ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Μια γυναίκα χάνει την εξουσία καθώς περνάει ο χρόνος και ο άντρας την κερδίζει. Γιατί μια ηλικιωμένη γυναίκα που δείχνει το σώμα της είναι αφύσικη;"

Η Πολίνα Πορίτζκοβα ποζάρει γυμνόστηθη σε ένα μανιφέστο για την εικόνα της γυναίκας σε κάθε ηλικία. "Είναι η πιο προφανής ένδειξη του πατριαρχικού μας κόσμου στον οποίο οι γυναίκες εκτιμώνται κυρίως ως εκτροφείς", γράφει στη λεζάντα της τολμηρής φωτογραφίας.

Το σούπερ μόντελ και ηθοποιός, Πολίνα Πορίτζκοβα, καταγγέλει το Instagram ότι " κατέβασε" μια αισθησιακή φωτογραφία της και υπογραμμίζει με τον πιο τολμηρό - και καλλιτεχνικό- τρόπο το ταμπού κατά των γυναικών της μέσης ηλικίας και της σεξουαλικότητας τους. Οι φωτογραφίες της κοσμούν το τεύχος του fashion glossy και είναι ήδη διαθέσιμες σε πορτογαλικό περιοδικό που τις φιλοξένησε.

Σε μια από τις φωτογραφίες, η Πολίνα εμφανίζεται με το στήθος της ακάλυπτο.


Το σούπερ μοντελ της δεκαετίας του 90' διανύει το 57ο έτος της ηλικίας του και το γιορτάζει με μια σειρά φωτογραφιών που εξυμνούν την φυσική ομορφιά. Έχοντας τα γκρίζα μαλλιά της κάτω και σε έναν ελαφρύ κυμματισμό, με ελάχιστο μακιγιάζ και το κορμί της σε πρώτο πλάνο, η Πολίνα Πορίτζκοβα, κέρδισε τον θαυμασμό του κοινού με σχόλια όπως : "Φαίνεσαι υπέροχη", "Η πιο όμορφη από όλες", "Πολύ ωραία κλικ", "Ακόμα όμορφη".


" Γνωρίζατε ότι η Anne Bancroft, η οποία υποδύθηκε την ηλικιωμένη που σαγήνεψε τον κύριο Robinson στο The Graduate, ήταν 38; Και ο νεαρός που σαγηνεύει, ο Ντάστιν Χόφμαν, ήταν 30; Το να είσαι επιθυμητός είναι να έχεις δύναμη. Η δύναμη της συναίνεσης. Έχεις αυτό που θέλει ο καθένας και είναι στη δύναμή σου να το διανείμεις σε όποιον θέλεις. Ο παράγοντας επιθυμητότητας ανδρών και γυναικών βρίσκεται στις αντίθετες πλευρές του ηλικιακού φάσματος.

Μια γυναίκα χάνει την εξουσία καθώς περνάει ο χρόνος - και ο άντρας την κερδίζει. Μια φωτογραφία μιας νεαρής γυναίκας που δείχνει το σώμα της μπορεί να φαίνεται σαν να τραβάει την προσοχή, αλλά με τη σειρά των πραγμάτων - μοιάζει φυσικό.

Μια φωτογραφία μιας ηλικιωμένης γυναίκας που δείχνει το σώμα της είναι αφύσικο, μια απελπισμένη έκκληση για προσοχή όπου θα φαίνεται μόνο λυπημένη και αξιολύπητη.

Οι άνθρωποι είναι ένα από τα λίγα είδη που κάνουν σεξ ψυχαγωγικά. Τις περισσότερες φορές όταν κάνουμε σεξ, είναι για ευχαρίστηση. (Από ό,τι βλέπω - οι άνθρωποι που φαίνεται να απολαμβάνουν τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση στο σεξ είναι νέοι άνδρες και μεγαλύτερες γυναίκες.) Γιατί λοιπόν μια σέξι φωτογραφία ενός κοριτσιού που δεν γνωρίζει πολλά για το σεξ είναι προτιμότερη από αυτή μιας ώριμης γυναίκας που ξέρει τα πάντα για αυτό; Είναι η πιο προφανής ένδειξη του πατριαρχικού μας κόσμου στον οποίο οι γυναίκες εκτιμώνται κυρίως ως εκτροφείς", έγραψε το σούπερ μόντελ στην παρακάτω ανάρτηση της.


" Μετά από μια ζωή που φρόντιζα τους άλλους, μπορώ επιτέλους να το κάνω για τον εαυτό μου. Φυσικά, μπορώ επίσης να πλέκω και να ψήνω, να απολαμβάνω τη ζεστασιά της οικογένειάς μου σε σπάνιες περιπτώσεις όταν με χρειάζονται, αλλά μπορώ επίσης να απολαμβάνω τη λάμψη του τροπικού ήλιου και την αγκαλιά του αγαπημένου μου", απαντά η σταρ στις κατηγορίες των haters ότι είναι "πολύ αργά" για να ποζάρει γυμνή στην κάμερα.


Η Πολίνα Πορίτζκοβα αρνείται να κρύψει τα γκρίζα μαλλιά της και να κάνει photoshop τις ρυτίδες της. Το μοντέλο μοιράζεται συχνά ημιγυμνές φωτογραφίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ζητά δημόσια την προστασία του δικαιώματος των γυναικών να μεγαλώνουν όπως αυτές επιθυμούν.

"Μια γυναίκα που δεν ντρέπεται να είναι ακριβώς αυτή που είναι. Μια γυναίκα που αρνείται να νιώσει ντροπή ( γι'αυτο)", έγραψε σε ένα σημείωμα της, προσθέτοντας: "Δεν νιώθω σαν αυτή τη γυναίκα κάθε μέρα. Αλλά αυτή είναι η γυναίκα που θα ήθελα να γίνω. Αυτή που διεκδικεί τον χώρο της χωρίς συγγνώμη, χωρίς ενοχές, χωρίς ντροπή και —με ή χωρίς ρούχα".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.