ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Brit awards 2024: Για πρώτη φορά το 70% των βραβείων απονεμήθηκε σε γυναίκες και non binary

Θρίαμβος για την Raye.

Η ποπ σταρ Raye πριν από τρία χρόνια είχε χαθεί μες σε μια μεγάλη δισκογραφική εταιρεία, ξεσπώντας δημοσίως επειδή δεν της επέτρεπαν να κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ. Τώρα, η Βρετανίδα τραγουδίστρια κέρδισε έξι βραβεία Brit Awards, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των τεσσάρων που κατείχαν ο Harry Styles, η Adele και οι Blur κι έγραψε ιστορία.

Τα φετινά Brit Awards αποτελούν πλέον σταθμό και για έναν ακόμη λόγο: το 70% των νικητών του 2024 να είναι γυναίκες ή non binary - μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Tα Brits όπως και άλλα βραβεία έχουν δεχθεί έντονη κριτική τα τελευταία χρόνια για το γεγονός ότι προέκριναν διαρκώς άνδρες καλλιτέχνες.

Ποια είναι η Raye;

Οι νίκες-ρεκόρ της Raye αποτελούν μια εκπληκτική ανατροπή για την 26χρονη Λονδρέζα, κατά κόσμον Rachel Keen, η οποία κέρδισε βραβεία για το άλμπουμ, τον καλύτερο καλλιτέχνη της χρονιάς, το καλύτερο τραγούδι και τον καλύτερο τραγουδοποιό της χρονιάς, καθώς και για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη και το R&B act! Η μόνη κατηγορία στην οποία ήταν υποψήφια και δεν κέρδισε ήταν το pop act, το οποίο κέρδισε η Dua Lipa σε ψηφοφορία του κοινού.

Παραλαμβάνοντας το μεγαλύτερο βραβείο της βραδιάς, για το άλμπουμ της χρονιάς, η Raye έφερε τη γιαγιά της στη σκηνή σε μια στιγμή που έκανε πολλούς στο κοινό να δακρύσουν - όπως και την ίδια τη Raye. "Είμαι τόσο περήφανη για αυτό το άλμπουμ, είμαι ερωτευμένη με τη μουσική - το μόνο που ήθελα πάντα να γίνω ήταν καλλιτέχνης" είπε συγκινημένη, με τη γιαγιά της να την καμαρώνει.

Brit awards 2024: Για πρώτη φορά το 70% των βραβείων απονεμήθηκε σε γυναίκες και non binary

Η Raye κυκλοφόρησε τη μουσική πριν από 10 χρόνια, αλλάζοντας στυλ καθώς απέκτησε φήμη ως χαρισματική guest τραγουδίστρια σε ποπ-χορευτικά κομμάτια. Όταν υπέγραψε όμως με την Polydor δεν ήξερε ότι θα την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. "Είμαι θυμωμένη, είμαι οργισμένη" είχε δηλώσει τότε. Κι αυτό γιατί ισχυρίζεται ότι της είπαν από τη δισκογραφική εταιρία ότι η κυκλοφορία του ντεμπούτο άλμπουμ της εξαρτιόταν από την επιτυχία των σόλο κομματιών της στα charts. "Φανταστείτε την ΠΙΕΣΗ να ξυπνάω κάθε μέρα κοιτάζοντας μανιωδώς αριθμούς και στατιστικά στοιχεία", έγραψε. "Αν πρόκειται να υποφέρω, ΔΕΝ πρόκειται να το κάνω πια σιωπηλά". Η Polydor δήλωσε ότι λυπήθηκε από τη δήλωσή της και τον επόμενο μήνα αποδεσμεύτηκε από το συμβόλαιό της για τέσσερα άλμπουμ.

Κυκλοφορώντας τη μουσική της ανεξάρτητα σε συνεργασία με μια εταιρεία διανομής, ανέτρεψε γρήγορα την καριέρα της: Το Escapism, το οποίο κέρδισε το βραβείο τραγούδι της χρονιάς, έφτασε στο Νο 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο και ήταν η πρώτη της επιτυχία στις ΗΠΑ, ενώ το βραβευμένο με βρετανικό βραβείο άλμπουμ My 21st Century Blues - μια συναισθηματικά ειλικρινής περιήγηση στη χορευτική μουσική, τη σκοτεινή R&B, τις power μπαλάντες και την προοδευτική ποπ - έφτασε στο Νο 2 και ήταν υποψήφιο για το βραβείο Mercury.

H Κάιλι Μινόγκ στα Brits

Μία ακόμα σημαντική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ο θρύλος της ποπ, Κάιλι Μινόγκ, έλαβε το βραβείο Global Icon. Μάλιστα το βραβείο της απένειμε η Dua Lipa που την αποκάλεσε "αιώνια βασίλισσα της ποπ". Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης οι δυο επιτυχημένες σταρ αντάλλαξαν χαμόγελα και απέδειξαν ότι οι " γυναίκες υποστηρίζουν τις γυναίκες".

Όταν η Κάιλι ανέβηκε στη σκηνή, είπε "αυτό που πραγματικά με γοητεύει είναι η αγάπη για τη μουσική και η σύνδεση με τους ανθρώπους". Και συνέχισε: "Υπάρχει ένα μέρος του εαυτού μου που εξακολουθεί να είναι το 14χρονο κορίτσι στο δωμάτιό της και ονειρεύεται να κάνει μουσική".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!

03 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

Σε πακέτο της Amazon βρέθηκε η γάτα που είχε χαθεί από το σπίτι της!

Η γάτα τρύπωσε κατά λάθος σε πακέτο επιστροφής προς την εταιρία και για 1 εβδομάδα ταξίδευε ανά τις ΗΠΑ. Ευτυχώς επιβίωσε μες στο κουτί!

02 Μαϊ 2024

"Και ναι, είσαι @eleftherios_petrounias ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών στην Ευρώπη! Ευλογημένος, άξιος και εμείς υπερήφανες δίπλα σου πάντα"

Η γεμάτη χαρά και υπερηφάνια δήλωση της Βασιλικής Μιλλούση για τον σύζυγό της Λευτέρη Πετρούνια.

02 Μαϊ 2024

Η ανοιξιάτικη Πρωτομαγιά της Μιμής Ντενίση στον ολάνθιστο κήπο της στον Θεολόγο

Η Μιμή Ντενίση καλωσορίζει τον αγαπημένο της μήνα με μια ανοιξιάτικη φωτογραφία.