ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ενδοοικογενειακή βία: Ξαφνικά αστυνομικό... "θαύμα" - Αύξηση 1.400% στις καταγγελίες μετά το φιάσκο στους Αγ. Αναργύρους

Μόνο μέσα στις 9 πρώτες ημέρες του Απριλίου, η ΕΛ.ΑΣ. διαχειρίστηκε 852 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, προχωρώντας σε συνολικά 617 συλλήψεις.

Αύξηση 1.400% στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων! Δεκαπενταπλάσια περιστατικά κάθε ημέρα του Απριλίου. Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., "μαρτυρούν" ότι η σοκαριστική υπόθεση, "έριξε φως" στο σκοτεινό αριθμό των θυμάτων, που μέχρι σήμερα επέλεγαν να υπομένουν σιωπηλά το Γολγοθά τους.

Έμπειροι αστυνομικοί, εκτιμούν πως τα θύματα ενδεχομένως "έλυσαν τη σιωπή τους", για να μην έχουν και εκείνες την ίδια κατάληξη, ενώ ένας μικρότερος αριθμός περιστατικών, αφορά ζευγάρια που πιθανότατα αποφάσισαν μετά την δολοφονία, να λύσουν προσωπικές διαφορές και αντιπαραθέσεις, με… "εκδικητικές" καταγγελίες.

Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, αρκετές αναφορές στην ΕΛ.ΑΣ. αφορούν, όχι μόνο ζευγάρια και πρώην συντρόφους και συζύγους, αλλά και άλλα περιστατικά ενδοοικογενειακών επεισοδίων ανάμεσα σε συγγενικά πρόσωπα (αδέρφια μεταξύ τους, παιδιά με γονείς, γονείς με παιδιά).

150 καταγγελίες κάθε μέρα

Μόνο μέσα στις 9 πρώτες ημέρες του Απριλίου, η ΕΛ.ΑΣ. διαχειρίστηκε 852 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, προχωρώντας σε συνολικά 617 συλλήψεις. Πρόκειται για έναν μεγάλο αριθμό που μαρτυρά όχι μόνο τη ραγδαία αύξηση των καταγγελιών, αλλά και μια μεγαλύτερη κινητοποίηση της Αστυνομίας, μετά τις αστοχίες και την απραξία στην περίπτωση της Κυριακής.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Μ.Ο. των καταγγελιών, εκτοξεύτηκε από 10, σε 150 την ημέρα! Μόνο την Τρίτη, η ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε 141 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και προχώρησε σε 73 συλλήψεις. Πέντε από τα θύματα, ζήτησαν να μεταφερθούν στις ειδικές δομές, υπό τον φόβο εκδικητικών επιθέσεων από τους συντρόφους τους. Αντίστοιχη αριθμοί, καταγράφηκαν τη Δευτέρα, με 109 περιστατικά και 54 συλλήψεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, συνολικά από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 29 Φεβρουαρίου, 1.536 γυναίκες και 555 άνδρες έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

"Θα δεις τι θα πάθεις"

"Θα δεις τι θα πάθεις". Με αυτά τα λόγια απείλησε τη σύζυγο του λίγες ημέρες πριν, ένας 44χρονος στρατιωτικός στο Πλατάνι της Κω. Αμέσως μετά ξεκίνησε να την τραβάει από τα μαλλιά και την κλώτσησε έξω από το σπίτι. Η 47χρονη γυναίκα, προχώρησε σε καταγγελία και ο στρατιωτικός, συνελήφθη με τις κατηγορίες της απειλής, της σωματικής βλάβης και της παράβασης του νόμου περί ενδοοικογενειακής βία. Υπό τον φόβο, ότι ο σύζυγος της θα την αναζητήσει, αμέσως μετά τη καταγγελία, η γυναίκα μεταφέρθηκε με όχημα του Αστυνομικού Τμήματος Κω σε φιλική ασφαλή κατοικία στην οποία φιλοξενείται. Στα περισσότερα από τα καταγγελλόμενα περιστατικά, μετά την δολοφονία της Κυριακής, τα θύματα, μεταφέρονται σε ασφαλή σημεία με υπηρεσιακά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ..

Σύλληψη έξω από το Αστυνομικό Τμήμα

"Με παρακολουθεί…", είπε τρομαγμένη στους αστυνομικούς του Α.Τ. Περιστερίου, το απόγευμα της Τρίτης, μια 40χρονη γυναίκα, καταγγέλλοντας τον 38χρονο πρώην σύντροφο της. Ούτε δέκα λεπτά μετά την καταγγελία, ο σκοπός του Τμήματος, εντόπισε τον άνδρα να διέρχεται με το αυτοκίνητο του έξω από το Α.Τ. και τον συνέλαβε. Σε αντίθεση με όσα συνέβησαν στην περίπτωση της Κυριακής, οι αστυνομικοί, έδειξαν τα αντανακλαστικά τους και αντιλήφθηκαν άμεσα τις κινήσεις του 38χρονου, προστατεύοντας το θύμα, που ζήτησε βοήθεια. Στην 40χρονη, δόθηκαν οδηγίες για την εγκατάσταση του Panic Button (κουμπί πανικού) στο κινητό της, της εφαρμογής για την άμεση ειδοποίηση της Αστυνομίας, σε περίπτωση κινδύνου. Παράλληλα της χορηγήθηκε κωδικός πρόσβασης για την εφαρμογή.

