ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το Οσκαρικό Poor Things και η Barbie που έσπασε τα ταμεία και τα στερεότυπα είναι τώρα διαθέσιμα από το Vodafone TV

Όλοι μιλούν για αυτά: αν δεν προλάβατε να τα δείτε στον κινηματογράφο τώρα οι δύο σπουδαίες επιτυχίες είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα από το Vofadone TV. Όπως και όλη τη φιλμογραφία του Γιώργου Λάνθιμου!

Από τις πιο σημαντικές φωνές του σύγχρονου παγκόσμιου σινεμά, και σίγουρα ο πλέον βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης, ο Γιώργος Λάνθιμος έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του και στα φετινά Όσκαρ, αφού στην χθεσινή 96η απονομή, το "Poor Things", η τελευταία του ταινία, καρπώθηκε 4 χρυσά αγαλματίδια.

Η Έμα Στόουν, πρωταγωνίστρια στο επιστημονικής φαντασίας comedy φιλμ, "Poor Things", βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Άλασνταιρ Γκρέι, ως Μπέλα Μπάξτερ, κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, μετά και τη Χρυσή Σφαίρα σε Κωμωδία, το Bafta και το Βραβείο της Ένωσης Κριτικών.

"Τις προάλλες είχα πανικοβληθεί και πάλι, όπως βλέπετε συμβαίνει συχνά, ο Γιώργος μού είπε "βγάλε τον εαυτό σου έξω απ΄όλο αυτό (σ.σ εννοώντας την κούρσα των βραβείων)" και είχε δίκιο, δεν αφορά εμένα, αφορά μια ολόκληρη ομάδα που ενώθηκε κάτι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών της" επεσήμανε η Έμα Στόουν στην αρχή της ομιλίας της στα Όσκαρ, όταν ανέφερε πως το άγχος είχε αρχίσει να την κυριεύει.

Η ίδια δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει και πάλι τον Γιώργο Λάνθιμο παραλαμβάνοντας το βραβείο της για την "ευκαιρία μιας ζωής" που της πρόσφερε δίνοντας της την ευκαιρία να υποδυθεί την Μπέλα Μπάξτερ. Ένα σύμβολο μεταμοντέρνου φεμινισμού- μια γυναίκα που άδραξε τον δικό της δρόμο ξεφεύγοντας από τις δαγκάνες της πατριαρχίας και τα στερεότυπα της εποχής.

Τα υπέροχα βικτωριανά κοστούμια της Χόλι Γουάντιγκτον, τα εμβληματικά σκηνικά των Τζέιμς Πράις, Σονα Χιθ και Ζούσκα Μίχαλεκ και φυσικά το ιδιαίτερο μακιγιάζ και τα μαλλιά των Νάντια Στέισι, Μαρκ Κούλιερ και Τζος Γουέστον ήταν τα υπόλοιπα βραβεία, που έκαναν το "Poor Things"να κλείσει με επιτυχία τον κύκλο των βραβείων που ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η ταινία κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας.

Η ταινία που ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις και τα 400.000 εισιτήρια στις ελληνικές αίθουσες, είναι διαθέσιμη στο Disney+ μέσα από το Vodafone TV, ενώ ένα αποκλειστικό αφιέρωμα σε ολόκληρη την φιλμογραφία του Γιώργου Λάνθιμου φιλοξενείται αποκλειστικά για τους συνδρομητές της υπηρεσίας.

Για πρώτη φορά αποκλειστικά στο Vodafone TV βρίσκεται διαθέσιμη ολόκληρη η φιλμογραφία του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη. Από την "Κινέττα", τον υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας "Κυνόδοντα" και τις βραβευμένες στη Βενετία για το σενάριό τους "Άλπεις", τον υποψήφιο για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου "Αστακό", τον βραβευμένο στις Κάννες "Θάνατο του Ιερού Ελαφιού", μέχρι το μικρού μήκους "Nimic" με τον Ματ Ντίλον, την υποψήφια για 10 Όσκαρ "Ευνοούμενη", αλλά και το "Poor Things" στο Disney+, όλος ο Γιώργος Λάνθιμος είναι αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Αυτή η Barbie, ναι είναι η δική μας Barbie

Επίσης η "Barbie" της Γκρέτα Γκέργουιγκ, η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις της περασμένης χρονιάς, με περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις στο παγκόσμιο box office, που κέρδισε το βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για το "What Was I Made For?" και έκανε την Μπίλι Άιλις, τη νεότερη κάτοχο 2 βραβείων Όσκαρ, έρχεται σύντομα αποκλειστικά διαθέσιμη για τους συνδρομητές του Vodafone TV.

