ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών- Όλα όσα έγιναν

H Eλλάδα είναι η 37η χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την ισότητα στον γάμο. Γεμάτα τα θεωρεία της Βουλής- παρόντες ο Γιώργος Καπουτσίδης και ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Δήμαρχος Νέας Υόρκη προς ΛΟΑΤΚΙ+: «Ελάτε στην πόλη που μπορείτε να είστε όποιοι θέλετε»

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που κατέβασε προς ψήφιση η Νέα Δημοκρατία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από 176 βουλευτές. "Όχι" ψήφισαν 76 και δύο επέλεξαν "παρών" ενώ 46 ήταν οι αποχές.

Οι απώλειες της Νέας Δημοκρατίας ήταν σημαντικές αλλά λιγότερες του αναμενόμενου. 20 γαλάζιοι- μεταξύ αυτών και ο Αντώνης Σαμαράς- ψήφισα όχι, ενώ 31 απείχαν. Στον ΣΥΡΙΖΑ απείχε από την ψηφοφορία ο Παύλος Πολάκης (αν και υπήρχε κομματική πειθαρχία), ενώ η κ. Κασιμάτη ψήφισε παρών. Και στο ΠΑΣΟΚ υπήρξαν απώλειες, αφού 11 βουλευτές απείχαν.

"Στόχος επετεύχθη. Πάμε παρακάτω" ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά το ανάγνωσμα του αποτελέσματος. Όταν ρωτήθηκε για την στάση του Αντώνη Σαμαρά είπε: "Αφού είπαμε ότι ο καθένας έχει την άποψή του".

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών- Όλα όσα έγιναν

Eurokinissi

Πλην του κυβερνώντος κόμματος το στηρίζουν και τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης: ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας, σε αντίθεση με την Ελληνική Λύση, τη Νίκη και τους Σπαρτιάτες.

Η Ελλάδα έγινε η 16η χώρα της ΕΕ και η πρώτη ορθόδοξη, στην οποία αναγνωρίζεται η ισότητα στο πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία.

Γεμάτα κόσμο ήταν και τα θεωρεία κατά τη διάρκεια της συζήτησης, με προσωπικότητες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας να δίνουν το παρών και να πανηγυρίζουν κατόπιν μια μεγάλη στιγμή για την ελληνική κοινωνία. Ανάμεσά τους, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Βουλή, Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάριαEurokinissi

Βουλή, Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια

Eurokinissi

Οι βουλευτές που καταψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο και οι απόντες

Είκοσι βουλευτές της συμπολίτευσης δήλωσαν "όχι" στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο. Πρόκειται για τους κ.κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, Φωτεινή Αραμπατζή, Βασίλη Γιόγακα, Στέφανο Γκίκα, Κώστα Γκιουλέκα, Αθανάσιο Δαβάκη, Αναστάσιο Δημοσχάκη, Κωνσταντίνο Καραγκούνη, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρο Καράογλου, Ανδρέα Κατσανιώτη, Δημήτριο Κυριαζίδη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Φώντα Μπαραλιάκο, Ιωάννη Πασχαλίδη, Μάριο Σαλμά, Αντώνη Σαμαρά, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Μάξιμο Χαρακόπουλο, Μίλτο Χρυσομάλλη.

Τριάντα ένας βουλευτές της συμπολίτευσης δεν πήραν μέρος στην ψηφοφορία. Πρόκειται για τους κ.κ. Διονύση Ακτύπη, Γιάννη Ανδριανό, Λάκη Βασιλειάδη, Κώστα Βλάσση, Γιώργο Βλάχο, Μάκη Βορίδη, Γιώργο Γεωργαντά, Γιάννη Γιάτσιο, Ανδρέα Ζαμπίλη, Θανάση Καββαδά, Γιάννη Καλιάνο, Δημ. Καλογερόπουλο, Μάρκο Καφούρο, Στ. Κελέτση, Μαρία Κεφάλα, Μάνο Κόνσολα, Γιώργο Κοτρωνιά, Δημήτρη Κούβελα, Σπύρο Κουλκουδίνα, Γιάννη Λαμπρόπουλο, Περικλή Μαντά, Νότη Μηταράκη, Κατερίνα Μονογυιού, Γιάννη Μπούγα, Χρήστο Μπουκώρο, Γιάννη Οικονόμου, Γιώργο Παπασωτηρίου, Στέλιο Πέτσα, Θάνο Πλεύρη, Χριστόδουλο Στεφανάδη, Άγγελο Συρίγο.

Από τους υπουργούς απουσίαζαν οι κ.κ. Μάκης Βορίδης, Ιωάννης Μπούγας, Μαρία Κεφάλα και Στ. Κελέτσης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, απουσίαζαν οι κ.κ. Παύλος Πολάκης και Όθων Ηλιόπουλος. Η κ. Νίνα Κασιμάτη δήλωσε "παρών".

Από το ΠΑΣΟΚ απουσίαζαν Ευ. Λιακούλη, Εμ. Χνάρης, Αικ. Καζάνη, Αν. Πουλάς, Στ. Μιχαηλίδης, Παν. Παρασκευαϊδης, Χρ. Στάρακα, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Μπ. Μπαράν, Απ. Πάνας, Αν. Νικολαϊδης.

