ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μαρία Καρυστιανού: Ο Καραμανλής είναι υπεύθυνος γι' αυτό που συνέβη στα παιδιά μας - Θέλω να καταδικαστεί 57 φορές ισόβια

Τον Κώστα Αχ. Καραμανλή υποδεικνύει η Μαρία Καρυστιανού ως βασικό υπεύθυνο για τον θάνατο των 57 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη.

"'Ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, δυστυχώς το κράτος δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες του. Η κυβέρνηση εφαρμόζει τις συνήθεις πλέον πρακτικές κατάχρησης της εξουσίας με απόλυτο έλεγχο της δικαιοσύνης και βαθιάς παραπληροφόρησης της κοινωνίας προκειμένου να ολοκληρώσει το σχέδιο συγκάλυψης που έχει ξεκινήσει".

Αυτό δήλωσε η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης η οποία έχασε τη ζωή της το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Στη "μαύρη" επέτειο του φονικού δυστυχήματος, η κ. Καρυστιανού η οποία δίνει μία συνεχή μάχη να τιμωρηθούν οι ένοχοι ως μητέρα αλλά και ως πρόεδρος του Συλλόγου των Συγγενών των Θυμάτων Τεμπών, μίλησε στον Αθήνα 9.84 για τη σιδηροδρομική τραγωδία και όπως τόνισε ο πόνος της απώλειας της κόρης της δεν έχει μετριαστεί, υποδεικνύοντας ως βασικό υπεύθυνο για τον θάνατο των 57 ανθρώπων που επέβαιναν στην μοιραία αμαξοστοιχία, τον τότε υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

"Ο κ. Καραμανλής είναι 100% υπεύθυνος γι' αυτό που συνέβη στα παιδιά μας. Θέλω να δικαστεί και να καταδικαστεί γιατί ήταν ο κύριος ένοχος. Επέτρεψε επί 4 χρόνια να κυκλοφορεί σε αυτή την κατάσταση ο σιδηρόδρομος. Περιμένω την καταδίκη του 57 φορές ισόβια, τίποτα λιγότερο. Δεν προστάτευσε κανέναν επιβάτη. Ακόμη και μια υποτυπώδης τηλεδιοίκηση που υπήρχε, κάηκε επί των ημερών του, το 2019 και δεν μπήκε καν στον κόπο να την βάλει ξανά σε λειτουργία. Αν η τηλεδιοίκηση λειτουργούσε, τα παιδιά μας θα είχαν σωθεί. Δεν τόλμησε ούτε να επικοινωνήσει μαζί μας. Βγαίνει μόνο με το χέρι όρθιο για να μας επιπλήξει. Όταν έπρεπε να κάνει έργο, αδιαφορούσε" δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Ένα χρόνο μετά, παραμένουμε θεατές σε μια τραγική παράσταση ευτελισμού της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, όπου η ευθύνη παραμένει εμμονικά κυρίως στον ανθρώπινο παράγοντα και έχει ως στόχο την ελαφρότερη των ποινών όσων πραγματικά φέρουν ευθύνη. Τελικός στόχος είναι η πλήρης ατιμωρησία των πολιτικών" πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, άφησε αιχμές κατά της εξεταστικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση, λέγοντας ότι δεν έχουν κληθεί βασικοί μάρτυρες για να μη γίνουν και άλλες αποκαλύψεις.

"Από την αρχή είχα τοποθετηθεί σε σχέση με την Εξεταστική Επιτροπή που δημιουργήθηκε προκειμένου να διερευνήσει αυτό το έγκλημα, βασιζόμενη στην προϊστορία που έχει και η οποία δεν είναι καθόλου καλή. Όμως, θεωρώ κέρδος ότι ο κόσμος ενημερώθηκε για πράγματα που δεν θα μάθαινε ποτέ. Υπήρξαν δημόσιες τοποθετήσεις από ανθρώπους που είναι υπόλογοι και οι οποίες ουσιαστικά δείχνουν την ενοχή τους απέναντι στην κοινωνία. Επιβεβαιώσαμε ξεκάθαρα ποιος φταίει. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο σταμάτησαν τόσο βιαστικά και χωρίς να καλέσουν πολύ βασικούς μάρτυρες για να αποφύγουν και άλλες αποκαλύψεις, δείχνει ότι η Εξεταστική Επιτροπή δεν είναι ακριβώς όπως την φαντάστηκα. Ωστόσο, γνωρίζοντας ότι έρχονται συνεχώς στο φως καινούρια στοιχεία, πιστεύω ότι θα συσταθεί ξανά το σώμα των βουλευτών και θα έχουμε συνέχεια στην Εξεταστική" τόνισε χαρακτηριστικά.


Παράλληλα αναφέρθηκε και στην ομιλία της στο Ευρωκοινοβουλίο, σημειώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι είναι συγκλονισμένοι από το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

"Το κλίμα στις Βρυξέλλες, στην εκδήλωση της Ευρωβουλής για τα Τέμπη ήταν πολύ θετικό. Οι Ευρωπαίοι είναι συγκλονισμένοι. Δεν μπορούν να διανοηθούν πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα. Το πιο σοκαριστικό είναι ότι αδυνατούν να καταλάβουν πώς εμείς έχουμε πειστεί ότι αυτό μας αξίζει. Και φυσικά είναι πρόθυμοι να μας βοηθήσουν σε όλη αυτή την προσπάθεια δικαίωσης. Έχουμε ένα σύμμαχο δίπλα μας".

