ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

SAG Awards: Ύστερα από την επιτυχημένη απεργία το Σωματείο των Ηθοποιών απένειμε τα δικά του βραβεία- Θρίαμβος για Οπενχάιμερ και ανατροπές

Η Έμα Στόουν μόλις έχασε το "σερί" των βραβείων της. Τι σημαίνει αυτό λίγο πριν τα Όσκαρ;

Το Όπενχάιμερ κυριάρχησε και στα 30ά βραβεία Screen Actors Guild Awards το Σάββατο, κερδίζοντας το βραβείο καλύτερου καστ, καθώς και αγαλματίδια για την πρωταγωνιστική ερμηνεία του Κίλιαν Μέρφι και την ερμηνεία του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Η απροσδόκητη εισπρακτική επιτυχία του περασμένου καλοκαιριού είναι το μεγάλο φαβορί και για τα Όσκαρ τον επόμενο μήνα.

Το καστ της σειράς "Succession" του HBO βραβεύτηκε ως το καλύτερο σύνολο δραματικής σειράς για την επιτυχή ολοκλήρωση της τελευταίας σεζόν της οικογενειακής αρπαγής εξουσίας και των πισώπλατων μαχαιρωμάτων, ενώ η σειρά "The Bear", μια πιεστική ματιά στη ζωή των εστιατορίων, κέρδισε το βραβείο καλύτερου συνόλου κωμικής σειράς. Ήταν μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις, αναμενόμενα βραβεία, αλλά και πολλές "βόμβες", καθώς πολλοί από τους νικητές μίλησαν με ειλικρίνεια για τους αγώνες και τις θυσίες που χαρακτηρίζουν μια ζωή στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η πρωταγωνίστρια του "The Crown" Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι κατέκτησε το βραβείο πρωταγωνίστριας σε δραματική σειρά για τη χαμαιλεοντική δουλειά της ως πριγκίπισσα Νταϊάνα, ενώ ο Πέδρο Πασκάλ ήταν ο νικητής-έκπληξη για την ερμηνεία του ως επιζών της αποκάλυψης των ζόμπι στο "The Last of Us". Οι δύο βραβεύσεις αποτέλεσαν μεγάλη ανατροπή καθώς όλοι περίμεναν πως τα βραβεία θα έφταναν στα χέρια της Σάρα Σνουκ και του Κίραν Κάλκιν για τους αντίστοιχους ρόλους στο εμβληματικό "Succession". "Είμαι λίγο μεθυσμένος", είπε ο Πασκάλ που φαίνεται να εξεπλάγη και ο ίδιος. "Νόμιζα ότι μπορούσα να μεθύσω". Η Ντεμπίκι, η οποία δεν φορούσε παπούτσια, παραδέχτηκε επίσης ότι δεν περίμενε να ακούσει το όνομά της και δεν είχε προετοιμάσει ομιλία.

Μια νικήτρια όμως μπήκε στην αίθουσα έχοντας πλήρη επίγνωση ότι θα έβγαζε λόγο. Πρόκειται για τη Μπάρμπρα Στρέιζαντ, τη θρυλική τραγουδίστρια, ηθοποιό, παραγωγό και σκηνοθέτρια που έλαβε το βραβείο της SAG για το σύνολο του έργου της. Ανέβηκε στη σκηνή την ώρα που έπαιζε το θέμα από την ταινία "The Way We Were". Θυμόταν ότι ήταν νεαρό κορίτσι, ζούσε με την οικογένειά της σε ένα ταπεινό διαμέρισμα στο Μπρούκλιν, ονειρευόταν το Χόλιγουντ τρώγοντας παγωτό με γεύση καφέ και διαβάζοντας κινηματογραφικά περιοδικά. "Δεν μου άρεσε η πραγματικότητα", είπε. "Ήθελα να είμαι στον κινηματογράφο". Πολλές από τις "θεές της οθόνης" που η Στρέιζαντ εξιδανίκευε δεν της έμοιαζαν - η μητέρα της της είπε ότι θα έπρεπε να μάθει να δακτυλογραφεί αντί να ποντάρει στο να γίνει πρωταγωνίστρια. "Αλλά δεν την άκουσα", δήλωσε η Στρέιζαντ.

Και κάποιοι άλλοι νικητές ήταν αναμενόμενοι. Όπως ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ, ο οποίος υποδύεται τον πανέξυπνο και προβληματικό σεφ που βρίσκεται στο επίκεντρο της σειράς "The Bear", αναδείχθηκε καλύτερος ηθοποιός κωμικής σειράς για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η συμπρωταγωνίστρια του Γουάιτ, Άιο Εντεμπίρι, κέρδισε επίσης το βραβείο καλύτερης πρωταγωνίστριας σε κωμωδία για τον ρόλο της ως βοηθός σεφ με μεγαλύτερες μαγειρικές φιλοδοξίες. Το ζευγάρι κέρδισε πρόσφατα τα βραβεία Emmy και Χρυσή Σφαίρα για τη δουλειά του.

