ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Νταβίν Τζόι Ράντολφ: Το ανερχόμενο αστέρι του Χόλιγουντ ήρθε για να μείνει

"Δεν πίστευα ότι έπρεπε να κάνω αυτό το επάγγελμα", είπε η Ράντολφ παραλαμβάνοντας το Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου. Αν όχι εκείνη με τέτοιο ταλέντο, τότε ποια;

Το Χόλιγουντ φαίνεται να ωριμάζει καθώς αρχίζει να καλωσορίζει και να αγκαλιάζει νέους ανθρώπους που δεν χωρούν στα μέχρι πρότινος καλούπια του. Ήρθε η σειρά λοιπόν να λάμψει το αστέρι της εκπληκτικής Νταβίν Τζόι Ράντολφ που καθήλωσε με την ερμηνεία της στην ταινία "Τα παιδιά του Χειμώνα" (The Holdovers) ως η υπεύθυνη κουζίνας ενός σχολείου που έχει χάσει πρόσφατα το παιδί της και δεν αντέχει να περάσει τα πρώτα Χριστούγεννα μόνη της.

Με το μοναδικό της μείγμα ταλέντου, γοητείας και αυθεντικότητας, η Ράντολφ έχει τραβήξει την προσοχή του κοινού και των κριτικών, δημιουργώντας μια θέση για τον εαυτό της σε μια βιομηχανία που συχνά αγωνίζεται με την ποικιλομορφία και την εκπροσώπηση. Από το ρόλο της που την έκανε να ξεχωρίσει στην ταινία "Dolemite Is My Name" μέχρι το πρώτο της Όσκαρ η ηθοποιός αποδεικνύει στην πράξη πως το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι να πιστέψει πραγματικά στον εαυτό του.

"Δεν πίστευα ότι έπρεπε να κάνω αυτό το επάγγελμα", είπε η Ράντολφ από το μικρόφωνο όταν ανέβηκε να παραλάβει το Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου. "Ευχαριστώ τη μητέρα μου που το έκανε αυτό. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που ήταν εκεί για μένα, με οδήγησαν και με καθοδήγησαν".

Με δάκρυα στα μάτια αναλογίστηκε την πορεία της στο Χόλιγουντ, προτού προσγειωθεί στη μεγαλύτερη σκηνή του θεάματος. "Πάντα ήθελα να είμαι διαφορετική, αλλά τώρα συνειδητοποιώ ότι πρέπει απλώς να είμαι ο εαυτός μου", είπε. "Σας ευχαριστώ που με είδατε" πρόσθεσε.

"Όταν ήμουν το μοναδικό μαύρο κορίτσι στην τάξη, με είδατε και μου είπατε ότι είμαι αρκετή", είπε, για τον δάσκαλό της στην υποκριτική. "Όταν σας είπα, "Δεν βλέπω τον εαυτό μου", είπατε, "Δεν πειράζει. Θα χαράξουμε το δικό μας δρόμο".

Da'Vine Joy Randolph
O Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ διορθώνει το φόρεμα της λίγο πριν την ομαδική τους φωτογραφία.

Reuters

Το κορίτσι από τη Φιλαδέλφεια

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Φιλαδέλφεια, η Ράντολφ είχε πάντα ένα πάθος για την ερμηνεία. Από νεαρή ηλικία, ασχολήθηκε με τις τέχνες, συμμετέχοντας σε σχολικές παραστάσεις και κοινοτικές θεατρικές παραγωγές. Παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στην πορεία, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών δυσκολιών και της αυτοαμφισβήτησης, παρέμεινε πιστή στα όνειρά της.

Αφού σπούδασε στη διάσημη σχολή Yale School of Drama, η Ράντολφ ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός, τελειοποιώντας την τέχνη της στη σκηνή σε παραγωγές όπως το "Ghost the Musical" και το "The Book of Mormon". Το ταλέντο της δεν άργησε να τραβήξει την προσοχή των διευθυντών κάστινγκ, οδηγώντας την στον ρόλο που την έκανε να ξεχωρίσει το 2019 στη βιογραφική κωμωδία "Dolemite Is My Name".

Όσοι τυχόν έχετε δει το remake του High Fidelity στο Hulu (στην Ελλάδα είναι διαθέσιμο από το Disney+ μέσω Vodafone TV) θα την θυμάστε ως την αυθάδη υπάλληλο του δισκοπωλείου που δοκιμάζει τις αντοχές των πελατών, την ίδια στιγμή, όπως και η Ράντολφ, προσπαθεί να πείσει τον εαυτό της να κυνηγήσει το όνειρό της και να γίνει μουσικός.

Η ίδια προσπαθεί ακόμα να προσαρμοστεί στο γεγονός ότι άνοιξαν διάπλατα οι πόρτες του Χόλιγουντ. Μιλώντας στην εκπομπή του Jimmy Fallon δήλωσε ενθουσιασμένη που γνώρισε τον Μπράντλεί Κούπερ που την χτύπησε στον ώμο για να τη συγχαρεί σε μια εκδήλωση. Ή για το γεγονός πως συγκινήθηκε όταν την προσκάλεσαν στο σόου του οίκου Schiaparelli στην εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, κάτι που κάποτε έμοιαζε όνειρο θερινής νυκτός για την ίδια. "Γυρνάω και ποια βλέπω δίπλα μου;" είπε η ηθοποιός, "την Τζένιφερ Λόπεζ!".

Πέρα από το ταλέντο της ως ηθοποιός, η Ράντολφ είναι επίσης μια ένθερμη υποστηρίκτρια της συμπερίληψης στο Χόλιγουντ. Έχει μιλήσει για την ανάγκη μεγαλύτερης εκπροσώπησης τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα, χρησιμοποιώντας τα social media της για να υπερασπιστεί τις υποεκπροσωπούμενες φωνές και ιστορίες. Με αυτόν τον τρόπο, έχει γίνει πρότυπο για επίδοξους ηθοποιούς και ηθοποιούς από περιθωριοποιημένες κοινότητες, εμπνέοντάς τους να κυνηγήσουν τα δικά τους όνειρα στη βιομηχανία.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Πάσχα στο χωριό

Μικρές αλλά πολύτιμες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

03 Μαϊ 2024

Swipe right για την Ευρώπη: Μια εφαρμογή τύπου Tinder μας δείχνει με ποιους υποψήφιους των Ευρωεκλογών... ταιριάζουμε

Μια ομάδα νέων σκέφτηκε μια λύση για να αυξήσει τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές της ΕΕ.

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!