Ας μην ξεχνάμε πως η Γκέργουιγκ χρησιμοποίησε τη διάσημη κούκλα ως "Δούρειο Ίππο" για να σχολιάσει την πατριαρχία σήμερα μέσα από τη φόρμα της κωμωδίας και να απευθυνθεί στο ευρύ κοινό. Τι θα γινόταν αν σε κάποιο άλλο σύμπαν ο Κεν είχε τον ρόλο της Μπάρμπι και η Μπάρμπι τον ρόλο του Κεν; Η ιδέα αποδείχθηκε θησαυρός αφού θεατές απ' όλο τον κόσμο επέστρεψαν στα σινεμά σημειώνοντας τη μεγάλυτερη εμπορική επιτυχία της χρονιάς.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι η ταινία περιείχε και τον σπουδαίο μονόλογο της Αμέρικα Φερέρα στην ταινία, μονόλογο που έγραψε η σκηνοθέτις- σεναριογράφος σε συνεργασία με την ηθοποιό:

"Είναι κυριολεκτικά αδύνατο να είσαι γυναίκα. Όσο όμορφη και όσο έξυπνη κι αν είσαι, ποτέ δεν πιστεύεις ότι είσαι αρκετά καλή. Πρέπει πάντα να είμαστε εξαιρετικές, αλλά με κάποιο τρόπο το κάνουμε πάντα λάθος.

Πρέπει να είσαι αδύνατη, αλλά όχι πολύ αδύνατη. Και ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι θέλεις να είσαι αδύνατη. Πρέπει να λες ότι θέλεις να είσαι υγιής, αλλά συγχρόνως οφείλεις να είσαι και αδύνατη. Πρέπει να έχεις λεφτά, αλλά δεν μπορείς να ζητήσεις λεφτά γιατί αυτό είναι χυδαίο. Πρέπει να προσπαθείς να γίνεις το αφεντικό, αλλά δεν μπορείς να είσαι σκληρό αφεντικό. Πρέπει να ηγείσαι, αλλά δεν μπορείς να απορρίπτεις τις ιδέες των άλλων. Πρέπει να αγαπάς το να είσαι μητέρα, αλλά να μη μιλάς συνέχεια για τα παιδιά σου. Πρέπει να είσαι γυναίκα καριέρας, αλλά και να φροντίζεις πάντα για τους άλλους.

Πρέπει να αντιδράς στις απαίσιες ανδρικές συμπεριφορές, αλλά αν το κάνεις, σε κατηγορούν ότι διαρκώς παραπονιέσαι. Πρέπει να παραμένεις όμορφη για τους άνδρες, αλλά όχι τόσο όμορφη ώστε να τους δελεάζεις υπερβολικά ή να απειλείς με την ομορφιά σου άλλες γυναίκες, από τη στιγμή που υποτίθεται ότι είσαι μέλος της γυναικείας αδελφότητας. Πρέπει πάντα να ξεχωρίζεις και πάντα να είσαι ευγνώμων. Μην ξεχνάς όμως ποτέ ότι το σύστημα είναι στημένο. Δεν πρέπει ποτέ να γερνάς, να είσαι ποτέ αγενής, να κάνεις επίδειξη, να είσαι εγωίστρια, να πέφτεις, να αποτυγχάνεις, να δείχνεις ότι φοβάσαι, να παρεκκλίνεις από τη γραμμή. Είναι τόσο δύσκολο! Είναι τόσο αντιφατικό και κανείς δεν πρόκειται να σου δώσει μετάλλιο ή να σου πει ευχαριστώ! Και στο τέλος σου λένε ότι όχι μόνο τα έχεις κάνεις όλα λάθος, αλλά και ότι για όλα φταις εσύ.

Έχω κουραστεί τόσο πολύ να βλέπω τον εαυτό μου και κάθε άλλη γυναίκα να γίνεται κόμπος για να φαίνεται συμπαθητική. Και αν όλα αυτά ισχύουν ακόμα και για μια κούκλα, τότε δεν ξέρω καν τι να σκεφτώ πια".

