ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Merci Chef": Μια εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας, γεύσεων και κουλτούρας διοργανώνει η Πρεσβεία της Γαλλίας

Από τις 25 Φεβρουαρίου ως την 1η Μαρτίου όλοι φωνάζουμε "Merci Chef!"

Α λα γαλλικά: Η απόλυτη συνταγή για λαχταριστές σπιτικές κρέπες

Η Ελλάδα και η Γαλλία μοιράζονται την ίδια αγάπη για τη γαστρονομία, την παράδοση και τις μαγειρικές απολαύσεις, γύρω από τις τοπικές τεχνοτροπίες και την ανάδειξη των προϊόντων και των περιοχών τους. Η σημασία της τέχνης του τραπεζιού για την κουλτούρα και την οικονομία των δύο χωρών είναι εξίσου ουσιώδης για τον τουρισμό, την ελκυστικότητα και την πολιτιστική κληρονομιά, τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Ελλάδα. Είναι μια κοινή κληρονομιά, η οποία αναδεικνύεται και αναπτύσσεται και μέσω της UNESCO.

Με στόχο την προώθηση αυτής της κληρονομιάς, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνουν για πρώτη φορά φέτος μια εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας, από τις 25 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2024, με τίτλο "Merci Chef!". Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας και με ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων και προϊόντων.

Έξι Γάλλοι σεφ, εκ των οποίων ένας βραβευμένος με αστέρι Michelin και τρεις βραβευμένοι Σεφ με την ανώτατη διάκριση M.O.F. (Meilleur Ouvrier de France – Καλύτερος Τεχνίτης της Γαλλίας) θα έρθουν στην Ελλάδα για να μοιραστούν τις γνώσεις τους με το ελληνικό κοινό.

Η εβδομάδα "Merci Chef!" φιλοδοξεί να ενισχύσει την ελκυστικότητα των δύο χωρών μας, διαμέσου των τοπικών προϊόντων και των γαστρονομικών τους παραδόσεων. Υπό την καθοδήγηση του σεφ της Πρεσβείας, Jean-Marie Hoffmann, Γάλλοι και Έλληνες σεφ θα μαγειρέψουν μαζί τονίζοντας τη σημασία της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ γαλλικής και ελληνικής κουζίνας.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας "Merci Chef!" περιλαμβάνει εκδηλώσεις που σχεδιάστηκαν για να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι: σχολεία, κέντρα εκπαίδευσης, μέσα ενημέρωσης, και φυσικά το ευρύ κοινό. Η εβδομάδα "Merci Chef!" έχει τη στήριξη περισσότερων από τριάντα εταίρων, από τους τομείς των μεταφορών, των ξενοδοχειακών υπηρεσιών και της εστίασης.

Η γαλλική γαστρονομία πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Γι’ αυτό και η εβδομάδα "Merci Chef!" θα συμπεριλάβει πληθώρα πολιτιστικών και φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδηλώσεων, αλλά και βραδιές γευσιγνωσίας με πρωταγωνιστές τα γαλλικά προϊόντα. Τέλος, οι Γάλλοι σεφ θα συμμετάσχουν και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συνεργασία με ελληνικές σχολές εστίασης.

Όπως έλεγε και ο σπουδαίος σεφ Paul Bocuse, "δεν υπάρχει καλή κουζίνα, αν εξ αρχής δεν υπάρχει αγάπη προς εκείνους στους οποίους απευθύνεται". Με χαρά θα σας υποδεχτούμε για να μοιραστούμε όμορφες στιγμές, δίνοντας λαχταριστή γαστρονομική διάσταση στην ελληνογαλλική φιλία!

Με τη συμμετοχή προσκεκλημένων Σεφ από τη Γαλλία : John ARGAUD, Σεφ, Johann CHAPUIS, Σεφ βραβευμένος με 1 Αστέρι Michelin, Laëtitia GABORIT, βραβευμένη MOF τυροκομίας, Arnaud LARHER, βραβευμένος MOF ζαχαροπλαστικής, Eulalie RUS, βραβευμένη MOF Σεφ ψαριών, Marie SIMON, Σεφ ζαχαροπλαστικής βραβευμένη με τον τίτλο της " παγκόσμιας πρωταθλήτριας γλυκών τεχνών".

Το πρόγραμμα

25/02/2024- 18:30│Four Seasons Astir Palace Hotel – Avra Bar

ΒΡΑΔΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : " ΚΟΚΤΕΙΛΣ Α ΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ " (COCKTAILS À LA FRANÇAISE): Παρουσία τou βραβευμένου " MOF " Maxime HOERTH, και των μπάρμαν Hugo TOGNI από το μπαρ Pompette στο Τορόντο, Corentin GAUDIN και Nico de SOTO από το μπαρ Danico στο Παρίσι.

Από 25/02 έως 01/03/2024

-ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ από τον βραβευμένο " MOF " ζαχαροπλαστικής Arnaud LAHRER, σε συνεργασία με το ζαχαροπλαστείο Madame Fraise. Διαθέσιμο στις πλατφόρμες εξ αποστάσεως πώλησης.

