ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Λίλι Τόμλιν- Τζέιν Βάγκνερ: 52 χρόνια μαζί στη ζωή!

"Είναι ο λόγος που στέκομαι ψηλά" έχει πει για την Τζέιν Βάγκνερ η ηθοποιός Λίλι Τόμλιν.

Η Λίλι Τόμλιν και η Τζέιν Βάγκνερ γνωρίστηκαν το 1971 και από την πρώτη στιγμή ένιωσαν μια σπίθα μεταξύ τους. Η χημεία τους όμως πηγάζει κυρίως από τις κοινές τους πεποιθήσεις για τη ζωή.

"Εχουμε παρόμοια συναισθήματα για τους ανθρώπους και για τον κόσμο. Εκείνη είναι σε θέση να το εκφράσει λεκτικά και εγώ είμαι σε θέση να το εκφράσω σωματικά", δήλωσε η Τόμλιν στο PEOPLE το 1988. Οι δυο τους παντρεύτηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2013 σε μια ιδιωτική τελετή στην Καλιφόρνια.

Από τον κεραυνοβόλο έρωτα μέχρι τη συνεργασία τους σε κωμικά αφιερώματα και την κοινή τους πορεία, αυτοί είναι οι σταθμοί της σχέσης τους.

-Μάρτιος 1971: Η συνάντηση

Η Τόμλιν και η Βάγκνερ γνωρίστηκαν αρχικά μέσω ενός κοινού φίλου τους στη Νέα Υόρκη. "Ένας φίλος την έφερε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου", είχε πει η Τόμλιν στο Variety το 2020. "Μέσα σε δύο λεπτά, την ερωτεύτηκα. Φορούσε καυτό παντελόνι, μπότες που έφταναν μέχρι το γόνατο και ένα μικρό σακίδιο πλάτης. Δεν ξέρω τι ήταν, αλλά ήμουν πια ερωτευμένη".

Η Τόμλιν έπρεπε να φύγει για δουλειά στο Σικάγο, αλλά επέστρεψε γρήγορα στη Νέα Υόρκη και κανόνισε το πρώτο τους ραντεβού. Λίγο αργότερα, άρχισαν να συνεργάζονται όταν η Τόμλιν ανέθεσε στη Βάγκνερ να την βοηθήσει στη συγγραφή του κωμικού της άλμπουμ, And That's the Truth. Είχε ήδη προσέξει τη δουλειά της Βάγκνερ το 1969 στο τηλεπαιχνίδι της στο CBS, J.T.

-1975: Η Λίλι Τόμλον απορρίπτει πρόταση του περιοδικού TIME να γίνει εξώφυλλο αν μιλούσε για τη σχέση της με τη Βάγκνερ

Παρόλο που η Τόμλιν και η Βάγκνερ ζούσαν μαζί το 1975 χωρίς να κρύβουν τη σχέση τους, όταν προσφέρθηκε στην Τόμλιν η ευκαιρία να βγει στον κόσμο στο εξώφυλλο του TIME, αρνήθηκε την προσφορά.

"Ήταν μια δύσκολη απόφαση", δήλωσε στο The Ellen DeGeneres Show τον Ιανουάριο του 2019. "Απλά αποφάσισα ότι δεν θα έπαιζα το παιχνίδι τους. Ήθελα να αναγνωριστεί η απόδοση στη δουλειά μου". Δύο χρόνια αργότερα το κατάφερε. Η εποχή δεν ήταν ίδια εξάλλου με τη σημερινή και ακόμα και στο Χόλιγουντ "ο κόσμος μιλούσε", όπως είχαν πει στην Τόμλιν. Μάλιστα η ίδια είχε πει πως απέρριψε το εξώφυλλο και για έναν ακόμη λόγο: για να μη φέρει τη μητέρα της σε δύσκολη σχέση. Μάλιστα, το ζευγάρι παντρεύτηκε μετά τον θάνατο της μητέρας της Τόμλιν.

-1985: Οι δυο τους φτιάχνουν ένα θεατρικό έργο

Μία από τις καλύτερες χρονιές του ζευγαριού ήταν σίγουρα το 1985, όταν η Λίλι και η Τζέιν συνδημιούργησαν το μονόπρακτο The Search For Signs of Intelligent Life in the Universe, για το οποίο η Τόμλιν κέρδισε το βραβείο Tony το 1986 ως καλύτερη ηθοποιός σε θεατρικό έργο.

Η παράσταση συνέπεσε με την έλευση των κινητών τηλεφώνων. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια μιας παράστασης η Τόμλιν σταμάτησε να παίζει όταν χτύπησε ένα τηλέφωνο στο κοινό, όταν υποτίθεται θα επικοινωνούσε μ' έναν εξωγήινο. "Ξέρω ότι νομίζετε ότι αυτό είναι μέρος της παράστασης, αλλά δεν είναι", είπε στο κοινό!

-31 Δεκεμβρίου 2013: Η Λίλι και η Τζέιν παντρεύονται

Μετά από 42 χρόνια σχέσης, η Τόμλιν και η Βάγκνερ παντρεύτηκαν σε μια ιδιωτική τελετή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο σπίτι ενός φίλου τους στο Λος Άντζελες.

"Ήταν γλυκό. Δεν είχαμε δαχτυλίδια, οπότε πήγα στα κοσμήματά μας και έβγαζα δαχτυλίδια", δήλωσε η Tomlin στο PEOPLE τον Ιανουάριο του 2019. Λίγες ημέρες νωρίτερα, πήραν αθόρυβα την άδεια γάμου τους. "Πήγαμε στο Van Nuys [Καλιφόρνια] γιατί αν μας έβλεπε κανείς, δεν θέλαμε να γράψουν για εμάς", είπε η Τόμλιν.

