ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σκάνδαλο σε Μονή της Κύπρου: Οι 100 γυναίκες που έμειναν έγκυες "από θαύμα"

Οι οικονομικές απάτες, τα ψεύτικα θαύματα και τα ροζ βίντεο.

Η Μονή Οσίου Αββακούμ ήρθε στην επικαιρότητα μετά την αποκάλυψη σκανδάλου με οικονομικές και σεξουαλικές προεκτάσεις, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Κάμερες κατέγραψαν μοναχούς σε σεξουαλικές συνευρέσεις εντός της μονής, ενώ οικονομικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες αποκάλυψαν αδικαιολόγητα χρηματικά ποσά ύψους 800.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο της μονής. Οι δύο μοναχοί που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαθέτουν και ακίνητη περιουσία (ένα διαμέρισμα στον Πειραιά και ένα στη Λεμεσό), ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο το πώς αποκτήθηκαν τα σπίτια αυτά και κατά πόσο έχει τελεστεί κατάχρηση των προσφορών των πιστών.

Embed codeΣκάνδαλο σε Μονή της Κύπρου: Οι 100 γυναίκες που έμειναν έγκυες "από θαύμα"

Mια Μονή "βιομηχανία παραγωγής θαυμάτων"

Σε βιομηχανία παραγωγής και διαφήμισης θαυμάτων είχε μετατραπεί η Μονή Οσίου Αββακούμ αν ληφθεί υπόψιν πως ο ίδιος ο ηγούμενος Νεκτάριος κάνει αναφορά σε 100 οικογένειες οι οποίες δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν και οι οποίες απέκτησαν παιδί το οποίο τους χάρισε ο Άγιος. Μάλιστα, ο ηγούμενος σε συνέντευξη του η οποία είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο, αναφέρει πως οι 100 οικογένειες δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν με αποδείξεις γιατρών, αλλά ύστερα από παρέμβαση του Οσίου Αββακούμ απέκτησαν παιδί "φυσικώ τω τρόπω".

Οι οικονομικές απάτες, τα ψεύτικα θαύματα και τα ροζ βίντεο

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το philenews από παρακολουθήσεις και βιντεοσκόπηση πιστών έως και σεξουαλικές πράξεις μοναχών περιλαμβάνουν οι πτυχές του σκανδάλου που ξέσπασε στην Ιερά Μονή.

Μοναχοί φέρεται να εξαπατούσαν τους πιστούς με ψεύτικα θαύματα, αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά, ενώ παράλληλα κατέγραφαν σεξουαλικές συνευρέσεις τους σε χώρους του μοναστηριού.

Το χρονικό των αποκαλύψεων

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση για το κλείσιμο της Ιεράς Μονής του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες, όταν στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, έφθασαν πληροφορίες που έκαναν λόγο για οικονομικής φύσεως σκάνδαλα, καθώς και για σκανδαλώδεις συμπεριφορές, γεγονός που χτύπησε το καμπανάκι του Μητροπολίτη Ησαΐα.

Κάτω από άκρα μυστικότητα ξεκίνησε η διερεύνηση των πληροφοριών, με αποτέλεσμα το απόγευμα της Τρίτης (5/3) να μπει λουκέτο στην Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ.

Φαίνεται ότι οι δύο μοναχοί ήταν οι ενορχηστρωτές όλων, όσα διαδραματίζονταν στη Μονή.

Ήδη, η Ιερά Μητρόπολή Ταμασού με οδηγίες του μητροπολίτη Ησαΐα έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση, καθώς διαπιστώνονται οικονομικά σκάνδαλα πολλών χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive εντοπίστηκαν σε χρηματοκιβώτιο περίπου €800.000 σε μετρητά, ενώ στο όνομα των μοναχών βρέθηκαν γραμμένες τρεις επαύλεις σε Ελλάδα και γη στην επαρχία Λευκωσίας. Εξετάζεται κατά πόσον τα χρήματα που εντοπίστηκαν προέρχονται από εισφορές των πιστών στη Μονή.

Σημειώνεται ότι κατασχέθηκαν επτά servers, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, ενώ αξιολογούν υλικό από τα κλειστά κυκλώματα που υπήρχαν εγκατεστημένα στη Μονή.

Συνέρχεται εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος

Η Ιερά Σύνοδος συνέρχεται εκτάκτως αύριο Παρασκευή, προκειμένου να εξετάσει το θέμα το οποίο θεωρείται άκρως σοβαρό.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χρηστάκης Ευσταθίου, στο SigmaLive στόχος της Συνόδου είναι οι όποιες αποφάσεις να είναι αποτρεπτικές για επανάληψη των αδικημάτων, επισημαίνοντας ότι δεν αποκλείεται η καθαίρεση των δύο ιερομόναχων.

