ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αθηνά Τσιλύρα: Η σπάνια βραδινή έξοδος για την αγαπημένη ηθοποιό

Η πρώην σύζυγος του Σπύρου Παπαδόπουλου, μετά από μακρόχρονη απουσία πρωταγωνιστεί στις "17 Κλωστές".

αθηνά τσιλύρα ndp

Η Αθηνά Τσιλύρα, ύστερα από ένα μεγάλο διάλειμμα από την τηλεόραση, από την οποία απείχε συνειδητά, εκανε δυναμικό comeback το 2023, συμμετέχοντας στην επιτυχημένη σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια "Έτερος Εγώ".

Αυτήν την περίοδο η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στις "17 Κλωστές" που προβάλλονται σε συνδρομητικό κανάλι, τις οποίες επίσης υπογράφει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης.

Σπάνια ο φωτογραφικός φακός την έχει απαθανατίσει σε κάποια εκδήλωση, καθώς είναι μετρημένες οι δημόσιες εμφανίσεις της. Αυτή τη φορά έκανε την εξαίρεση, παρακολουθώντας τη γενική πρόβα της παράστασης "Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons", στην οποία πρωταγωνιστούν η Άννα Μενενάκου με τον Παναγιώτη Γαβρέλα.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος γνωρίστηκε με την ηθοποιό Αθηνά Τσιλυρά στο θέατρο, με την οποία ήταν παντρεμένος για 26 χρόνια, για να μοιραστεί στο τέλος και η περιουσία μετά τον χωρισμό.

Το πλούσιο βιογραφικό της Αθηνάς Τσιλύρα

Η Αθηνά Τσιλύρα έκανε το ντεμπούτο της τη δεκαετία του '80 τόσο στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση όσο και το θέατρο, ενώ συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και στα '90s.

Παράλληλα, πρωταγωνιστούσε σε αρκετές παραστάσεις στο θέατρο, στο οποίο δείχνει να έχει αφοσιωθεί όλα τα τελευταία χρόνια. Στα τέλη Ιανουαρίου, μάλιστα, ανεβαίνει η παράσταση "Η Αξία της Ζωής" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην οποία πρωταγωνιστεί σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια.

Μεταξύ των παραστάσεων στις οποίες έχει παίξει στο πρόσφατο παρελθόν είναι: "Πάρτι Γενεθλίων" (2021), "Μάρτυρες των Αθηνών" (2020), "Η Αγάπη Άργησε μια Μέρα" (2018-2017), "Το Τελευταίο Ψέμα" (2017) και "Marvin's Room" ( 2016).

Να αναφερθεί ότι την παράσταση "Η Αγάπη Άργησε Μια Μέρα", η Αθηνά Τσιλύρα είχε προταθεί για βραβείο Α’ Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας Πρόζας στα Κορφιάτικα Βραβεία 2017-2018.

"Έτερος Εγώ: Νέμεσις", "Δρόμοι της Πόλης", "Η Λάμψη", "Παράλληλοι Δρόμοι", "Τα Στραβά κι Ανάποδα", "Είμαι ο.... πρωθυπουργός", "Τμήμα Ηθών", "Τολμηρές Ιστορίες", "Το Μινόρε της Αυγής", "Κωστής Παλαμάς", "Άγονη Γραμμή", "Αλέξανδρος Δελμούζος", "Ατελείωτη Αγάπη", είναι μερικές από τις τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει παίξει η Αθηνά Τσιλύρα.

Ακόμα έχει παίξει -μεταξύ άλλων- και στις ταινίες "Ρένα, Να η Ευκαιρία", "Τα Τσακάλια: Ένα Κοινωνικό Πρόβλημα", "120 Ντεσιμπέλ", "Γυναίκες Δηλητήριο" και "Καλά Κρυμμένα Μυστικά: Αθανασία".

Ο γάμος και ο χωρισμός με τον Σπύρο Παπαδόπουλο

Η Αθηνά Τσιλύρα και ο Σπύρος Παπαδόπουλος γνωρίστηκαν σε μια παράσταση και το φλερτ εξελίχθηκε σε έναν μεγάλο έρωτα που τους οδήγησε στα σκαλιά της εκκλησίας το 1987, ενώ απέκτησαν έναν γιο.

