσα Leonor και Infanta Sofia στην Αθήνα.

19 Ιαν 2026

Η κίνηση του Παύλου Ντε Γκρες στη Σοφία της Ισπανίας στη Μητρόπολη Αθηνών

Η χειρονομία του γιου της Άννας Μαρίας στην αγαπημένη του θεία, βασίλισσα Σοφία, που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

19 Ιαν 2026

Όπως δεν την έχουμε ξαναδεί | Η Δήμητρα Ματσούκα με athleisure look σε δημόσια εμφάνιση

Η Δήμητρα Ματσούκα σε μια ανατρεπτική εμφάνιση στην κοπή της πίτας της "Κόμισσας της Φάμπρικας".

19 Ιαν 2026

Το τελευταίο αντίο στην Ειρήνη | Οι αφίξεις στη Μητρόπολη Αθηνών

Σήμερα Δευτέρα 19 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η εξόδιος ακολουθία στην πριγκίπισσα Ειρήνη.

19 Ιαν 2026

"Ήταν πραγματικά κακιά": Η αποκάλυψη για τη Celine Dion από πρώην συνεργάτη της

Η άγνωστη αντιπαλότητα ανάμεσα στη Celine Dion και τη Lara Fabian.

19 Ιαν 2026

Ελένη Βουλγαράκη | Το πλούσιο brunch που απόλαυσε σε spot της Λισαβόνας

Η Ελένη Βουλγαράκη μοιράζεται το λαχταριστό πρωινό που επέλεξε στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

19 Ιαν 2026

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση επέστρεψε στο instagram | H οικογενειακή έξοδος σε αγαπημένο της στέκι

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση απολαμβάνει το αγαπημένο της γλυκό με το αγόρι της.

18 Ιαν 2026

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου | Το αγαπημένο της πρωινό είναι η υγιεινή επιλογή που θέλεις για το ξεκίνημα της ημέρας σου

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έχει την τέλεια υγιεινή πρόταση για το πρωινό μας γεύμα.

16 Ιαν 2026

Στα μπλε η Ιωάννα Μαλέσκου | Η εμφάνιση σε κοσμικό event

Η Ιωάννα Μαλέσκου σε νέα δημόσια εμφάνιση με κομψό σύνολο.

16 Ιαν 2026

Πέθανε η Μέλπω Ζαροκώστα - Η ζωή μιας γυναίκας που τόλμησε να δημιουργήσει

Η Μέλπω Ζαρόκωστα έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια καλλιτεχνική διαδρομή που σημάδεψε γενιές.