ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Εμίλια Κλαρκ και η μητέρα της έγιναν μέλη του Βρετανικού Τάγματος

Η ηθοποιός και η μητέρα της έχουν ιδρύσει την οργάνωση "Same You" για ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκεφαλικά επεισόδια και κακώσεις.

Η πρωταγωνίστρια του "Game of Thrones", Εμίλια Κλαρκ και η μητέρα της έγιναν επίσημα μέλη του Βρετανικού Τάγματος για τη φιλανθρωπική τους οργάνωση "Same You". Η οργάνωση βοηθά ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκεφαλικές βλάβες και εγκεφαλικά επεισόδια, όπως έχει συμβεί και στην ηθοποιό. Ήταν το 2019 που αποκάλυψε πως έχει υποστεί διπλό ανεύρυσμα, χωρίς ωστόσο καμία επίπτωση στη ζωή της- περίπτωση ιδαίτερα σπάνια.

Η Αγγλίδα ηθοποιός και η μητέρα της Τζένι κλήθηκαν λοιπόν στο Κάστρο του Ουίνδσορ προκειμένου να παραλάβουν τα μετάλλιά τους. Τα μετάλλια αυτά αναγνωρίζουν "εξαιρετικά" επιτεύγματα και υπηρεσίες στην κοινότητα που έχουν "προσφέρει έναν διαρκή και πραγματικό έργο" που "ξεχωρίζει και αποτελεί παράδειγμα για τους άλλους".

Η Κλαρκ και η μητέρα της ξεκίνησαν τη φιλανθρωπική οργάνωση SameYou πριν από τέσσερα χρόνια για να βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις εγκεφαλικές κακώσεις σε νέους ενήλικες και να βελτιώσουν την πρόσβαση σε υποστήριξη.

Η ηθοποιός υπέστη δύο εγκεφαλικές αιμορραγίες στις αρχές της δεκαετίας του 2010, ενώ διένυε τη δεκαετία των 20 και έπαιζε στο blockbuster του HBO "Game of Thrones".

Μιλώντας για την οργάνωση της στο BBC News η ηθοποιός σημείωσε ότι ήθελε να βελτιώσει την πρόσβαση στην αποκατάσταση των ανθρώπων με εγκεφαλικές κακώσεις.

"Είχα αυτή την απίστευτη νοσοκόμα, αλλά ήμουν ένας από τους 400 ασθενείς που είχε. Δεν μπορούσε να μου δώσει περισσότερο από μισή ώρα κάθε τρεις εβδομάδες. Αυτή είναι η καθημερινή εμπειρία της ζωής μετά από μια εγκεφαλική βλάβη", δήλωσε η Κλαρκ. "Οι γιατροί είναι φανταστικοί, οι θεραπευτές είναι υπέροχοι, αλλά δεν υπάρχουν αρκετοί, δεν υπάρχουν αρκετοί πόροι", είπε.

Η Κλαρκ εξηγεί πως η ίδια έχει βιώσει σχετικά μικρές επιπτώσεις από την εγκεφαλική αιρμοραγία. Αλλά πολλοί επιζώντες δεν είναι τόσο τυχεροί. "Σε γενικές γραμμές, αυτό που πέρασα και το γεγονός ότι βρίσκομαι εδώ και σας μιλάω δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα", τόνισε.

"Αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά δεν είναι ο κανόνας για τους ανθρώπους με εγκεφαλική βλάβη, οπότε αισθάνομαι ότι είναι καθήκον μου να μπορώ να χρησιμοποιήσω τον αμυδρά λειτουργικό μου εγκέφαλο για να μιλήσω γι' αυτό".

Η μητέρα της Τζένι πρόσθεσε: "Συνειδητοποιήσαμε ότι πολύ λίγοι άνθρωποι είχαν πρόσβαση σε θεραπείες αποκατάστασης ή σε αρκετά έγκαιρη αποκατάσταση. Αναμένεται ότι θα γίνεις καλύτερα μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και αυτό, δυστυχώς, δεν είναι η πραγματικότητα για την πλειονότητα των ανθρώπων. Ακόμα και αν έχεις μια πολύ ήπια εγκεφαλική βλάβη, πρόκειται για ένα πραγματικά μεγάλο τραύμα".

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η φιλανθρωπική οργάνωση SameYou βοήθησε στη χρηματοδότηση του διαδικτυακού ομαδικού προγράμματος νευροαποκατάστασης NROL για να βοηθήσει τους ανθρώπους να λάβουν φροντίδα εξ αποστάσεως.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Ράιαν Γκόσλινγκ - Έμιλι Μπλαντ: Ποζάρουν στον φακό του Νίκου Αλιάγα στο Παρίσι

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμιλι Μπλαντ πρωταγωνιστούν στην ταινία The Fall Guy.

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.