ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ευγενία Μανωλίδου: H τρυφερή φωτογραφία, 26 χρόνια πριν, με την νεογέννητη κόρη της στη Νέα Υόρκη

Με μια παλιά φωτογραφία του 1998, η 23 χρονη τότε Ευγενία Μανωλίδου περιγράφει μια πολύ συγκινητική στιγμή της ζωής της.

EVGENIA_MANOLIDOY NDP

Η Ευγενία Μανωλίδου (Ευγενία Καραγιαννίδου, το πραγματικό της επίθετο), είναι Ελληνίδα συνθέτρια κλασσικής μουσικής, διευθύντρια ορχήστρας και σύζυγος του πολιτικού Άδωνι Γεωργιάδη.

Γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου, 1975 στην Αθήνα. Γνώρισε τον ζωγράφο Θεόδωρο Μανωλίδη το 1995 και οι δυο τους παντρεύτηκαν την ίδια χρονιά, ενώ απέκτησαν 2 παιδιά, τον Αλέξανδρο και την Θεοδώρα.

Το καλοκαίρι του 2002, χώρισαν με τον Θεόδωρο Μανωλίδη και το 2009 παντρεύτηκε με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Η Ευγενία Μανωλίδου έχει τέσσερα παιδιά. Δύο με τον πρώτο της σύζυγο (Αλέξανδρος, 1996 και Θεοδώρα, 1997) και δύο με τον Άδωνι Γεωργιάδη (Περσεύς, 2005 και Αλκαίος, 2014).

Η ίδια υπεραγαπά τα παιδιά της και κατά καιρούς ανεβάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram πολλές από τις κοινές στιγμές τους. Σε μια παλαιότερη ανάρτηή της, η Ευγενία Μανωλίδου θυμάται μια από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής της, την γέννηση της μοναχοκόρης της Θεοδώρας Ολυμπίας. Την φωτογραφία συνοδεύει μια πολύ τρυφερή ανάρτηση:

"Νέα Υόρκη, 1998. Λίγες ώρες πριν είχε έρθει στον κόσμο το κοριτσάκι μου. Είχαμε αποφασίσει να την ονομάσουμε Θεοδώρα, από τη γιαγιά της, και δεν έφερα αντίρρηση, γιατί όντως θεωρούσα πως ήταν ένα δώρο Θεού, αφού ήρθε εντελώς ξαφνικά στη ζωή μας 19 μήνες μετά το αγόρι μας, τον Αλέξανδρο. Όταν την είδα όμως, φωτεινή, λαμπερή τη μικρή μου θεά, αποφάσισα να της δώσω και ένα δεύτερο όνομα: Ολυμπία. Ένα ολόλαμπρο δώρο Θεού. Αθήνα, 2020. Το κορίτσι αυτό, μέσα σε όλες τις περιπέτειες και τις αντιξοότητες που πέρασε, κατάφερε να αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιό της, με Άριστα, στον τομέα της Διοικήσεως Ξενοδοχειακών Μονάδων (Hospitality Management). Η "τελετή αποφοιτήσεως" έγινε στο σπίτι μας σε διαδικτυακή σύνδεση με το Πανεπιστήμιο στην Αμερική. Απλά, οικογενειακά, όμορφα. Και ενώ όλα τα παιδιά σε αυτή τη στιγμή της ζωής τους, περιμένουν να γιορτάσουν διαφορετικά, εγώ ξεχείλιζα από υπερηφάνεια, όπως ακριβώς θα ένιωθα και εάν ήμουν στην κανονική τελετή. Και είδα τα καπέλα να πετάγονται ψηλά, άκουσα τα παιδιά να φωνάζουν από χαρά, νομίζω πως άκουσα και πυροτεχνήματα!

Συγχαρητήρια σε όλους τους αποφοίτους 2020. Καταφέρατε κάτι μοναδικό: Αυτήν την τελετή αποφοιτήσεως, να την θυμόμαστε όλοι, για πάντα!

Ολόλαμπρο δωράκι μου, Συγχαρητήρια"

Ευγενία Μανωλίδου: Η μουσική καριέρα

Έχοντας ξεκινήσει μαθήματα πιάνου από την ηλικία των πέντε ετών, φοίτησε στη Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης. Εκεί σπούδασε μουσική σύνθεση υπό τον συνθέτη Ντάρον Χάγκεν και διεύθυνση ορχήστρας με τον ιδρυτή της New York Grand Opera Company, Βίνσεντ Λα Σέλβα. Συγχρόνως συνέχισε σπουδές πιάνου υπό την σολίστρια Τζούλι Τζόρνταν.

Τον Ιούλιο του 2000, έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε Ελληνικό κοινό στο Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης, όπου διηύθυνε την Ορχήστρα των Χρωμάτων, με σοπράνο την Χαρά Κεφάλα και τενόρο τον Κωνσταντίνο Παλιατσάρα.

Το ίδιο έτος έκανε πρεμιέρα στο Brahms-Saal του Μουζικφεράιν της Βιέννης, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δβόρακ, όπου εντυπωσίασε τον πρόεδρο του Μουζικφεράιν, ο οποίος της ζήτησε να μελοποιήσει τα ποιήματα του Ράινερ Μαρία Ρίλκε, έργο το οποίο παρουσίασε το 2002 στην ίδια αίθουσα.

Η συμφωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

Το 2001 κυκλοφόρησε ο δεύτερός της δίσκος Ελληνικοί Ύμνοι, ηχογραφημένος στην Τσεχία και βασισμένος σε δέκα Ορφικούς Ύμνους. Το 2004 συνέθεσε τη μουσική για το ντοκιμαντέρ Μέγας Αλέξανδρος: Μύθοι και Πραγματικότητα και κυκλοφόρησαν οι δίσκοι της Αρχέτυπον και Γαία.

Το 2006, η πρώτη της όπερα Έπος βραβεύτηκε με τη δεύτερη διάκριση του Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης Όπερας Nancy van de Vate, ενώ η δεύτερή της όπερα La Pisanella βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Bartok Plus το 2014.

Στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, συνέθεσε τη συμφωνία Δύο Πολιτισμοί, Ένα Πνεύμα, την οποία παρουσίασε, διευθύνοντας την Ορχήστρα του Εθνικού Θεάτρου Όπερας και Δραματικού Χορού της Κίνας, με τη σοπράνο Χαρά Κεφάλα και τον παίκτη παραδοσιακού κινεζικού λάουτου Cài Jǐn, υπό την αιγίδα της Ολυμπιακής Επιτροπής, στην Αίθουσα Συναυλιών του Πεκίνου.

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.