ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Έλον Μασκ: Ο πατέρας του έχει παιδιά με τη θετή του κόρη ενώ υπήρξε βίαιος με τον Έλον και τα αδέρφια του

Η ταραχώδης σχέση του Έλον Μασκ με τον πατέρα του φαίνεται να έχει προκαλέσει στον μεγιστάνα μεγάλα ψυχικά τραύματα.

Ο Έλον Μασκ, 52 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νότια Αφρική και από μικρός είχε μια δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, Έρολ, μηχανικό. Η οικογένεια ήταν πλούσια την περίοδο που ήταν ακόμα μικρός ο Έλον- άλλωστε ο πατέρας του ήταν επιχειρηματίας, έμπορος σμαραγδιών, μεσίτης, πιλότος και ιστιοπλόος. Ήταν όμως πολύ σκληρός με τα παιδιά ιδίως τα αγόρια, καθώς ο Έλον έχει έναν ακόμη αδερφό, τον Κίμπαλ και μια αδερφή της Τόσκα.

Στην βιογραφία του Walter Isaacson για τον Μασκ διαβάζουμε πως ο Κίμπαλ υποστηρίζει ότι η χειρότερη ανάμνηση της ζωής του ήταν όταν είδε τον πατέρα τους, Έρολ να βρίζει τον Μασκ όταν εκείνος νοσηλεύτηκε μετά από έναν καυγά στο σχολείο (το βιβλίο λέει ότι ο Μασκ έκανε ακόμα διορθωτικές επεμβάσεις για τα τραύματα δεκαετίες αργότερα). "Ο πατέρας μου το έχασε", είπε συγκεκριμένα και τον κατσάδιασε. Ο Έρον λέει όμως ότι ο γιος του δεν έχει ενσυναίσθηση και πως είχε αποκαλέσει το άλλο παιδί "ηλίθιο", κάτι που συνήθιζε γενικά να αποκαλεί τα άλλα παιδιά, όταν ο πατέρας του παιδιού με το οποίο τσακώθηκε ο Έλον είχε αυτοκτονήσει μία εβδομάδα πριν. Πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε πως ο Έλον ήταν θύμα bullying στο σχολείο καθώς ήταν ο πιο μικρός και μικροκαμωμένος της τάξης του.

Και οι δύο γιοί του Έρολ τον έχουν χαρακτηρίσει ως έναν "ασταθή παραμυθά". Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον βιογράφο, ο Έρολ παραδέχεται ότι ενθάρρυνε μια "σωματική και συναισθηματική σκληρότητα" στους γιους του.

Η Γκράιμς, η καλλιτέχνης που είναι μητέρα των τριών από τα 10 παιδιά του, λέει ότι το μετατραυματικό στρες από την παιδική ηλικία του Μασκ διαμόρφωσε την αποστροφή προς την ικανοποίηση: "Απλώς δεν νομίζω ότι ξέρει πώς να απολαμβάνει την επιτυχία και να μυρίζει τα λουλούδια". Ο Μασκ λέει στον βιογράφο πως συμφωνεί: "Οι αντιξοότητες με διαμόρφωσαν. Το κατώφλι του πόνου μου έγινε πολύ υψηλό".

Μάλιστα, το 2022 ο Έρολ είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή της Αυστραλίας, The Kyle and Jackie O Show, στην οποία εκείνος δήλωσε πως δεν είναι καθόλου περήφανος για τα επιτεύγματα του γιού του. Πρόσθεσε ότι ο Μασκ αισθάνεται "πίσω από το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει" όσον αφορά το πού θέλει να φτάσουν οι διάφορες εταιρείες του και ότι "δεν είναι τόσο ευτυχισμένος όσο θα ήθελε να είναι".

"Είναι απογοητευμένος από την πρόοδο και είναι κατανοητό", δήλωσε ο Έρολ. "Ξέρω ότι ακούγεται τρελό, αλλά έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε έτσι ως οικογένεια. Είναι 50 ετών τώρα και εξακολουθώ να τον σκέφτομαι σαν μικρό αγόρι. Αλλά είναι 50 ετών, εννοώ ότι είναι μεγάλος άνθρωπος".

Σε σύγκριση με τον Έλον, ο πατέρας του είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι ο άλλος γιος του, ο Κίμπαλ, είναι το "καμάρι και η χαρά" της ζωής του. Ο Κίμπαλ είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου και σεφ με καθαρή αξία 700 εκατ. δολάρια.

Τα παιδιά όμως, μετά το διαζύγιο των γονιών τους πέρασαν πολύ δύσκολα καθώς η μητέρα του χρειάστηκε να κάνει διάφορες δουλειές για να ζήσουν έως ότου έγινε διαιτολόγος.