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ψήφισμα για την Αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, το οποίο συγκεντρώνει όλο και περισσότερες υπογραφές.

"Έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ το όριο των 500.000 υπογραφών στο ψήφισμα ενάντια στη συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη. Μας δίνει πολύ μεγάλη δύναμη το κύμα συμπαράστασης. Ήρθε η στιγμή αυτός ο νόμος ο οποίος δεν εφαρμόστηκε ποτέ, να μπει σε λειτουργία. Σύμφωνα με τον νομοθέτη, έχουμε δικαίωμα να ζητήσουμε τροποποίηση. Ζητάμε να καταστεί ξεκάθαρο σε όλους πού αρχίζει και πού τελειώνει η πολιτική ασυλία. Θέλουμε να δημιουργήσουμε αυτό το πλαίσιο μέσα στο οποίο, όταν θα υπάρχουν αδικήματα τα οποία φέρουν ποινικές ευθύνες, το λόγο θα τον έχει απευθείας η δικαιοσύνη και όχι οι συνάδελφοι των εν λόγω πολιτικών", είπε η Μαρία Καρυστιανού, περιγράφοντας τον πόνο που νιώθει μετά τον χαμό του παιδιού της.

"Εκείνο το βράδυ για μένα είναι σαν χθες. Δεν έχει μετριαστεί καθόλου ο πόνος, η απόγνωση, το συναίσθημα του να μη μπορείς να αποδεχτείς ότι δεν θα ξαναδείς τον πλέον αγαπημένο άνθρωπο της ζωής σου. Τώρα που σας μιλώ, ένα χρόνο μετά, αυτό είναι που έχει πάρει τη θέση του στην καρδιά και στην ψυχή μας αλλά κατακλυζόμαστε και από πολλά άλλα συναισθήματα με κυριότερο το αίσθημα της δικαίωσης των ψυχών των δικών μας ανθρώπων".

Πηγή: The TOC

Read Next

17 Απρ 2024

Θανάσης Ευθυμιάδης: "Οι κόρες μου οριακά περνάνε τις τάξεις λόγω απουσιών"

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του ηθοποιού.

17 Απρ 2024

Δολοφονία Καρολάιν: Η μικρή Λύδια πήρε επίσημα το επίθετο της μητέρας της και πλέον δεν θα έχει καμία σχέση με την Ελλάδα

Οι γονείς της Καρολάιν ήθελαν όχι μόνο η εγγονή τους να μεγαλώσει μακριά από την Ελλάδα, αλλά να αλλάξει και επίθετο για να μην τη συνδέει το παραμικρό με τον πατέρα της.

Περισσότερα από

News

17 Απρ 2024

Η Βικτόρια Μπέκαμ έκλεισε τα 50 και ο Ντέιβιντ της αφιέρωσε το πιο συγκινητικό βίντεο

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μοιράστηκε ένα γλυκό αφιέρωμα για τη σύζυγό του Βικτόρια, καθώς αυτή κλείνει τα 50 της χρόνια.

17 Απρ 2024

Κριστιάνο Ρονάλντο: Πού ζούσε ο πιο αγαπητός ποδοσφαιριστής του κόσμου, πριν αποκτήσει φήμη, δόξα και χρήματα;

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής σήμερα, έχει περιουσία που ξεπερνά τα 766 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά πριν;

17 Απρ 2024
17 Απρ 2024

Φώτης Μεταξόπουλος:"Το εγκεφαλικό το έπαθα ξαφνικά. Βγήκα στο κήπο μου και…"

Η σπάνια συνέντευξη του καλλιτέχνη που σημάδεψε την "χρυσή" εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

17 Απρ 2024

Στέφανος Κασσελάκης: "Όταν με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης σχηματίστηκε ένας σταυρός"

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφηγήθηκε μία στιγμή από τη βάφτισή του στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

17 Απρ 2024

Ναόμι Γουότς: Η 55χρονη ηθοποιός σε σπάνια εμφάνιση με την 15χρονη κόρη της στο σόου του Dior

H σπάνια εμφάνιση της ηθοποιού με την κόρη της σε επίδειξη μόδας στη Νέα Υόρκη.

17 Απρ 2024

Χένρι Κάβιλ: Επιβεβαίωσε ότι περιμένει το πρώτο του παιδί με την Νάταλι Βισκούζο

Ο Χένρι Κάβιλ μίλησε για τα ευχάριστα νέα στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας.

17 Απρ 2024

Εριέττα Κούρκουλου: "Το μωρό που χάσαμε, ήταν κοριτσάκι και είχε σύνδρομο Turner"

"Σκεφτόμουν θα έχω μεγάλη κοιλιά τον Αύγουστο στα γενέθλιά μου".

17 Απρ 2024

Βελιγράδι: Επίδειξη Μόδας στη μνήμη έφηβης που έπεσε θύμα επίθεσης στο σχολείο, με τη συμμετοχή του Dior

Σέρβοι σχεδιαστές έφτιαξαν σχέδια που είχε εμπνευστεί και σχεδιάσει η Αντζελίνα πριν χάσει τόσο μάταια τη ζωή της από πυροβολισμούς στο σχολείο της.