Ωστόσο, μετά από 25 χρόνια οι δύο ηθοποιοί αποφάσισαν να χωρίσουν με συναινετικό διαζύγιο προς αποφυγή εντάσεων για χάρη του παιδιού τους.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της, η Αθηνά Τσιλύρα είχε τονίσει ότι ο Σπύρος Παπαδόπουλος ήταν και είναι πάντα στο πλευρό της, ακόμα και την περίοδο που εκείνη αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Ο Σπύρος είναι πάντα στο πλάι μου. Ήταν και τότε. Ξέρεις εκεί στη χώρα του πόνου ο καθένας είναι μόνος του. Και αυτό ήταν η επιθυμία μου. Τον άφησα να μου ξυρίσει το κεφάλι και ανακάλυψα ότι έχω ένα υπέροχο κρανίο. Ξέρεις πόσο ωραία πράγματα ανακαλύπτεις σε καταστάσεις δύσβατες;".

Σε άλλο σημείο είχε επισημάνει: "Έχουμε ένα παιδί και αυτό είναι τα πάντα και για πάντα".

Read Next

02 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

Η ασύλληπτη γκάφα της Μπάρμπρα Στρέιζαντ προς την Μελίσσα ΜακΚάρθι: "Πήρες Ozempic";

Η τραγουδίστρια έσβησε αμέσως μετά το σχόλιο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Περισσότερα από

News

02 Μαϊ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου φόρεσε το τζιν παντελόνι που κάνει τη σιλουέτα να δείχνει ψιλόλιγνη

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου αγαπά τη μόδα και αυτό φαίνεται από τις στυλιστικές της επιλογές.

02 Μαϊ 2024

Αν βρεθείς στο Λονδίνο μην χάσεις την μαγική έκθεση του Marc Quinn στο Kew Gardens

Μια έκθεση εντυπωσιακών γλυπτών που συνομιλούν με τον φυτικό κόσμο περιμένουν τους επισκέπτες του Kew Gardens, ενός από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της μητρόπολης.

02 Μαϊ 2024

Τάιρα Μπανκς - Χάιντι Κλουμ: Η ζωή αρχίζει στα 50

Μια εμφάνιση- έκπληξη στην συναυλία της Μαράια Κάρεϊ στο Λας Βέγκας, έκαναν τα δυο τοπ μόντελς και το γλέντησαν πραγματικά.

02 Μαϊ 2024

Δημήτρης Παπανικολάου: "Δεν μπορώ να είμαι περήφανος, επειδή γεννήθηκα 2 μέτρα και καρφώνω καλύτερα, Στόχος μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους"

Για αυτό και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του: σημασία δεν έχουν μόνο τα δώρα που μας χάρισε απλώς η Φύση, αλλά ό,τι κατακτούμε με το πνεύμα και την ψυχή μας.

02 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα ανάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές.

02 Μαϊ 2024

Όταν η Ρούνεϊ Μάρα υποδύθηκε τη Μαρία Μαδγαληνή δίπλα στον Χοακίν Φίνιξ

Τότε η ηθοποιός είχε δηλώσει πως η Μαρία Μαγδαληνή υπήρξε "ριζοσπαστική" γυναίκα.

02 Μαϊ 2024

Τομ Χανκς- Ρίτα Γουίλσον: "Ακόμα δεν πιστεύω πως η γυναίκα μου βγαίνει μαζί μου"

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν 36 χρόνια γάμου και έχουν πολλά να πουν για τις σχέσεις.

02 Μαϊ 2024

Ο πρίγκιπας William μιλά για πρώτη φορά για την υγεία της Kate

Τη δική της μάχη με τον καρκίνο δίνει η πριγκίπισσα Kate Middleton, και ο πρίγκιπας William θέλησε να ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της.

01 Μαϊ 2024

Πολ Όστερ:Το συγκλονιστικό βιβλίο του για την οπλοκατοχή και το οικογενειακό δράμα που κρύβεται από πίσω

Ο σπουδαίος συγγραφέας Πολ Όστερ προσπαθεί να εξηγήσει ένα αμιγώς αμερικανικό φαινόμενο, που κρύβει και ένα οικογενειακό δράμα.

01 Μαϊ 2024

O Κιάνου Ριβς φιλά (ξανά) την σύντροφό του με ανοιχτά μάτια - Μήπως είναι το νέο dating trend;

Για ακόμα μια φορά ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το φιλί του ηθοποιού Keanu Reeves στη σύντροφό του Alexandra Grand.