-Δεν συμφωνούσαν πάντα στο ζήτημα παιδιά

Η Τόμλιν ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι δεν συμφωνούσαν πάντα με την επιλογή να μην κάνουν παιδιά. "Θέλω να πω, μερικές φορές σκέφτομαι ότι θα ήταν ωραίο να έχω κάποιον που να μοιάζει με αντίγραφο του εαυτού μου με κάποιο τρόπο, αλλά δεν νομίζω ότι ήταν ποτέ μια φιλοδοξία μου", είχε δηλώσει στον Guardian τον Νοέμβριο του 2015. Παραδέχτηκε όμως ότι η Βάγκνερ δεν ήταν και τόσο σίγουρη- οι δυο τους είχαν μιλήσει στο παρελθόν για την επιδίωξη θεραπειών γονιμότητας.

Η Τόμλιν συνέχισε: "Έχει έναν πολύ όμορφο ανιψιό και σκεφτήκαμε: "Λοιπόν, θα μπορούσαμε να πάρουμε το σπέρμα του και να γεννήσω το παιδί του". Δεν θα το ήθελα, αλλά θα μπορούσα".

Όταν όμως συνειδητοποίησαν ότι η Τόμλιν θα αναλάμβανε το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών φροντίδας του παιδιού, αποφάσισαν να μην κάνουν παιδιά. Το ζευγάρι έκτοτε εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του που πήρε αυτή τη δύσκολη απόφαση. "Έτσι, εκ των υστέρων, λέμε κάθε μέρα: "Είμαι τόσο χαρούμενη που δεν κάναμε παιδιά". Όταν σκέφτομαι τον κόσμο τώρα, δεν θέλω καν να ασχοληθώ με το να πρέπει να μεγαλώσω ένα παιδί", δήλωσε η ίδια.

-Το 2017 θα αναγνωρίσει ξανά την αξία της Βάγκνερ στη ζωή της σε δημόσιο λόγο

Η Τόμλιν έλαβε το 2017 το βραβείο ζωής της Ένωσης Ηθοποιών της οθόνης και ευχαρίστησε την Βάγκνερ στην ευχαριστήρια ομιλία της. "Η σύντροφός μου, η συγγραφέας Τζέιν Βάγκνερ, είναι εκείνη λόγω της οποίας στέκομαι ψηλά" είπε στην ευχαριστήρια ομιλία της.

Το βραβείο απονεμήθηκε στην Τόμλιν από την Ντόλι Πάρτον και την Τζέιν Φόντα, δύο από τις στενότερες φίλες της Τόμλιν και πρώην συμπρωταγωνίστριές της στην ταινία του 1980 "9 to 5". Η ηθοποιός συμπεριέλαβε επίσης μερικές συμβουλές στην ευχαριστήρια ομιλία της. "Ζήστε τη ζωή σας έτσι ώστε όταν τιμάστε για τα επιτεύγματά σας, οι άνθρωποι που καλούνται να κάνουν εγκωμιαστικά σχόλια μπορούν έτσι να αισθάνονται κάπως ειλικρινείς για τα σχόλιά τους", αστειεύτηκε.

-Γεμάτη με το όνομα Τζέιν η ζωή της Τόμλιν

Εκτός από τη Βάγκνερ, η Τόμλιν έχει στη ζωή της και την Φόντα, με την οποία έζησαν μια όψιμη επιτυχία: το Grace and Frankie στο Netflix που άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα τους. Το 2022 αποκάλυψε λοιπόν πως φωνάζει τη σύντροφό της "Τζέιν 1" και την Φόντα "Τζέιν 2"! "Αγαπώ τις Τζέιν εδώ και πολύ καιρό. Έτσι, ήταν κάτι φυσικό για εμένα" είπε η Τόμλιν στο People το 2022 χαριτολογώντας, όταν κλήθηκε να μιλήσει για τη συνεργασία της με τη Φόντα.

Το 2022 μίλησε για την Βάγκνερ στην εκπομπή της Ντε Τζένερις

Η Τόμλιν αποκάλυψε στην εκπομπή The Ellen DeGeneres Show ότι έμεινε άναυδη από το γεγονός ότι ήταν μαζί με την Τζέιν... 51 χρόνια, τότε. "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πέρασε τόσος καιρός- σχεδόν φαίνεται σαν να έχουν περάσει δύο χρόνια ή κάτι τέτοιο", είπε. Μοιράστηκε επίσης ότι οι δυο τους είχαν αγοράσει πρόσφατα εν αγνοία τους την ίδια κουβέρτα με βάρη στο ίδιο χρώμα. "Είναι πράσινο του στρατού ... είναι τρομερό", είπε γελώντας.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!

03 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

Σε πακέτο της Amazon βρέθηκε η γάτα που είχε χαθεί από το σπίτι της!

Η γάτα τρύπωσε κατά λάθος σε πακέτο επιστροφής προς την εταιρία και για 1 εβδομάδα ταξίδευε ανά τις ΗΠΑ. Ευτυχώς επιβίωσε μες στο κουτί!

02 Μαϊ 2024

"Και ναι, είσαι @eleftherios_petrounias ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών στην Ευρώπη! Ευλογημένος, άξιος και εμείς υπερήφανες δίπλα σου πάντα"

Η γεμάτη χαρά και υπερηφάνια δήλωση της Βασιλικής Μιλλούση για τον σύζυγό της Λευτέρη Πετρούνια.

02 Μαϊ 2024

Η ανοιξιάτικη Πρωτομαγιά της Μιμής Ντενίση στον ολάνθιστο κήπο της στον Θεολόγο

Η Μιμή Ντενίση καλωσορίζει τον αγαπημένο της μήνα με μια ανοιξιάτικη φωτογραφία.