ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν έμαθε στα 10 της, ότι η μητέρα της είχε σχέση με τον 17χρονο τότε, Εμανουέλ: "Είμαι ακόμα πληγωμένη, αλλά στάθηκα στο ύψος μου"

Η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν αποκαλύπτει πολλά για την σκανδαλώδη σχέση της 70χρονης μητέρας της με τον 45χρονο Πρόεδρο της Γαλλίας, όταν εκείνος ήταν έφηβος.

Η μικρότερη κόρη της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας μιλά για πρώτη φορά για την μητέρα της και τον Πρόεδρο Μακρόν και παραδέχεται ότι έπαθε σοκ όταν έμαθε για την σχέση της μητέρας της, με τον κατά πολύ νεότερο μαθητή της και συμμαθητή της αδερφής της.

Σε συνέντευξή της στο ParisMatch η δικηγόρος σήμερα Τιφέν Οζιέρ, που σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει το πρώτο μυθιστόρημά της, αναφέρει ότι έμαθε για τη σχέση της μητέρας της με τον Εμανουέλ όταν ήταν μόλις 10 χρονών.

Τότε η Μπριζίτ, ήταν ακόμη παντρεμένη, οπότε, κατά την κόρη της, τα τρία παιδιά της έπρεπε να αντέξουν τα συνεχή -και ενίοτε κακεντρεχή- σχόλια που γίνονταν για αυτή τη σχέση.

Η ίδια ομολογεί ότι τότε ένιωσε παράξενα που ο πατέρας της αναγκάστηκε να φύγει ταπεινωμένος από το οικογενειακό σπίτι το 1994. Το διαζύγιο βγήκε μόλις το 2006 και ένα χρόνο αργότερα έγινε ο γάμος της Μπριζίτ με τον Εμανουέλ.

Σήμερα το αντιμετωπίζει κάπως διαφορετικά: "Έμαθα πολλά για την ανθρώπινη φύση. Πρέπει να επικεντρωθούμε στα ουσιώδη και να προχωράμε μπροστά χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την κριτική" λέει.

Υπενθυμίζει ότι όλα αυτά γίνονταν σε μια μικρή πόλη της επαρχίας, την Αμιένη στη βόρεια Γαλλία. Δεν υπήρχαν ακόμη κοινωνικά δίκτυα, αλλά "όλα ήταν γνωστά". Και όμως, "στάθηκα στο ύψος μου, απέκτησα ανοιχτό μυαλό και απέκτησα μεγάλη ανοχή", συνεχίζει.

Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της Μπριζίτ Μακρόν μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά η Τιφέν Οζιέρ βρίσκεται πολύ κοντά στο ζεύγος Μακρόν. Το 2017 συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν ενώ τον Απρίλιο του 2022, όταν ο Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας η μικρότερη κόρη της Μπριζίτ ήταν στο πλευρό εκείνου και της μητέρας της.

Στο #ParisMatch Τιφέν Οζιέρ μίλησε και για τα παιδικά της χρόνια. Λέει ότι έχει όμορφες αναμνήσεις από τα χρόνια της στην Αλσατία, όπου έμεινε έως τα 7 της χρόνια λόγω της δουλειάς του πατέρα της. Οι γονείς της, προσθέτει, της μετέδωσαν τη δουλειά ως αξία. "Πάντα τους έβλεπα να φεύγουν νωρίς και να επιστρέφουν αργά. Ήταν αφοσιωμένοι στις σπουδές των παιδιών τους".

Ο προστατευτικός "μπαμπάς Εμανουέλ"

Όπως ομολογεί σήμερα χαμογελώντας, τα παιδιά απποκαλούσαν τον Εμανουέλ "το UFO". Ωστόσο παραδέχεται ότι ήταν πάντα ένας άνθρωπος τρυφερός με την Μπριζίτ και πολύ προστατευτικός με την ίδια και τα αδέλφια της. Μάλιστα όταν ήταν στα 17 την συμβούλευε να κοιμάται νωρίς για να περάσει τις εξετάσεις για τη νομική σχολή.

Παρά το ότι είναι η πιο αριστερή της οικογένειας, η Τιφέν αισθάνεται ότι δεν απέχει πολύ από τον Μακρόν και τις πολιτικές του ιδέες.

Η Τιφέν ομολόγησε ότι δεν είχε αποκαλύψει σε κανέναν από την οικογένεια (η ίδια είναι παντρεμένη με δύο παιδιά) για το συγγραφικό της έργο, προτού βάλει τις τελευταίες πινελιές σε αυτό. Ούτε στην μητέρα της ούτε στον Μακρόν. Ξέρει καλά ότι το βιβλίο της θα "προκαλέσει". Κάποιοι θα την υποτιμήσουν επειδή αντιπαθούν τον πρόεδρο, άλλοι θα την επαινέσουν γιατί τον θαυμάζουν. Παραδέχεται όμως ότι "περιμένω το χειρότερο".

