ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ευρυδίκη: "Από την ημέρα του πραξικοπήματος θυμάμαι ότι ακούγαμε τα τανκς και τα πυροβόλα...ο χειρότερος μου εφιάλτης"

" Ο χειρότερος μου εφιάλτης από τα παιδικά μου χρόνια ήταν ο ήχος της φωτιάς που είχε να κάνει με το ότι ένιωθα ότι καιγόμουν και ξυπνούσα"

Σε μια εξομολόγηση καρδιάς προχώρησε η Ευρυδίκη, το απόγευμα της Παρασκευής, όταν βρέθηκε στο "Στούντιο 4” όπου και μοιράστηκε με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο τις μνήμες που φέρει ακόμα από το πραξικόπημα στην Κύπρο.

"Πολλά τραγούδια με γυρίζουν πίσω στην Κύπρο και θυμάμαι, ας πούμε, πολύ έντονα την περίοδο αυτή του πολέμου. Ήμουν έξι χρονών τότε, δεν ήμουν πάρα πολύ μικρή. Δηλαδή έχω μνήμες.

Γεννήθηκα στη Λεμεσό αλλά τότε ήμασταν στη Λευκωσία, όπου μεγάλωσα και ήταν το σπίτι μας πολύ κοντά στο προεδρικό μέγαρο. Άρα από την ημέρα του πραξικοπήματος θυμάμαι ότι ακούγαμε τους ήχους, ακούγαμε τα τανκς και τα πυροβόλα και όλα αυτά. Είχαμε τρομάξει πάρα πολύ” δήλωσε αρχικά η τραγουδίστρια.

"Μας πήραν οι γονείς μας και πήγαμε στη Λεμεσό όπου και μείναμε όλο το καλοκαίρι τότε στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς. Εκεί κατεύθαναν καθημερινά οι συγγενείς του πατέρα μου, γιατί όλη η οικογένεια του είναι από τα Κατεχόμενα.

Έρχονταν λοιπόν εκεί όσοι κατάφεραν να φύγουν, γιατί κάποιοι ήταν και αιχμάλωτοι για κάποιες μέρες. Όπως ο παππούς μου, η θεία μου, η αδελφή του μπαμπά μου. Έμεναν όλοι πια στο σπιτάκι του παππού και της γιαγιάς, στρώναμε έξω και κοιμόμασταν όλοι μαζί”.

"Αυτό δεν φεύγει ποτέ, υπάρχουν φορές που ακόμα βλέπω εφιάλτες. Ο χειρότερος μου εφιάλτης από τα παιδικά μου χρόνια ήταν ο ήχος της φωτιάς που είχε να κάνει με το ότι ένιωθα ότι καιγόμουν και ξυπνούσα!

Φοβόμουν τις βόμβες, γιατί είχαν συμβεί πάρα πολλά και έφταναν σχεδόν όλα στα αυτιά μας” πρόσθεσε, η Ευρυδίκη.

Embed code Ευρυδίκη: "Από την ημέρα του πραξικοπήματος θυμάμαι ότι ακούγαμε τα τανκς και τα πυροβόλα...ο χειρότερος μου εφιάλτης"

"Σίγουρα με έχει επηρεάσει και πάντα όλα αυτά που ζούμε, τα παιδικά μας βιώματα, μας επηρεάζουν για όλη τη ζωή μας. Μετά ως ενήλικοι προσπαθούμε να ψάξουμε μέσα μας να βρούμε το γιατί και να το δουλέψουμε, να δουλέψουμε με τον εαυτό μας”.

"Μου λένε ότι φαίνομαι νέα και πάντα χαμογελάω"

"Οι γονείς μου μένουν στην Κύπρο. Εγώ μένω στην Αθήνα με τη δική μου οικογένεια. Εδώ είναι το σπίτι μου πια. Ο γιος μου είναι 27 ετών. Μου λένε ότι φαίνομαι νέα και πάντα χαμογελάω. Δεν κρύβω τα κεράκια και την ηλικία μου. Μεγαλώνω όμορφα, μόνο η ψυχολογία μας ρίχνει μερικές φορές. Στα γενέθλιά μου είμαι πάντα χαρούμενη. Δεν νιώθω 56 ετών. Όταν σκέφτομαι τα χρόνια, μου φαίνονται πολλά, δεν νιώθω τόσο", είπε η τραγουδίστρια.

Read Next

05 Σεπ 2025

Πρίγκιπας William | Θα εμφανιστεί σε δημοφιλή εκπομπή - Κυκλοφόρησε το τρέιλερ

Ποια εκπομπή υποδέχεται ο πρίγκιπας της Ουαλίας στο Κάστρο του Windsor.

Περισσότερα από

News

05 Σεπ 2025

Πένθος στη βρετανική βασιλική οικογένεια | Η επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι του Buckingham

Η Katharine Worsley είχε παντρευτεί τον ξάδερφο της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ, το 1961.

05 Σεπ 2025

Η Σίλια Κριθαριώτη αποχαιρετά τον Giorgio Armani με μία κοινή τους φωτογραφία

Πώς επέλεξε η διεθνώς καταξιωμένη σχεδιάστρια να πει "αντίο" στον Ιταλό σχεδιαστή.

05 Σεπ 2025

"Η Kate Middleton φοράει περούκα;": Ο πρώην κομμωτής της Diana μιλά για το νέο ξανθό look της πριγκίπισσας της Ουαλίας

Ο δημιουργός της iconic καρέ κουπ της Lady Di απάντησε στα "κακεντρεχή σχόλια" που δέχεται η Kate για το νέο χρώμα στα μαλλιά της.

05 Σεπ 2025

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου | Το "μαμαδίστικο" φαγητό που επιλέγει στην παραλία

Η παρουσιάστρια εκμεταλλέυεται τον καλό καιρό και συνεχίζει τις βουτιές της.

05 Σεπ 2025

Πρίγκιπας Harry | Οι τρεις αμφιλεγόμενοι όροι που έθεσε για να συναντήσει τον Κάρολο στο Λονδίνο

Ένας όρος είναι την υπόκλιση ολόκληρης της βασιλικής οικογένειας στη Meghan Markle!.

05 Σεπ 2025

15 διεθνείς προσωπικότητες τιμούν και θυμούνται τον Giorgio Armani

Τι έγραψαν οι συνάδελφοι και οι σταρ που έντυσε ο "maestro" της ιταλικής μόδας

05 Σεπ 2025

Η Τζένη Μελιτά μάς βάζει στην αίθουσα χορού | Το εντυπωσιακό βίντεο με τον παρτενέρ της

Η παρουσιάστρια μοιράστηκε με τους θαυμαστές της ένα ακόμη αγαπημένο της χόμπι.