Η νέα βόμβα όμως στις σχέσεις των παιδιών με τον πατέρα τους ήταν όταν ο Έρολ έκανε το πρώτο παιδί to 2017 με τη θετή του κόρη, Jana Bezuidenhout, μετά το διαζύγιο με τη μητέρα της. Το νέο ανακοίνωσε ο Έρον στον Έλον μέσω email. Δύο χρόνια μετά, το 2019 θα έκανε και το δεύτερο παιδί μαζί της. Ο Έρολ έχει πει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sunday Times πως η ερωτική σχέση με την θετή του κόρη ξεκίνησε όταν της συμπαραστάθηκε στο δικό της διαζύγιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Bezuidenhout ήταν μόλις 4 ετών όταν ο Έρολ παντρεύτηκε τη μητέρα της, Heidi. Το ζευγάρι έμεινε μαζί για 18 χρόνια και απέκτησαν δύο παιδιά πριν πάρει διαζύγιό. "Ήμασταν δυο μοναχικοί, χαμένοι άνθρωποι", είπε σε συνέντευξη στους Sunday Times. "Το ένα πράγμα οδήγησε στο άλλο - μπορείτε να το πείτε σχέδιο του Θεού ή σχέδιο της φύσης". Επίσης δήλωσε πως δεν θεωρούσε την Bezuidenhout θετή του κόρη και ισχυρίστηκε ότι εκείνη περνούσε τον περισσότερο χρόνο της μακριά από την οικογένεια, όσο μεγάλωνε.

Ο Έλον Μασκ σε συνέντευξή του στο Rolling Stone το 2017, αποκάλεσε τον Έρολ "απαίσιο άνθρωπο" και είπε ότι η πρώτη ρήξη με τον πατέρα του ήρθε όταν ήταν παιδί μετά το διαζύγιο των γονιών του. Εκείνος έμεινε με τη μητέρα του, Μάγιε Μασκ και είπε ότι ένιωθε συμπάθεια για τον πατέρα του, ο οποίος φαινόταν "μοναχικός" και "πολύ λυπημένος" μόνος του.

"Ναι, λυπήθηκα για τον πατέρα μου", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX -γεννημένος στην Πρετόρια του Τράνσβααλ της Νότιας Αφρικής- στο Rolling Stone. "Αλλά τότε δεν καταλάβαινα πραγματικά τι είδους άνθρωπος ήταν". Είπε ότι μετακόμισε με τον πατέρα του και σύντομα συνειδητοποίησε ότι "δεν ήταν καλή ιδέα". "Ήταν τόσο τρομερός άνθρωπος", είπε. "Δεν έχετε ιδέα".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

27 Απρ 2024

Μαρίνα Σάττι: Κοκκινομάλλα και αγνώριστη 16 χρόνια πριν

Όταν η Μαρίνα Σάττι τραγουδούσε στα 22 της, με Παπακωνσταντίνου, Μπουλά και Ζουγανέλη.

Περισσότερα από

News

27 Απρ 2024

H Τζένιφερ Άνιστον μεταμορφώνεται σε Μπάρμπρα Στρέιζαντ- Η απίστευτη ομοιότητα

H μεταμόρφωση της Τζένιφερ Άνιστον σε Μπάρμπρα Στρέιζαντ, ήταν αυτό που πάντα ήθελε!

27 Απρ 2024

Καλλιμάρμαρο: Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στο "Παρίσι 2024"

Σε ενα κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο αντήχησαν οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας.

27 Απρ 2024

Ντάνι Ντε Βίτο και Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ξανά μαζί

Μετά από τη διάσημη ταινία "Οι δίδυμοι", το δίδυμο επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.

27 Απρ 2024

Άννα Βίσση: Με την αδερφή της στην Κύπρο

Η Ελληνίδα σταρ ποτέ δεν ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα της

27 Απρ 2024

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το φετινό Πάσχα - Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού

Οι αναχωρήσεις για προορισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού ξεκινούν από το Σάββατο και κορυφώνονται στα μέσα της Μ.Εβδομάδας.

27 Απρ 2024

"Ήταν αηδιαστικό": Η Αν Χάθαγουεϊ περιγράφει τη χειρότερη - ίσως - στιγμή που έχει βιώσει σε audition

Το αίτημα του παραγωγού απέναντι στη νεαρή τότε ηθοποιό απαιτούσε, μεταξύ άλλων, με φιληθεί με άλλους δέκα άντρες.

27 Απρ 2024

Σέρρες: Τα "Λαζαράκια" και οι περίτεχνοι σταυροί από φοινικόφυλλα στην Αγία Παρασκευή Σιδηροκάστρου

Τα "Λαζαράκια" ή "Λαζάρηδες" ή "Λαζαρούδια" είναι μικρά νηστίσιμα ψωμάκια, τα οποία πρόσφεραν οι νοικοκυρές το Λαζαροσάββατο (το Σάββατο του Λαζάρου) στα παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα.

27 Απρ 2024

Netflix: Έρχεται το αριστούργημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες "Εκατό χρόνια μοναξιά"

Το βιβλίο που κατέκτησε την καρδιά μας γίνεται τώρα τηλεοπτική σειρά που περιμένουμε εναγωνίως.

26 Απρ 2024

Lifestory: Ο χαρισματικός Γκάρι Όλντμαν και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Γκάρι Όλντμαν.