ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ επαινεί την Μπιγιονσέ για την ερμηνεία του Blackbird, η Ντόλι Πάρτον της εμπιστεύεται το Jolene

Μεγάλοι καλλιτέχνες την εμπιστεύονται και την επικροτούν, όμως το νέο Jolene προκαλεί αντιδράσεις.

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ επαίνεσε τη Beyoncé για την ερμηνεία της στο "Blackbird" τονίζοντας ότι είναι "μια υπέροχη εκδοχή" που "ενισχύει το μήνυμα πολιτικών δικαιωμάτων που με ενέπνευσε να γράψω το τραγούδι εξαρχής".

"Νομίζω ότι η Beyoncé έχει κάνει μια υπέροχη εκδοχή και θα παρότρυνα όποιον δεν την έχει ακούσει ακόμα να το κάνει. Θα το λατρέψετε!" έγραψε ο ΜακΚάρτνεϊ σε ανάρτησή του στο Instagram.

"Μίλησα μαζί της στο FaceTime και με ευχαρίστησε που το έγραψα και τις επέτρεψα να το ερμηνεύσει. Της είπα ότι η απόλαυση ήταν όλη δική μου και νομίζω ότι έχει κάνει μία συγκλονιστική διασκευή του τραγουδιού. Όταν είδα το βίντεο στην τηλεόραση στις αρχές της δεκαετίας του '60 με τα μαύρα κορίτσια να απομακρύνονται από το σχολείο, το βρήκα σοκαριστικό και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ακόμα αυτές τις μέρες υπάρχουν μέρη όπου συμβαίνει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Ο,τιδήποτε μπορεί να κάνει το τραγούδι μου και η υπέροχη εκδοχή της Beyoncé για να περιοστεί η φυλετική ένταση θα είναι υπέροχο και με κάνει πολύ περήφανο" τόνισε το πρώην μέλος των Beatles.

Ο ΜακΚάρτνεϊ έγραψε το "Blackbird" το 1968, εμπνευσμένο από τη Little Rock Nine, την ομάδα των μαύρων φοιτητών που ήταν στην πρώτη γραμμή του κινήματος για την άρση του φυλετικού διαχωρισμού στην Αμερικ. Το τραγούδι κυκλοφόρησε αργότερα στο "The White Album" των Beatles.

Η Μέλμπα Πάτιγιο Μπιλς, μέλος των Little Rock Nine δήλωσε στο NPR ότι ελπίζει ότι η εκδοχή του "Blackbird" από την Beyoncé θα οδηγήσει σε μια ανανεωμένη εστίαση στα πολιτικά δικαιώματα. "Οι άνθρωποι αγνόησαν το νόημα του τραγουδιού για πολύ καιρό" ανέφερε η Μπιλς. "Αλλά όταν μιλά η Queen B οι άνθρωποι θα ακούσουν" σημείωσε.

Άνευ όρων το Jolene στα χέρια της Μπιγιονσέ

Απίστευτη επιτυχία πρέπει να θεωρηθεί το γεγονός πως η Ντόλι Πάρτον παραχώρησε το εμβληματικό της τραγούδι Jolene (ίσως το πιο γνωστό σε όλους μας) στην Μπιγιονσέ, επιτρέποντάς της μάλιστα να αλλάξει και μέρος των στίχων. Η εκτέλεση περιλαμβάνεται στον νέο δίσκο της Queen B με τον τίτλο "Cowboy Carter” που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.

Η Πάρτον συμμετείχε μάλιστα στον δίσκο με το "Tyrant” που συνδυάζει trap και country, καθώς και έχοντας το δικό της ιντερλούδιο, με τίτλο "Dolly P” λίγο πριν το "Jolene”.

"Έι γλυκιά B, είμαι η Dolly P. Ξέρεις αυτή την κοπελιά με τα καλά μαλλιά για την οποία τραγουδάς;” λέει, αναφερόμενη στο τραγούδι "Sorry” που κυκλοφόρησε το 2016 η Beyonce, αφήνοντας εποχή με την ατάκα "Becky with the good hair”(Η Becky με τα καλά μαλλιά). "Μου θυμίζει κάποια που ήξερα από παλιά, μόνο που αυτή είχε τούφες καστανόξανθων μαλλιών, ευλογημένη να είναι η καρδιά της. Μπορεί τα μαλλιά τους να είχαν διαφορετικό χρώμα, αλλά πονούσε το ίδιο”.