Ο Steven Yeun και η Ali Wong, οι οποίοι συμπρωταγωνίστησαν στο "Beef" ως δύο άγνωστοι των οποίων οι ζωές διασταυρώνονται μετά την εμπλοκή τους σε ένα επεισόδιο τροχαίας βίας, κέρδισαν τα κορυφαία βραβεία υποκριτικής για τηλεοπτική ταινία ή περιορισμένη σειρά. Όπως ο Γουάιτ και ο Εντεμπίρι, οι ηθοποιοί είχαν επίσης θριαμβεύσει στις Σφαίρες και τα Emmy, που πραγματοποιήθηκαν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες.

Η πρωταγωνίστρια του "Killers of the Flower Moon" Λίλι Γκλάντστοουν ανακηρύχθηκε καλύτερη ηθοποιός για την ερμηνεία της ως Μόλι Κάιλ, μια γυναίκα των Οσάγε που προδίδεται από τον σύζυγό της και στοχοποιείται για την περιουσία της στο πλαίσιο μιας περίπλοκης συνωμοσίας. Η Γκλάντστοουν έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ιθαγενής ηθοποιός που κέρδισε το βραβείο. "Φέρνουμε την ενσυναίσθηση σε έναν κόσμο που τη χρειάζεται", είπε στους συναδέλφους της, προτρέποντας τους ηθοποιούς στην αίθουσα να "συνεχίσουν να λένε την αλήθεια τους". Αυτό είναι το πρώτο βραβείο Ά γυναικείου ρόλου που χάνει η Έμα Στόουν για το Poor Things, λίγες μέρες πια πριν τα Όσκαρ. Κανείς λοιπόν δεν μπορεί τώρα να πει με βεβαιότητα πως θα κερδίσει σίγουρα στη μεγάλη αναμέτρηση.

Η Da'Vine Joy Randolph, η οποία έχει αποσπάσει σχεδόν όλα τα σημαντικά βραβεία αυτή τη σεζόν των βραβείων, πρόσθεσε στη συλλογή της το βραβείο SAG καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για τον ρόλο της πενθούσας διευθύντριας καφετέριας στην ταινία "The Holdovers" (Τα παιδιά του Χειμώνα). "Για κάθε ηθοποιό εκεί έξω που περιμένει ακόμα στα παρασκήνια την ευκαιρία του, επιτρέψτε μου να σας πω ότι η ζωή σας μπορεί να αλλάξει μέσα σε μια μέρα", είπε η η ηθοποιός.

Τα βραβεία SAG, τα οποία παραδοσιακά προβάλλονται στην καλωδιακή τηλεόραση, προβλήθηκαν για πρώτη φορά ζωντανά στο Netflix (με το οποίο το Σωματείο είχε διένεξη). Παρόλο που η βραδιά ήταν εορταστική, τα βραβεία απονεμήθηκαν σε μια ταραγμένη εποχή στο Χόλιγουντ, με την επανάσταση του streaming να ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για μια περίοδο έντονων εργατικών διαφορών και οικονομικής αναστάτωσης. Τα μέλη του σωματείου των ηθοποιών, καθώς και του Writers Guild of America, πέρασαν μήνες σε απεργία το 2023, εξοργισμένοι για τον τρόπο με τον οποίο το streaming είχε συρρικνώσει τα δικαιώματα που κάποτε κέρδιζαν όταν έπαιρναν άδεια για τις ταινίες και τις σειρές στις οποίες εμφανίζονταν. Τον Νοέμβριο επιτεύχθηκε νέα συμφωνία, με τους ηθοποιούς να λαμβάνουν αυξήσεις στις αμοιβές τους και υψηλότερα υπόλοιπα. Η συμφωνία περιλάμβανε επίσης προστασία από τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Αλλά η στάση εργασίας οδήγησε σε καθυστερήσεις στην παραγωγή και σε απώλεια εισοδήματος.

Κατά την απονομή των βραβείων, η Φραν Ντρέσερ, πρωταγωνίστρια της σειράς "The Nanny", η οποία επέβλεψε την απεργία των 118 ημερών ως πρόεδρος της SAG-AFTRA, επαίνεσε τα μέλη για την αλληλεγγύη τους, λέγοντας ότι οι προσπάθειές τους οδήγησαν σε μια "ιστορική" συμφωνία. "Είστε οι πρωταθλητές", δήλωσε η Ντρέσερ. "Επιβιώσατε στη μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία του συνδικάτου μας με θάρρος και πεποίθηση".

Πηγή: Variety

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.

28 Απρ 2024

Μουσείο Ακρόπολης: "Παρθενώνας και Βύρωνας. Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βύρωνα"

Τα τελευταία λόγια του λόρδου Βύρωνα πριν πεθάνει λέγεται ότι ήταν για την Ελλάδα.

28 Απρ 2024

Τζον Λένον-Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Οι γιοι τους είναι ολόιδιοι με τους μπαμπάδες και κυκλοφορούν νέο single

Μια νέα συνεργασία Λένον- ΜακΚάρτνεϊ είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς.

27 Απρ 2024

Φούτζι: Οι Ιάπωνες μπλοκάρουν" την θέα του όρους Φούτζι στους τουρίστες

Δραστικά μέτρα λαμβάνει η Ιαπωνία καθώς δεν μπορεί να ανεχτεί πια τις κακές συμπεριφορές.

27 Απρ 2024
27 Απρ 2024

Νάνα Μούσχουρη: Συγκλόνισε η 89χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια στο Καλλιμάρμαρο

Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η Νάνα Μούσχουρη ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

27 Απρ 2024

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"