Όσο για την κρίση της για τον πρόεδρο, λέει ότι μπορεί να φαίνεται όλο και λιγότερο, "αλλά βρίσκω τον πατριό μου πολύ ανθρωπιστή".

Οι φήμες για το αν η Μπριζίτ γεννήθηκε άντρας

Η Τιφέν Οζιέρ στην συνέντευξή της στο Paris Match δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε αναρτήσεις στα social media που υποστήριζαν πως η μητέρα της, Μπριζίτ Τρονιέ, (το πατρικό επώνυμο της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας) είχε γεννηθεί άντρας και υπεβλήθη σε επέμβαση αλλαγής φύλου. Οι αναρτήσεις έγιναν τον Δεκέμβριο του 2021 και ανέφεραν ότι η Μπριζίτ Τρονιέ ήταν άντρας με το όνομα Ζαν Μισέλ Τρονιέ. Η οικοδέσποινα του Ελιζέ μαζί με τα παιδιά και τον αδελφό της κατέθεσαν αγωγή κατά δύο γυναικών που έκαναν τις αναρτήσεις. Η μία εκ των δύο γυναικών παρουσιαζόταν ως "μέντιουμ" και η άλλη ως "ανεξάρτητη δημοσιογράφος". Τον Ιανουάριο του 2023 το πρωτοδικείο της Λιζιέ, στη Νορμανδία, τούς επέβαλε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ στην κάθε κατηγορούμενη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και για υποκίνηση σε συκοφαντική δυσφήμιση. Επίσης, τούς επιβλήθηκε η καταβολή των δικαστικών εξόδων, ύψους 2.000 ευρώ.

"Δεν αισθάνομαι πόνο, μόνο θυμό για την παραπληροφόρηση. Ανησυχώ για το επίπεδο της κοινωνίας όταν ακούω τι κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την μητέρα μου, πως γεννήθηκε άντρας. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει για τους άλλους και χρειάζεται χρόνος για να αποσυρθούν αυτά (οι αναρτήσεις)".

Η σκανδαλώδης σχέση

Όταν ο Μακρόν ερωτεύτηκε την Μπριζίτ ήταν 15 και 40 ετών αντίστοιχα, ενώ η Μπριζίτ ήταν παντρεμένη τότε με τον Μπριζίτ Οζιέρ. Γνωρίστηκαν όταν αυτή εργαζόταν ως δασκάλα του θεάτρου στο Καθολικό Σχολείο Πρόβιντενς στην Αμιέν, στη βόρεια Γαλλία, όπου και η κόρη της, Λόρενς, ήταν συμμαθήτρια του Μακρόν.

Το ειδύλλιό τους άνθισε και προκάλεσε σκάνδαλο στην επαρχία. Οι γονείς του Μακρόν τον έστειλαν στη συνέχεια στο Παρίσι για να πάει σε άλλο σχολείο, αλλά η επιθυμία του να είναι με τη δασκάλα του παράμενε ζωντανή. " Πίστευα ότι θα 'ερωτευόταν κάποια της ηλικίας του', αλλά αυτό δεν συνέβη", δήλωσε στο Paris Match.

Η Μπριζίτ εγκατέλειψε τη δουλειά της, αλλά είπε ότι τα "μόνα εμπόδια" στον έρωτά τους ήταν τα παιδιά της, καθώς δεν ήθελε να "καταστρέψει τη ζωή τους". "Αυτό κράτησε δέκα χρόνια. Μπορείτε να φανταστείτε τι άκουγαν. Αλλά δεν ήθελα να χάσω και τη ζωή μου", είπε στην αποκλειστική συνέντευξη η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

Read Next

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!

03 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

Σε πακέτο της Amazon βρέθηκε η γάτα που είχε χαθεί από το σπίτι της!

Η γάτα τρύπωσε κατά λάθος σε πακέτο επιστροφής προς την εταιρία και για 1 εβδομάδα ταξίδευε ανά τις ΗΠΑ. Ευτυχώς επιβίωσε μες στο κουτί!

02 Μαϊ 2024

"Και ναι, είσαι @eleftherios_petrounias ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών στην Ευρώπη! Ευλογημένος, άξιος και εμείς υπερήφανες δίπλα σου πάντα"

Η γεμάτη χαρά και υπερηφάνια δήλωση της Βασιλικής Μιλλούση για τον σύζυγό της Λευτέρη Πετρούνια.

02 Μαϊ 2024

Η ανοιξιάτικη Πρωτομαγιά της Μιμής Ντενίση στον ολάνθιστο κήπο της στον Θεολόγο

Η Μιμή Ντενίση καλωσορίζει τον αγαπημένο της μήνα με μια ανοιξιάτικη φωτογραφία.

02 Μαϊ 2024

Δεκάχρονος παρίστανε τον "νεκρό" για να μην τον σκοτώσει η μητέρα του

Σε ηλικία μόλις 10 ετών το αγοράκι παρίστανε τον πεθαμένο προκειμένου να ξεφύγει από την αδίστακτη μητέρα του.