ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ίνγκριντ Σίλβα: Η μπαλαρίνα από τις φαβέλες του Ριο Ντε Τζανέιρο έχει κάτι να σου πει

"Το μπαλέτο δεν εφευρέθηκε μόνο για τα ευρωπαϊκά σώματα. Επίσης θα δεις και μη δυαδικούς χορευτές στη σκηνή τώρα" τονίζει η μπαλαρίνα.

Η Βραζιλιάνα χορεύτρια Ίνγκριντ Σίλβα γνωρίζει ότι δεν μοιάζει με τη λεγόμενη "τυπική" μπαλαρίνα - και είναι πολύ περήφανη γι' αυτό.

Παρόλα αυτά, θα ήθελε μερικές από τις μάρκες που κατασκευάζουν παπούτσια, καλσόν και κορμάκια να λάβουν υπ' όψιν τους πως δεν είναι όλοι οι καλλιτέχνες ίδιοι.

"Εργάζομαι στο Dance Theater of Harlem εδώ και μια δεκαετία και έπρεπε να χρωματίζω τα παπούτσια μου [με μακιγιάζ] μέχρι το 2019", λέει η Σίλβα. "Μόλις το 2019 άρχισαν να φτιάχνουν τον τόνο του δέρματός μου".

"Κάποιες άλλες μάρκες το κάνουν επίσης, όχι σε τόσες αποχρώσεις όσες ελπίζουμε, αλλά είναι μια αρχή", εξηγεί.

"Ο προσωπικός μου στόχος και το όνειρό μου είναι να δημιουργήσω τη δική μου σειρά - λατρεύω αυτό που έκανε η Rihanna με το μακιγιάζ Fenty και νιώθω ότι θα ήταν καταπληκτικό να το κάνω αυτό με τα point".

Η Σίλβα προσθέτει: "Το μπαλέτο έχει εξελιχθεί. Υπάρχει ακόμα ένας συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο πρέπει να δείχνεις, αλλά βλέπεις τώρα διαφορετικά σχήματα σώματος στη σκηνή. Δεν είναι μόνο τα ευρωπαϊκά σώματα από όπου εφευρέθηκε το μπαλέτο. Θα δεις μη δυαδικούς χορευτές στη σκηνή τώρα. Είναι μια τεράστια αλλαγή και είναι πολύ όμορφο για την επόμενη γενιά να δει ότι είναι δυνατόν να κάνεις μπαλέτο, ανεξάρτητα από το πώς μοιάζεις".

Η χορεύτρια γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Αν και η οικογένειά της δεν είχε πολλά χρήματα, η μητέρα της επέμενε τα δύο παιδιά της να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. "Ξεκίνησα να κολυμπάω σε ηλικία 3 μηνών", λέει η Σίλβα. "Μου άρεσε πολύ η κολύμβηση. Στην πραγματικότητα εντάχθηκα στην ολυμπιακή ομάδα στη Βραζιλία. Αλλά μετά ήρθε το μπαλέτο όταν ήμουν 8 ετών. Ερωτεύτηκα την πειθαρχία και τη σκληρή δουλειά. Κάθε μέρα μάθαινα κάτι καινούργιο. Ένιωθα σαν να αψηφούσα τη βαρύτητα".

Η Σίλβα εντάχθηκε σε δύο ομάδες στη Βραζιλία, αλλά στα 18 της μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ενταχθεί στο Dance Theater of Harlem, όπου περνούν το μεγαλύτερο μέρος του έτους περιοδεύοντας σε όλη τη χώρα. Της αρέσει να συναντά τους θαυμαστές της - ειδικά τα νεαρά μαύρα κορίτσια που εμπνέονται να ασχοληθούν ίσως με το μπαλέτο αφού την δουν να παίζει.

"Ειλικρινά πιστεύω ότι είναι τεράστια ευθύνη να αποτελέσω πηγή έμπνευσης, επειδή όταν μεγάλωνα, δεν ένιωθα να βλέπω τον εαυτό μου στον κόσμο του χορού, ειδικά στη Βραζιλία", λέει. "Τα πράγματα άρχισαν να εξελίσσονται καθώς ήρθα στη Νέα Υόρκη και είδα περισσότερη ποικιλομορφία με όλες τις έννοιες. Αλλά νομίζω ότι είναι πραγματικά σημαντικό να είσαι το πρόσωπο από το οποίο οι άνθρωποι εμπνέονται κάθε μέρα. Έχω ένα εκπληκτικό κοινό που παρακολουθεί τη διαδρομή μου από την αρχή. Έτσι, όταν βρίσκομαι σε διαφορετικές πόλεις και συναντώ τους θαυμαστές μου στα παρασκήνια, είναι κάτι πραγματικά όμορφο για εμένα".

