ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Έκλειψη Ηλίου: 32 εκ. ζευγάρια ματιών στραμμένα προς τον ουρανό!

Συνάρπασε η χθεσινή έκλειψη ηλίου το πλήθος που ταξίδεψε στην Αμερική και στο Μεξικό για να βιώσει μία μοναδική στιγμή.

Το θέαμα της ολικής έκλειψης ηλίου σάρωσε τη Βόρεια Αμερική το απόγευμα της Δευτέρας, δίνοντας σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους στο Μεξικό, τις ΗΠΑ και τον Καναδά την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σπάνιο και εκθαμβωτικό ουράνιο θέαμα.

Σχεδόν 32 εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν σε σημεία όπου μπορούσε να γίνει ορατή η έκλειψη καθώς η σκιά του φεγγαριού διέσχισε τα σύνορα Μεξικού-Τεξάζ το μεσημέρι και διέσχισε 15 πολιτείες κατά την επόμενη μιάμιση ώρα, αν και πολλοί, ιδίως στο νότο και τις μεσοδυτικές πολιτείες, στερήθηκαν καθαρή θέα λόγω χαμηλών σύννεφων και βροχής.

Όσοι κατάφεραν να το ζήσουν, έζησαν ένα μοναδικό φαινόμενο που δεν θα ξαναδούμε στις ΗΠΑ μέχρι το 2044. Οι πόλεις βυθίστηκαν στο ξαφνικό σκοτάδι, ψυχράνθηκαν από την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και ένιωσαν την ακινησία του λυκόφωτος στη μέση της ημέρας.

"Υπάρχει κάτι πολύ μυστηριώδες σε μια ολική ηλιακή έκλειψη, όταν κυριολεκτικά η μέρα μετατρέπεται σε νύχτα, τα ζώα αρχίζουν να συμπεριφέρονται διαφορετικά και βλέπουμε αλλαγές στην ατμόσφαιρα της Γης", δήλωσε στο CNN η Παμ Μελρόι, αναπληρώτρια επικεφαλής της Nasa και συνταξιούχος αστροναύτης με πτυχία στην αστρονομία και τις πλανητικές επιστήμες.

"Είναι μια μυστικιστική, μυστηριώδης εμπειρία. Και μου αρέσει η σκέψη ότι εκατομμύρια Αμερικανοί στάθηκαν μαζί σήμερα, κοιτάζοντας ψηλά στον ουρανό".

Η Nasa μετέδωσε ζωντάνα από τα κανάλια της το φαινόμενο της έκλειψης.

Ειδικοί στον τουρισμό πιστεύουν ότι τουλάχιστον 4 έως 5 εκατομμύρια ταξίδεψαν από άλλα μέρη των ΗΠΑ για να παρακολουθήσουν το σόου, καθιστώντας το τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική ημέρα του έτους στη χώρα και δίνοντας οικονομική ώθηση ύψους 1,5 δισ. δολαρίων.

Πολλοί σηκώθηκαν πριν από την αυγή για να πάρουν θέση, ενώ πόλεις από το Τέξας έως το Μέιν, καθώς και άλλες εκτός της διαδρομής ολικότητας, διοργάνωσαν πάρτι παρακολούθησης και μοίρασαν δωρεάν γυαλιά έκλειψης.

Ο Τζο Μπάιντεν ανάρτησε μήνυμα από τον Λευκό Οίκο, χαρακτηρίζοντας την έκλειψη ως ένα γεγονός "που αξίζει να θαυμάσουμε" και προτρέποντας τους Αμερικανούς να χρησιμοποιούν γυαλιά ασφαλείας για να κοιτάζουν τον ήλιο.

Πηγή: The Guardian

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.