ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"September Says": Παγκόσμια πρεμιέρα για την ταινία της συζύγου του Γιώργου Λάνθιμου, Αριάν Λαμπέντ στο 77o Φεστιβάλ Καννών

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Αριάν Λαμπέντ συμμετέχει στο τμήμα "Ένα Κάποιο Βλέμμα" του Φεστιβάλ Καννών.

Αριάν Λαμπέντ: Η φινετσάτη σύζυγος του Γιώργου Λάνθιμου έλαμψε στις Κάννες με Chanel

Οι αδελφές Τζουλάι και Σεπτέμπερ είναι τελείως διαφορετικές. Η Σεπτέμπερ είναι κλειστή και δύσπιστη με τον κόσμο, ενώ η Τζουλάι είναι ανοιχτή και περίεργη για όλους και για όλα. Τις ενώνει η ανησυχία για την ανύπαντρη μαμά τους, τη Σίλα, η οποία δεν είναι σίγουρη τι να κάνει μαζί τους. Οταν η Σεπτέμπερ αποβάλλεται από το σχολείο, η Τζουλάι αφήνεται να τα βγάλει πέρα και αρχίζει να διεκδικεί τη δική της ανεξαρτησία - κάτι που δεν περνά απαρατήρητο από τη Σεπτέμπερ. Η ένταση μεταξύ των τριών γυναικών αυξάνεται όταν βρίσκουν καταφύγιο σε ένα παλιό εξοχικό στην Ιρλανδία, όπου η Τζουλάι ανακαλύπτει πως η σχέση της με τη Σεπτέμπερ αλλάζει με τρόπους που δεν μπορεί να καταλάβει ή να ελέγξει εντελώς - και μια σειρά από σουρεαλιστικές συναντήσεις φέρνουν την οικογένεια στα όριά της.

"September Says": Παγκόσμια πρεμιέρα για την ταινία της συζύγου του Γιώργου Λάνθιμου, Αριάν Λαμπέντ στο 77o Φεστιβάλ Καννών

Αυτή είναι η υπόθεση της πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους που υπογράφει σκηνοθετικά και σεναριακά η Αριάν Λαμπέντ, διασκευάζοντας το "Sisters" της Ντέιζι Τζόνσον, της νεαρότερης συγγραφέα που ήταν ποτέ υποψήφια για το βραβείο Man Booker - στη Ελλάδα έχει εκδοθεί το "Κάτω από την Επιφάνεια" του 2019.

Η ταινία, θα κάνει την πρεμιέρα της στο τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα του 77ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Η Λαμπέντ έχει βρεθεί ξανά ως δημιουργός στο Φεστιβάλ το 2019 με το μικρού μήκους "Olla" στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, με την ταινία να κερδίζει το μεγάλο βραβείο καλύτερης ταινία μικρού μήκους στο Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν.

Στo "September Says" πρωταγωνιστούν η Μία Θάρια και η Ράκι Τάκραρ, αλλά και η Πασκάλ Καν στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο. Παραγωγοί της ταινίας είναι οι Τσέλσι Μόργκαν Χόφμαν, Λάρα Χίκεϊ Εντ Γκίνεϊ και Αντριου Λόου, σε ανάπτυξη της Element Pictures αι του BBC Film. Η ταινία είναι μια παραγωγή των Sackville, Crybaby, MFP, με χρηματοδότηση από το BBC Film, σε συνεργασία με το Creative Europe και το MEDIA, το Screen Ireland, τη στήριξη του Eurimages σε συνεργασία με το NRW το, UK Global Screen Fund και τη συμμετοχή του Arte / ZDF. Τις διεθνείς πωλήσεις της ταινίας έχει αναλάβει η Match Factory.

Το 77ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 14 μέχρι και τις 25 Μαΐου. Το επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις νέες ταινίες των Φράνσις Φορντ Κόπολα (Megalopolis), Άντρεα Άρνολντ (Bird), Ζακ Οντιάρ (Emilia Perez), Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ (The Shrouds), Πάολο Σορεντίνο (Parthenope) και βέβαια την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, "Kinds of Kindness", που θα διαγωνιστεί για τον φετινό Χρυσό Φοίνικα.

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.