Το Panic Button δεν απέτρεψε την επίθεση

Σε μια άλλη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, μια 42χρονη γυναίκα, έφτασε την περασμένη Δευτέρα μέχρι το Α.Τ. Σαλαμίνας, ζητώντας βοήθεια, μετά τις συνεχιζόμενες παρενοχλήσεις από τον πρώην σύζυγο της. Ο 40χρονος Λιμενικός που συνελήφθη από τους αστυνομικούς, την απείλησε τηλεφωνικά, της επιτέθηκε έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά, επιχείρησε να της αρπάξει το κινητό και της προκάλεσε σωματικές βλάβες, γρονθοκοπώντας την στο κεφάλι. Δεν σταμάτησε όμως εκεί.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 42χρονης, παρακολουθούσε επίμονα το σπίτι της, ενώ δημιούργησε προβλήματα ακόμα στο σχολείο του ανήλικου παιδιού τους. Η γυναίκα, δεν κατάφερε να προστατευτεί ούτε μετά την εγκατάσταση του panic button, στο κινητό της τηλέφωνο. Την ημέρα της καταγγελίας και μέχρι τον εντοπισμό του πρώην συζύγου της, η 42χρονη φοβούμενη νέα επίθεση, μεταφέρθηκε στο σπίτι της, από την εποχούμενη περιπολία του Αστυνομικού Τμήματος.

Πηγή: The TOC

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

01 Μαϊ 2024

"Αγκαλιά μου": Η Ελένη Ράντου σε σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη μητέρα της μοιράστηκε η Ελένη Ράντου

01 Μαϊ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ αποκαλύπτει το "κοινωνικό" της πρόσωπο

Η πρώτη ανάρτηση της Τατιάνα Μπλάτνικ μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Νικόλαο, αφορούσε την πλατφόρμα ψυχικής υγείας που έχει δημιουργήσει.

Περισσότερα από

News

01 Μαϊ 2024

Sporty chic: Η total black εμφάνιση της Άντζελας Γκερέκου και τα sneakers που θα φορέσουμε φέτος την άνοιξη

Πρωινή βόλτα στη Γλυφάδα με μαύρο σύνολο και τα αθλητικά που θα είναι hot την φετινή άνοιξη.

01 Μαϊ 2024

"Becoming Karl Lagerfeld": Τον Ιούνιο η πρεμιέρα της βιογραφικής σειράς

Η σειρά εστιάζει σε έναν έρωτα του Καρλ που πυροδότησε και τη μεγάλη αντιπαλότητα με τον Ιβ Σεν Λοράν.

01 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα αντάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές, αφού δεν φορούσε σουτιέν.

01 Μαϊ 2024

Τζούλι Άντριους: Η σπάνια εμφάνιση της 88χρονης σταρ στα Χάμπτονς

Η αξέχαστη Mary Poppins κομψή και στα 88 της χρόνια.

01 Μαϊ 2024

Πέθανε ο συγγραφέας Πολ Όστερ στα 77 του χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα

Ο Πολ Όστερ είχε γράψει 34 βιβλία, μεταξύ των οποίων και η φημισμένη "Τριλογία της Νέας Υόρκης".

01 Μαϊ 2024

Ευγενία Σαμαρά - Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Είναι μαζί και πολύ ερωτευμένοι - Η εμφάνιση στα Πετράλωνα

Αγκαλιά στα Πετράλωνα το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ - Η γνωριμία των δύο ηθοποιών στο θέατρο και ο κεραυνοβόλος έρωτας.

01 Μαϊ 2024

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Η μυθιστορηματική ζωή του 75χρονου σταρ που δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον βούρκο

Σε δίκη τον Οκτώβριο ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση. Δύο γυναίκες κατήγγειλαν τον Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση το 2021 στα γυρίσματα της ταινίας "Les Volets verts".

30 Απρ 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Άνοιξε τα μάτια του, αντιδρά στα βαθιά ερεθίσματα και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

"Είναι Μεγάλη Τρίτη έγινε ένα θαύμα. Από την Κυριακή και μετά έγινε ένα θαύμα"

30 Απρ 2024
30 Απρ 2024

Κόρντεϊ Κοξ: "Με χώρισε την ώρα της συνεδρίας χωρίς να το περιμένω!"

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για μια σκληρή εμπειρία που την οδήγησε όμως σε μια αποκάλυψη.