Ωστόσο, οι αλλάγες που έχει κάνει η Μπιγονσέ -με την πρωταγωνίστρια του τραγουδιού να επιτίθεται στο τρίτο πρόσωπο της σχέσης και να την απειλεί- έχει προκαλέσει και θύελλα αντιδράσεων για το κατά πόσο φεμινιστικό μπορεί να είναι το τραγούδι της, αφού προφανώς ο "καημένος σύζυγος" μένει στο απυρόβλητο, ενώ για όλα φταίει η Jolene.

Στην εκδοχή της Ντόλι Πάρτον όμως η σύζυγος παρακαλεί την Jolene να τον αφήσει γιατί σημαίνει τόσο για εκείνη, μια επίκληση δηλαδή στην γυναικεία αλληλεγγύη και όχι μια επίθεση.

*Και με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

02 Μαϊ 2024

Τάιρα Μπανκς - Χάιντι Κλουμ: Η ζωή αρχίζει στα 50

Μια εμφάνιση- έκπληξη στην συναυλία της Μαράια Κάρεϊ στο Λας Βέγκας, έκαναν τα δυο τοπ μόντελς και το γλέντησαν πραγματικά.

02 Μαϊ 2024

Η ασύλληπτη γκάφα της Μπάρμπρα Στρέιζαντ προς την Μελίσσα ΜακΚάρθι: "Πήρες Ozempic";

Η τραγουδίστρια έσβησε αμέσως μετά το σχόλιο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Περισσότερα από

News

02 Μαϊ 2024

Δημήτρης Παπανικολάου: "Δεν μπορώ να είμαι περήφανος, επειδή γεννήθηκα 2 μέτρα και καρφώνω καλύτερα, Στόχος μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους"

Για αυτό και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του: σημασία δεν έχουν μόνο τα δώρα που μας χάρισε απλώς η Φύση, αλλά ό,τι κατακτούμε με το πνεύμα και την ψυχή μας.

02 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα αντάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές, αφού δεν φορούσε σουτιέν.

02 Μαϊ 2024

Όταν η Ρούνεϊ Μάρα υποδύθηκε τη Μαρία Μαδγαληνή δίπλα στον Χοακίν Φίνιξ

Τότε η ηθοποιός είχε δηλώσει πως η Μαρία Μαγδαληνή υπήρξε "ριζοσπαστική" γυναίκα.

02 Μαϊ 2024

Τομ Χανκς- Ρίτα Γουίλσον: "Ακόμα δεν πιστεύω πως η γυναίκα μου βγαίνει μαζί μου"

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν 36 χρόνια γάμου και έχουν πολλά να πουν για τις σχέσεις.

02 Μαϊ 2024

Ο πρίγκιπας William μιλά για πρώτη φορά για την υγεία της Kate

Τη δική της μάχη με τον καρκίνο δίνει η πριγκίπισσα Kate Middleton, και ο πρίγκιπας William θέλησε να ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της.

01 Μαϊ 2024

Πολ Όστερ:Το συγκλονιστικό βιβλίο του για την οπλοκατοχή και το οικογενειακό δράμα που κρύβεται από πίσω

Ο σπουδαίος συγγραφέας Πολ Όστερ προσπαθεί να εξηγήσει ένα αμιγώς αμερικανικό φαινόμενο, που κρύβει και ένα οικογενειακό δράμα.

01 Μαϊ 2024

O Κιάνου Ριβς φιλά (ξανά) την σύντροφό του με ανοιχτά μάτια - Μήπως είναι το νέο dating trend;

Για ακόμα μια φορά ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το φιλί του ηθοποιού Keanu Reeves στη σύντροφό του Alexandra Grand.

01 Μαϊ 2024

"Αγκαλιά μου": Η Ελένη Ράντου σε σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη μητέρα της μοιράστηκε η Ελένη Ράντου

01 Μαϊ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ αποκαλύπτει το "κοινωνικό" της πρόσωπο

Η πρώτη ανάρτηση της Τατιάνα Μπλάτνικ μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Νικόλαο, αφορούσε την πλατφόρμα ψυχικής υγείας που έχει δημιουργήσει.

01 Μαϊ 2024

Sporty chic: Η total black εμφάνιση της Άντζελας Γκερέκου και τα sneakers που θα φορέσουμε φέτος την άνοιξη

Πρωινή βόλτα στη Γλυφάδα με μαύρο σύνολο και τα αθλητικά που θα είναι hot την φετινή άνοιξη.