-ΚΟΚΤΕΙΛ Α ΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ από την Αγάπη ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ στο μπαρ A for Athens cocktail bar & restaurant

26/02/2024- 09:00-13:00│ Τζάνειο Νοσοκομείο

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΦ ΙΑΚΩΒΟ ΑΠΕΡΓΗ: Προετοιμασία του πιάτου της ημέρας από τον Σεφ Ιάκωβο Απέργη και δωρεά στο νοσοκομείο (400 σοκολάτες Cacao Barry και μια μηχανή κοπής λαχανικών του γαλλικού οίκου ROBOT-COUPE από την EMKΟ ΚΟΥΤΕΛΑΣ)

14:00-21:00│ Madonna Upper Market

ΕΚΔΗΛΩΣΗ " RACLETTE ": Το Madonna Upper Market και η εταιρία Bridor μυούν το κοινό στον κόσμο της raclette και παρουσιάζουν τα προϊόντα της εταιρίας Bridor.

18:00-20:00│ Πρεσβεία Γαλλίας

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ " OΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ ": Η βραβευμένη "MOF" Σεφ ψαριών Eulalie RUS και η Σεφ του εστιατορίου Evi Evane στο Παρίσι Ντίνα ΝΙΚΟΛΑΟΥ προσκαλούν 30 βραβευμένους Σεφ σε μια παρουσίαση και γευσιγνωσία στρειδιών, οστράκων Saint-Jacques, γαλάζιου αστακού και καβουριών (Arapis Seafood), συνοδεία γαλλικών κρασιών (TrinityWines).

20:00│ Εστιατόριο " Άκρα": ΜΕΝΟΥ 8 ΧΕΡΙΑ (menu à huit mains) ***

Δείπνο από τον Σεφ John ARGAUD και τον Σεφ του εστιατορίου " Άκρα" Γιάννη Λουκάκη

Επιδόρπιο από την Σεφ Marie SIMON, παγκόσμια πρωταθλήτρια γλυκών τεχνών και τον Σεφ ζαχαροπλαστικής Σπύρο ΠΕΔΙΑΔIΤΑΚΗ, εστιατόριο " Άκρα".

27/02/2024

11:00-14:00│ Σχολή Τουριστικών, Ξενοδοχειακών και Γαστρονομικών Σπουδών "Le Monde"

MASTER CLASS " ΦΟΥΑ ΓΚΡΑ ": Ο Pascal BERNON, Σεφ του οίκου Rougié, σε συνεργασία με την εταιρεία De Gustibus, μοιράζεται με τους μαθητές τις συνταγές του με βασικό υλικό την πάπια.

13:00│ Πρεσβεία Γαλλίας

ΟΙΝΟΓΕΥΣΙΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ: Η Πρεσβεία της Γαλλίας και η Trinity Wines προσκαλούν τους Έλληνες σομελιέ σε μια "περιήγηση της Γαλλίας και των κρασιών της".

16:00-19 :00│ Ξενοδοχείο Academias Hotel

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ MASTER CLASS: " OΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ " ***

Η βραβευμένη "MOF" Σεφ ψαριών Eulalie RUS και η Σεφ του εστιατορίου Evi Evane στο Παρίσι Ντίνα ΝΙΚΟΛΑΟΥ αποκαλύπτουν τα μυστικά των θαλασσινών: στρείδια, όστρακα Saint-Jacques, γαλάζιος αστακός και καβούρια. Σε συνεργασία με τις εταιρίες Arapis Seafood και Trinity Wines.

17:00-19:h00│ Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – " Maya le Bistro "

ΜΠΑΡ ΜΕ ΚΡΟΥΑΣΑΝ: Η Délifrance προσκαλεί το κοινό να δοκιμάσει γαλλικά κρουασάν.

17:30-20:30│ Σχολή Le Monde

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ MASTER CLASS: " ΦΟΥΑ ΓΚΡΑ " ***

Ο Pascal BERNON, Σεφ του οίκου Rougié, σε συνεργασία με την εταιρεία De Gustibus, μοιράζεται με τους επαγγελματίες τις συνταγές του με βασικό υλικό την πάπια.

18:00-19:00│ Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – " Maya le Bistro "

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΚΡΕΠΑΣ: Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσκαλεί το κοινό να δοκιμάσει κρέπες.

19:00│ Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Auditorium Theo Angelopoulos

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "À LA BELLE ÉTOILE". ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ***

Αυτοβιογραφική ταινία του Sébastien Tulard. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Στέλιο Παρλιάρο (Σεφ ζαχαροπλαστικής), Arnaud Larher (βραβευμένος MOF ζαχαροπλαστικής) και Marie SIMON (παγκόσμια πρωταθλήτρια γλυκών τεχνών). Ταινία με ελληνικούς υπότιτλους.

19.00│ Ξενοδοχείο Academias Hotel – NYX rooftop

ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΣΤΡΕΙΔΙΑ

Παρουσίαση και γευσιγνωσία στρειδιών από την βραβευμένη "MOF" Σεφ ψαριών Eulalie RUS.

Read Next

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.

28 Απρ 2024

Μουσείο Ακρόπολης: "Παρθενώνας και Βύρωνας. Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βύρωνα"

Τα τελευταία λόγια του λόρδου Βύρωνα πριν πεθάνει λέγεται ότι ήταν για την Ελλάδα.

28 Απρ 2024

Τζον Λένον-Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Οι γιοι τους είναι ολόιδιοι με τους μπαμπάδες και κυκλοφορούν νέο single

Μια νέα συνεργασία Λένον- ΜακΚάρτνεϊ είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς.

27 Απρ 2024

Φούτζι: Οι Ιάπωνες μπλοκάρουν" την θέα του όρους Φούτζι στους τουρίστες

Δραστικά μέτρα λαμβάνει η Ιαπωνία καθώς δεν μπορεί να ανεχτεί πια τις κακές συμπεριφορές.