Ποια από εμάς δεν ταυτίζεται;

Σχετικά με το Vodafone TV

To Vodafone TV συνδυάζει μοναδικά και αποκλειστικά το περιεχόμενο της ΗΒΟ, όντας "το σπίτι του ΗΒΟ στην Ελλάδα" και του καταλόγου του Disney+, των ταινιών της Warner σε Α’ Προβολή, αλλά και μοναδικών τίτλων της Viaplay χαρίζοντας στιγμές σκανδιναβικού νουάρ. Παράλληλα, περιλαμβάνει μία σειρά ελληνικών ντοκιμαντέρ που πρόσφατα βραβεύτηκαν στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το περιεχόμενο του ERTflix app, ενώ πρόσφατα καλωσόρισε το "Milky Way” την πρώτη τηλεοπτική δουλειά του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Βασίλη Κεκάτου. Επίσης, όσοι νέοι συνδρομητές ενεργοποιήσουν ανεξάρτητη συνδρομή Vodafone TV, ή οποιαδήποτε συνδρομή Triple Play, θα μπορούν να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία ΑΝΤ1+.

Read Next

02 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

Η ασύλληπτη γκάφα της Μπάρμπρα Στρέιζαντ προς την Μελίσσα ΜακΚάρθι: "Πήρες Ozempic";

Η τραγουδίστρια έσβησε αμέσως μετά το σχόλιο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Περισσότερα από

News

02 Μαϊ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου φόρεσε το τζιν παντελόνι που κάνει τη σιλουέτα να δείχνει ψιλόλιγνη

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου αγαπά τη μόδα και αυτό φαίνεται από τις στυλιστικές της επιλογές.

02 Μαϊ 2024

Αν βρεθείς στο Λονδίνο μην χάσεις την μαγική έκθεση του Marc Quinn στο Kew Gardens

Μια έκθεση εντυπωσιακών γλυπτών που συνομιλούν με τον φυτικό κόσμο περιμένουν τους επισκέπτες του Kew Gardens, ενός από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της μητρόπολης.

02 Μαϊ 2024

Τάιρα Μπανκς - Χάιντι Κλουμ: Η ζωή αρχίζει στα 50

Μια εμφάνιση- έκπληξη στην συναυλία της Μαράια Κάρεϊ στο Λας Βέγκας, έκαναν τα δυο τοπ μόντελς και το γλέντησαν πραγματικά.

02 Μαϊ 2024

Δημήτρης Παπανικολάου: "Δεν μπορώ να είμαι περήφανος, επειδή γεννήθηκα 2 μέτρα και καρφώνω καλύτερα, Στόχος μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους"

Για αυτό και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του: σημασία δεν έχουν μόνο τα δώρα που μας χάρισε απλώς η Φύση, αλλά ό,τι κατακτούμε με το πνεύμα και την ψυχή μας.

02 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα ανάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές.

02 Μαϊ 2024

Όταν η Ρούνεϊ Μάρα υποδύθηκε τη Μαρία Μαδγαληνή δίπλα στον Χοακίν Φίνιξ

Τότε η ηθοποιός είχε δηλώσει πως η Μαρία Μαγδαληνή υπήρξε "ριζοσπαστική" γυναίκα.

02 Μαϊ 2024

Τομ Χανκς- Ρίτα Γουίλσον: "Ακόμα δεν πιστεύω πως η γυναίκα μου βγαίνει μαζί μου"

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν 36 χρόνια γάμου και έχουν πολλά να πουν για τις σχέσεις.

02 Μαϊ 2024

Ο πρίγκιπας William μιλά για πρώτη φορά για την υγεία της Kate

Τη δική της μάχη με τον καρκίνο δίνει η πριγκίπισσα Kate Middleton, και ο πρίγκιπας William θέλησε να ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της.

01 Μαϊ 2024

Πολ Όστερ:Το συγκλονιστικό βιβλίο του για την οπλοκατοχή και το οικογενειακό δράμα που κρύβεται από πίσω

Ο σπουδαίος συγγραφέας Πολ Όστερ προσπαθεί να εξηγήσει ένα αμιγώς αμερικανικό φαινόμενο, που κρύβει και ένα οικογενειακό δράμα.

01 Μαϊ 2024

O Κιάνου Ριβς φιλά (ξανά) την σύντροφό του με ανοιχτά μάτια - Μήπως είναι το νέο dating trend;

Για ακόμα μια φορά ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το φιλί του ηθοποιού Keanu Reeves στη σύντροφό του Alexandra Grand.