Την ίδια ώρα, ο Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, λέγοντας ότι ο Μακαριώτατος θα είναι αμείλικτος προς τέτοιας φύσεως θέματα, κυρίως στην ηθική πλευρά των κληρικών, ενώ επιθυμία του είναι να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση, καθώς δεν θέλει να αφήνεται τίποτα κάτω από το χαλί.

Διαψεύδουν και ζητούν ακρόαση από Ιερά Σύνοδο οι δύο μοναχοί

Οι δικηγόροι της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ μέχρι στιγμής εξέδωσαν δύο ανακοινώσεις σε σχέση με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με σκάνδαλα εναντίον δύο ιερομόναχων.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι δύο μοναχοί αρνούνται κατηγορηματικά τη διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος και ζητούν από την Ιερά Σύνοδο όπως κλητευθούν σε ακρόαση.

Ως εκ τούτου, απαιτούν την αναβολή της αυριανής Ιεράς Συνόδου, μέχρι την ακρόασή τους.

Read Next

02 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

Η ασύλληπτη γκάφα της Μπάρμπρα Στρέιζαντ προς την Μελίσσα ΜακΚάρθι: "Πήρες Ozempic";

Η τραγουδίστρια έσβησε αμέσως μετά το σχόλιο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Περισσότερα από

News

02 Μαϊ 2024

Αν βρεθείς στο Λονδίνο μην χάσεις την μαγική έκθεση του Marc Quinn στο Kew Gardens

Μια έκθεση εντυπωσιακών γλυπτών που συνομιλούν με τον φυτικό κόσμο περιμένουν τους επισκέπτες του Kew Gardens, ενός από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της μητρόπολης.

02 Μαϊ 2024

Τάιρα Μπανκς - Χάιντι Κλουμ: Η ζωή αρχίζει στα 50

Μια εμφάνιση- έκπληξη στην συναυλία της Μαράια Κάρεϊ στο Λας Βέγκας, έκαναν τα δυο τοπ μόντελς και το γλέντησαν πραγματικά.

02 Μαϊ 2024

Δημήτρης Παπανικολάου: "Δεν μπορώ να είμαι περήφανος, επειδή γεννήθηκα 2 μέτρα και καρφώνω καλύτερα, Στόχος μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους"

Για αυτό και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του: σημασία δεν έχουν μόνο τα δώρα που μας χάρισε απλώς η Φύση, αλλά ό,τι κατακτούμε με το πνεύμα και την ψυχή μας.

02 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα ανάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές.

02 Μαϊ 2024

Όταν η Ρούνεϊ Μάρα υποδύθηκε τη Μαρία Μαδγαληνή δίπλα στον Χοακίν Φίνιξ

Τότε η ηθοποιός είχε δηλώσει πως η Μαρία Μαγδαληνή υπήρξε "ριζοσπαστική" γυναίκα.

02 Μαϊ 2024

Τομ Χανκς- Ρίτα Γουίλσον: "Ακόμα δεν πιστεύω πως η γυναίκα μου βγαίνει μαζί μου"

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν 36 χρόνια γάμου και έχουν πολλά να πουν για τις σχέσεις.

02 Μαϊ 2024

Ο πρίγκιπας William μιλά για πρώτη φορά για την υγεία της Kate

Τη δική της μάχη με τον καρκίνο δίνει η πριγκίπισσα Kate Middleton, και ο πρίγκιπας William θέλησε να ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της.

01 Μαϊ 2024

Πολ Όστερ:Το συγκλονιστικό βιβλίο του για την οπλοκατοχή και το οικογενειακό δράμα που κρύβεται από πίσω

Ο σπουδαίος συγγραφέας Πολ Όστερ προσπαθεί να εξηγήσει ένα αμιγώς αμερικανικό φαινόμενο, που κρύβει και ένα οικογενειακό δράμα.

01 Μαϊ 2024

O Κιάνου Ριβς φιλά (ξανά) την σύντροφό του με ανοιχτά μάτια - Μήπως είναι το νέο dating trend;

Για ακόμα μια φορά ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το φιλί του ηθοποιού Keanu Reeves στη σύντροφό του Alexandra Grand.

01 Μαϊ 2024

"Αγκαλιά μου": Η Ελένη Ράντου σε σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη μητέρα της μοιράστηκε η Ελένη Ράντου