ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γαλλία: Ρατσιστική επίθεση εναντίον της τραγουδίστριας Αγιά Νακαμούρα που ίσως τραγουδήσει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Οι γαλλικές αρχές ερευνούν το επεισόδιο που αμαυρώνει την εικόνα της χώρας, πριν τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Έρευνα ξεκίνησαν οι γαλλικές αρχές μετά την καταγγελία που έκανε η οργάνωση Licra (Διεθνής Σύνδεσμος κατά του Ρατσισμού και του Αντισημιτισμού), κάνοντας λόγο για δημοσιεύσεις ρατσιστικού χαρακτήρα σε βάρος της καλλιτέχνιδας με καταγωγή από τη Γαλλία και το Μάλι Αγιά Νακαμούρα, η οποία ενδέχεται να τραγουδήσει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, έγινε σήμερα γνωστό από την εισαγγελία, που απάντησε σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η 28χρονη τραγουδίστρια έχει στιγματιστεί από την ακροδεξιά και έχει δεχθεί πολλές ρατσιστικές επιθέσεις μετά την ανακοίνωση, στα τέλη Φεβρουαρίου, από την εφημερίδα L'Express, της πιθανής συμμετοχής της στην τελετή της 26ης Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μπορούσε να ερμηνεύσει τραγούδια της Εντίθ Πιαφ.

Αυτή η πιθανή συμμετοχή δεν έχει επισημοποιηθεί έως σήμερα ούτε από την τραγουδίστρια ούτε από τους διοργανωτές των Αγώνων ούτε από το Ελιζέ.

Την έρευνα, που ξεκίνησε μετά τη λήψη την 13η Μαρτίου της αναφοράς της Licra "που κατήγγειλε δημοσιεύσεις ρατσιστικού χαρακτήρα σε βάρος της Αγιά Νακαμούρα", ανέλαβε η Εθνική Ομάδα στη Μάχη κατά του διαδικτυακού Μίσους (Pôle national de lutte contre la haine en ligne- PNLH), διευκρίνισε η εισαγγελία.

Σήμερα η οργάνωση SOS Racisme ανακοίνωσε, σε ένα δελτίο τύπου, ότι προσέφυγε με τη σειρά της στη δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας "κύματα ρατσιστικού μίσους σε βάρος της Αγιά Νακαμούρα", αναφέροντας ως παράδειγμα την αναδημοσίευση το περασμένο Σαββατοκύριακο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός πανό της ομάδας Les Natifs, που έγραφε: "Δεν υπάρχει περίπτωση, Αγιά. Εδώ είναι Παρίσι, όχι η αγορά του Μπαμακό".

"Στόχος αυτού του μηνύματος ήταν να επιβεβαιωθεί ότι η Αγιά Νακαμούρα, παρά το γεγονός ότι είναι Γαλλίδα καλλιτέχνιδα, δεν έχει καμία νομιμότητα στο να εκπροσωπήσει τη Γαλλία, παραπέμποντας στην καταγωγή της καλλιτέχνιδας από το Μάλι για την οποία προφανώς κρίνεται ότι πρέπει να αποκλειστεί στα μάτια της ακροδεξιάς", κατήγγειλε η SOS Racisme.

Η καλλιτέχνιδα αντέδρασε στο μήνυμα αυτό με μια ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: "Μπορείτε να είστε ρατσιστής όχι όμως κουφός… Αυτό σας πονάει! Είμαι το νούμερο ένα θέμα στον δημόσιο διάλογο, όμως τι ακριβώς σας χρωστάω; Τίποτα".

Μπροστά στις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις σε βάρος της πιο πολυακουσμένης γαλλόφωνης τραγουδίστριας στον κόσμο μετά το τραγούδι της "Djadja", η υπουργός Πολιτισμού Ρασίντα Ντάτι προειδοποίησε την Τρίτη για τα "προσχήματα προκειμένου να επιτεθεί κανείς σε κάποιον από καθαρό ρατσισμό". "Το να επιτίθεται κανείς σε μια καλλιτέχνιδα για αυτό που είναι, είναι απαράδεκτο, συνιστά αξιόποινη πράξη", τόνισε.

Η Αγιά Νακαμούρα, μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της RnB στη Γαλλία, κυκλοφόρησε τον περασμένο χρόνο τον τέταρτο κατά σειρά δίσκο της "DNK".

Πηγή: ΑΠΕ

Read Next

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.

28 Απρ 2024

Μουσείο Ακρόπολης: "Παρθενώνας και Βύρωνας. Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βύρωνα"

Τα τελευταία λόγια του λόρδου Βύρωνα πριν πεθάνει λέγεται ότι ήταν για την Ελλάδα.

28 Απρ 2024

Τζον Λένον-Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Οι γιοι τους είναι ολόιδιοι με τους μπαμπάδες και κυκλοφορούν νέο single

Μια νέα συνεργασία Λένον- ΜακΚάρτνεϊ είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς.

27 Απρ 2024

Φούτζι: Οι Ιάπωνες μπλοκάρουν" την θέα του όρους Φούτζι στους τουρίστες

Δραστικά μέτρα λαμβάνει η Ιαπωνία καθώς δεν μπορεί να ανεχτεί πια τις κακές συμπεριφορές.

27 Απρ 2024
27 Απρ 2024

Νάνα Μούσχουρη: Συγκλόνισε η 89χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια στο Καλλιμάρμαρο

Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η Νάνα Μούσχουρη ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

27 Απρ 2024

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"