ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι 50άρες είναι τα νέα It Girls

Η σχεδιάστρια Batsheva Hay, ανέβασε στην πασαρέλα γυναίκες που διανύουν τα 50 και τα 60. Διότι πιστεύει στην διαφορετικότητα και το κάνει και πράξη.

"Αισθάνομαι ότι οι γυναίκες στα 50 τους είναι τα νέα It girls", είπε η 55χρονη Μόλι Ρίνγκγουολντ στα backstage της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης λίγο πριν βγεί να περπατήσει στην πασαρέλα της εμπνευσμένης σχεδιάστριας Batsheva Hay. Το it girl των '90s ήταν πολύ ενθουσιασμένη. Ο λόγος; Ο οίκος της Batsheva Hay, πήγε ένα βήμα παραπέρα το δημιουργικό της concept, επιλέγοντας για την πασαρέλα της μοντέλα που ήταν αποκλειστικά άνω των 50 ετών.

Σύμφωνα με τους ΝΥ Times, η 42χρονη σχεδιάστρια από το Μπρούκλιν έψαχνε για εβδομάδες τα μοντέλα μόνη της. Έξω από σχολές χορού, στο σούπερ μάρκετ, στο Instagram... Έστελνε μηνύματα online σε γυναίκες που θεωρούσε ότι ήταν κατάλληλες για να αναδείξουν τα ρούχα της και τους εξηγούσε τι ακριβώς έψαχνε. Η ίδια δήλωσε σχετικά ότι η ηλικία είναι ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα την ίδια και τους φίλους της, όπως επίσης ξέρει ότι βάζει εμπόδια στην δημιουργική μόδα.

"Στη μόδα, η γήρανση είναι σαν τον θάνατο . Κανείς δεν την θεωρεί μέρος μιας καλαίσθητης ζωής", λέει η Hay, εξηγώντας πώς προσπάθησε να κάνει την πασαρέλα της συμπεριληπτική.

"Ο δήθεν νενικός αυτός κόσμος σπρώχνει τους μεγαλύτερους στο περιθώριο. Αλλά στην πραγματικότητα, το να μεγαλώνεις είναι πραγματικά εκπληκτικό". Υπάρχει ένας εντελώς διαφορετικός τύπος ζωτικότητας στο μεγάλωμα. Υπάρχει μια εντελώς διαφορετική αίσθηση σταθερότητας και άνεσης και ελευθερίας. Όλα αυτά που κανείς δεν μπορούσε να τα εκφράσει, ήθελα να τα εκφράσω εγώ". καταλήγει η σχεδιάστρια.

Πολλές φορές εμφανίζονται σε πασαρέλες μοντέλα μεγαλύτερης ηλικίας απλώς για να φανεί πως ο εκάστοτε σχεδιαστής δεν αποκλείει καμία ηλικιακή ομάδα από το να αγοράσει τα ρούχα του. Με την Hay τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Δεν επέλεξε απλώς γυναίκες άνω των 50, αλλά τις έντυσε και όπως τις οραματίστηκε.

Το 67χρονο μοντέλο Birgitt Doss, θα ήθελε να δει περισσότερες γυναίκες αυτής της ηλικίας στην πασαρέλα — και "με εσώρουχα".

Μιλώντας στους New York Times η Doss αποκάλυψε ότι τώρα νιώθει σαφώς πιο απελευθερωμένη απ' όσο στα 25 .

Η Hay πάντως, περιγράφει τη συλλογή της ως πολύ περιπετειώδη. Και έτσι είναι: Τα φανταχτερά animal prints, ποι σέξυ δαντέλες, τα εντονα χρώματα ταιριάζουν πολύ στις γυναίκες που αρνούνται να είναι αόρατες.

"Θέλω οι γυναίκες να είναι και να νιώθουν glam και ελεύθερες, λέει η Batsheva Hay.

"Και αυτό είναι πραγματικά, ένα υπέροχο μήνυμα για τους νεότερους: να νιώθουν ότι έχουν αυτό να περιμένουν", λέει και η μούσα της Μόλι Ρίνγκγουολντ: "Ότι μπορούν να περάσουν από πολλά στάδια της ζωής, αλλά στην ζωή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης".

Read Next

26 Ιουλ 2024

Αρετή Κετιμέ: Πώς είναι σήμερα το κορίτσι-θαύμα που πριν από 20 χρόνια μάγεψε τον κόσμο στην "Αθήνα 2004";

Πριν από 20 χρόνια μία 15χρονη και το σαντούρι της μεσουρανούσαν στην ελληνική μουσική σκηνή.

26 Ιουλ 2024

Κόλαφος η απάντηση της ΕΣΗΕΑ στην Ακρίτα για την επίθεση στην Παναγοπούλου: "Οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε"

"Σε μια εποχή που ο κακοποιητικός λόγος ισοπεδώνει τη γυναικεία προσωπικότητα, οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε και στον χώρο των social media" αναφέρει η ανακοίνωση.

Περισσότερα από

News

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φρενίτιδα με τη Σελίν Ντιόν- Ποιο τραγούδι θα ερμηνεύσει και πώς την αποθεώνει ο κόσμος

Η μεγάλη ντίβα ανταποδίδει την αγάπη που της δείχνει ο κόσμος και εκθειάζει το Παρίσι στο Instagram της.

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: To λαμπερό πάρτι της Louis Vuitton- Όλοι οι διάσημοι καλεσμένοι

Πλήθος αστέρων παρευρέθηκαν στο πάρτυ που παρέθεσε ο γαλλικός οίκος λίγο πριν την τελετή έναρξης των Αγώνων στο Παρίσι.

26 Ιουλ 2024

"Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο στρίψιμο του στόματος. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω"

Ο Παύλος Πολάκης για άλλη μια φορά "παραδίδει μαθήματα ευγένειας", τα οποία προφανώς και διδάχτηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ. Και αποχώρησε αμετανόητος και προφανώς ατιμώρητος.

26 Ιουλ 2024

Μαρία Μενούνος: Χειροκροτεί την κόρη της, Αθηνά, την ώρα που κάνει τα πρώτα της βήματα

Η Μαρία Μενούνος φαίνεται ενθουσιασμένη καθώς η Αθηνά μεγαλώνει.

26 Ιουλ 2024

Παρίσι 2024: Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο δείπνο Μακρόν στο Λούβρο

Καλεσμένοι ήταν αρχηγοί κρατών, βασιλείς, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και αθλητικών φορέων και φυσικά ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

26 Ιουλ 2024

Δώρα Τσαμπάζη προς Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη: "Απόψε θα ζήσετε ίσως την κορυφαία στιγμή της καριέρα σας"

Η Δώρα Τσαμπάζη θυμάται σε ανάρτηση της τη στιγμή που ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης κράτησε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

26 Ιουλ 2024

Η Βασιλική Τρουφάκου στο χωριό με τον δύο μηνών γιο της

Βιώνει την απόλυτη ευτυχία η Βασιλική Τρουφάκου.

26 Ιουλ 2024

Lady Gaga: Διέρρευσαν τα πρώτα πλάνα με τις πρόβες της στον Σηκουάνα

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

26 Ιουλ 2024

20 χρόνια πριν- Η Ναόμι Κάμπελ αναπολεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας

Η ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.