Η Σίλβα καλωσόρισε την κόρη της το 2020 και ήταν εξίσου ενθουσιασμένη που μπόρεσε να επιστρέψει στο χορό μετά τον τοκετό. "Στον κόσμο του χορού, το σώμα σου κρίνεται πολύ, οπότε αυτό ασκεί μεγάλη πίεση σε εμάς τις γυναίκες όλη την ώρα να δείχνουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Όμως εγώ μπορούσα να χορεύω καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου", λέει.

Και ήξερε ότι οι αλλαγές που περνούσε το σώμα της καθώς γινόταν μητέρα θα την ωφελούσαν μόνο. "Νιώθω ότι χορεύω καλύτερα από ποτέ", λέει η Σίλβα στο περιοδικό PEOPLE. "Αισθάνομαι ότι η καλλιτεχνική μου παρουσία όταν ανεβαίνω στη σκηνή έχει διαφορετικό νόημα. Αυτό το σώμα, είναι μέρος μιας μορφής τέχνης, αλλά είναι επίσης ένας τόπος μητρότητας". Της αρέσει επίσης που η κόρη της μπορεί να την παρακολουθεί στην παράσταση από τα παρασκήνια. "Είναι σημαντικό για εκείνη να ξέρει ότι η μαμά της δούλευε. Αυτό είναι πολύ ενδυναμωτικό για τα κορίτσια".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

02 Μαϊ 2024

Δημήτρης Παπανικολάου: "Δεν μπορώ να είμαι περήφανος, επειδή γεννήθηκα 2 μέτρα και καρφώνω καλύτερα, Στόχος μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους"

Για αυτό και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του: σημασία δεν έχουν μόνο τα δώρα που μας χάρισε απλώς η Φύση, αλλά ό,τι κατακτούμε με το πνεύμα και την ψυχή μας.

02 Μαϊ 2024

Τομ Χανκς- Ρίτα Γουίλσον: "Ακόμα δεν πιστεύω πως η γυναίκα μου βγαίνει μαζί μου"

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν 36 χρόνια γάμου και έχουν πολλά να πουν για τις σχέσεις.

Περισσότερα από

News

02 Μαϊ 2024

Ο πρίγκιπας William μιλά για πρώτη φορά για την υγεία της Kate

Τη δική της μάχη με τον καρκίνο δίνει η πριγκίπισσα Kate Middleton, και ο πρίγκιπας William θέλησε να ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της.

01 Μαϊ 2024

Πολ Όστερ:Το συγκλονιστικό βιβλίο του για την οπλοκατοχή και το οικογενειακό δράμα που κρύβεται από πίσω

Ο σπουδαίος συγγραφέας Πολ Όστερ προσπαθεί να εξηγήσει ένα αμιγώς αμερικανικό φαινόμενο, που κρύβει και ένα οικογενειακό δράμα.

01 Μαϊ 2024

O Κιάνου Ριβς φιλά (ξανά) την σύντροφό του με ανοιχτά μάτια - Μήπως είναι το νέο dating trend;

Για ακόμα μια φορά ο φωτογραφικός φακός αποθανάτισε το φιλί του ηθοποιού Keanu Reeves στη σύντροφό του Alexandra Grand.

01 Μαϊ 2024

"Αγκαλιά μου": Η Ελένη Ράντου σε σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη μητέρα της μοιράστηκε η Ελένη Ράντου

01 Μαϊ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ αποκαλύπτει το "κοινωνικό" της πρόσωπο

Η πρώτη ανάρτηση της Τατιάνα Μπλάτνικ μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Νικόλαο, αφορούσε την πλατφόρμα ψυχικής υγείας που έχει δημιουργήσει.

01 Μαϊ 2024

Sporty chic: Η total black εμφάνιση της Άντζελας Γκερέκου και τα sneakers που θα φορέσουμε φέτος την άνοιξη

Πρωινή βόλτα στη Γλυφάδα με μαύρο σύνολο και τα αθλητικά που θα είναι hot την φετινή άνοιξη.

01 Μαϊ 2024

"Becoming Karl Lagerfeld": Τον Ιούνιο η πρεμιέρα της βιογραφικής σειράς

Η σειρά εστιάζει σε έναν έρωτα του Καρλ που πυροδότησε και τη μεγάλη αντιπαλότητα με τον Ιβ Σεν Λοράν.

01 Μαϊ 2024

Τζούλι Άντριους: Η σπάνια εμφάνιση της 88χρονης σταρ στα Χάμπτονς

Η αξέχαστη Mary Poppins κομψή και στα 88 της χρόνια.

01 Μαϊ 2024

Πέθανε ο συγγραφέας Πολ Όστερ στα 77 του χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα

Ο Πολ Όστερ είχε γράψει 34 βιβλία, μεταξύ των οποίων και η φημισμένη "Τριλογία της Νέας Υόρκης".

01 Μαϊ 2024

Ευγενία Σαμαρά - Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Είναι μαζί και πολύ ερωτευμένοι - Η εμφάνιση στα Πετράλωνα

Αγκαλιά στα Πετράλωνα το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ - Η γνωριμία των δύο ηθοποιών στο θέατρο και ο κεραυνοβόλος έρωτας.