Από τη Νέα Αριστερά, απουσίαζαν οι κ.κ. Οζγκιούρ Φερχάτ και Χουσεϊν Ζεϊμπέκ.

Από τους ανεξάρτητους οι βουλευτές Χ. Κατσιβαρδάς, Κ. Φλώρος, Αρετή Παπαϊωάννου δήλωσαν "όχι" και "παρών" ο Μιχάλης Χουρδάκης.

Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στη δήλωση Σαμαρά

Αναφορικά με το νομοσχέδιο ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως ανοίγει κερκόπορτα στην κατάργηση της μητρότητας, την πολυγονεΐκότητα και την εισαγωγή στα δημόσια έγγραφα των όρων "γονέας 1" και "γονέας 2". Επίσης τόνισε πως δεν πρόκειται για κάτι που αφορά στο δικαίωμα ενηλίκων αλλά και στο δικαίωμα των παιδιών να έχουν μάνα και πατέρα. "Δεν μπορούμε να παίζουμε με τις ψυχές των παιδιών" είπε.

Και συνέχισε λέγοντας: "Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι υποχρεωτικός. Αν θέλει μία χώρα να το κάνει, αν θέλει όχι. Άρα ξεκινάει από ένα ψέμα. Τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών κατοχυρώνονται πλήρως με το σύμφωνο συμβίωσης. Ο γάμος προσφέρει το δικαίωμα της τεκνοθεσίας".

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στα όσα είπε ο κ. Σαμαράς: "Φανταστείτε πρώην πρωθυπουργός σε οποιοδήποτε κόμμα εκτός της ΕΡΕ να έκανε αυτήν τη δήλωση" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγές: The TOC, ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram


Read Next

19 Ιαν 2026

Felipe & Letizia της Ισπανίας | Για ποιον λόγο αποχωρούν αιφνιδιαστικά από την Αθήνα

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ισπανίας βρίσκονται στην Αθήνα, όπου έχει επιβεβαιωθεί ότι αλλάζουν το πρόγραμμά τους μετά τα τραγικά γεγονότα στην πατρίδα τους.

19 Ιαν 2026

Marie Chantal | Γιατί δεν συνόδευσε τον Παύλο Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη στη Μητρόπολη Αθηνών;

Τι πραγματικά συμβαίνει με την επιχειρηματία και ποιος ο λόγος της "εξαφάνισης" της.

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2026

Χρυσή Βαρδινογιάννη – Nina Flohr | Συνόδευσαν την οικογένεια Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη

Η διακριτική παρουσία των συζύγων του Νικόλαου και Φίλιππου Ντε Γκρες στο πλευρό της Άννας Μαρίας.

19 Ιαν 2026

Κηδεία Ειρήνης | Πρώτη επίσημη εμφάνιση στην Ελλάδα για τη διάδοχο του ισπανικού θρόνου

To βασιλικό ζευγάρι της Ισπανίας βασιλιάς Felipe και βασίλισσα Letizia, με τις κόρες τους πριγκίπισσα Leonor και Infanta Sofia στην Αθήνα.

19 Ιαν 2026

Η κίνηση του Παύλου Ντε Γκρες στη Σοφία της Ισπανίας στη Μητρόπολη Αθηνών

Η χειρονομία του γιου της Άννας Μαρίας στην αγαπημένη του θεία, βασίλισσα Σοφία, που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

19 Ιαν 2026

Όπως δεν την έχουμε ξαναδεί | Η Δήμητρα Ματσούκα με athleisure look σε δημόσια εμφάνιση

Η Δήμητρα Ματσούκα σε μια ανατρεπτική εμφάνιση στην κοπή της πίτας της "Κόμισσας της Φάμπρικας".

19 Ιαν 2026

Το τελευταίο αντίο στην Ειρήνη | Οι αφίξεις στη Μητρόπολη Αθηνών

Σήμερα Δευτέρα 19 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η εξόδιος ακολουθία στην πριγκίπισσα Ειρήνη.

19 Ιαν 2026

"Ήταν πραγματικά κακιά": Η αποκάλυψη για τη Celine Dion από πρώην συνεργάτη της

Η άγνωστη αντιπαλότητα ανάμεσα στη Celine Dion και τη Lara Fabian.

19 Ιαν 2026

Ελένη Βουλγαράκη | Το πλούσιο brunch που απόλαυσε σε spot της Λισαβόνας

Η Ελένη Βουλγαράκη μοιράζεται το λαχταριστό πρωινό που επέλεξε στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

19 Ιαν 2026

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση επέστρεψε στο instagram | H οικογενειακή έξοδος σε αγαπημένο της στέκι

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση απολαμβάνει το αγαπημένο της γλυκό με το αγόρι της.

18 Ιαν 2026

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου | Το αγαπημένο της πρωινό είναι η υγιεινή επιλογή που θέλεις για το ξεκίνημα της ημέρας σου

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έχει την τέλεια υγιεινή πρόταση για το πρωινό μας γεύμα.

16 Ιαν 2026

Στα μπλε η Ιωάννα Μαλέσκου | Η εμφάνιση σε κοσμικό event

Η Ιωάννα Μαλέσκου σε νέα δημόσια εμφάνιση με κομψό σύνολο.