ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ζιλιέτ Μπινός: "Δεν είμαι η Coco Chanel και δεν κρίνω την ηθική της"

Σε διπλό ρόλο φέτος η Ζιλιέτ Μπινός: υποδύεται την Coco Chanel στο νέο σίριαλ The New Look και την Eugénie στο Taste of Things, την επίσημη συμμετοχή της Γαλλίας στα φετινά Όσκαρ.

Η καριέρα της Ζιλιέτ Μπινός αναγεννάται διαρκώς! Φέτος συμμετέχει στην ταινία Taste of Things που διεκδικεί το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, ενώ ενσαρκώνει το ρόλο της Coco Chanel στην τηλεοπτική σειρά The New Look του AppleTV+.

Η 59χρονη ηθοποιός, η ερμηνευτική δεινότητα της οποίας έχει ήδη αναγνωριστεί μ' ένα Όσκαρ για την εμβληματική ταινία "Ο Άγγλος ασθενής" φιγουράρει τώρα στο εξώφυλλο του τεύχους Μαρτίου του περιοδικού "Town and Country" και μιλά για τους δύο ρόλους της ενώ παράλληλα έκανε και μια υπέροχη φωτογράφιση που συνοδεύει τη συνέντευξη.

Όσον αφορά λοιπόν την ταινία The Taste of Things που υπέβαλλε η Γαλλία ως επίσημη συμμετοχή φέτος στα Όσκαρ, στην κατηγορία της Διεθνούς ταινίας, η Μπινός είπε: "Αφορά το πάθος. Μερικές φορές απλώς αφήνομαι σε αυτό". Η ταινία, η οποία βασίζεται σε ένα cult ελβετικό μυθιστόρημα του 1924 του Marcel Rouf, ακολουθεί έναν σεφ γκουρμέ ονόματι Dodin Bouffant και την Eugénie (Μπινός), τη μαγείρισσα, μούσα, περιστασιακή ερωμένη και φίλη του.

Ο τρόπος με τον οποίο η Eugénie αισθάνεται για το φαγητό είναι παρόμοιος με τον τρόπο με τον οποίο η σταρ του εξώφυλλου του Μαρτίου μας βλέπει την... υποκριτική. "Είναι κάτι περισσότερο από την ευχαρίστηση", λέει. "Είναι κάτι για τον ίδιο μας τον εαυτό. Γιατί αυτή η ευχαρίστηση είναι κάτι σε κάνει να ανοίγεις τον εαυτό σου στον κόσμο, στους άλλους, και νιώθεις την αίσθηση ότι είσαι χρήσιμος στον κόσμο".

Για τον ρόλο της Coco Chanel η Μπινός μελέτησε πολύ, διάβασε βιογραφίες και προσπάθησε να κατανοήσει τον θρύλο της Μόδας. Η Μπινός παίζει το "αντίπαλον δέος" του Christian Dior και δεν μπορεί παρά να σταθεί στο γεγονός πως η δική της ηρωίδα δεν είχε τίποτα ξεκινώντας στη ζωή. Ήταν φτωχή, είδε τη μητέρα της να πεθαίνει στα 11 της χρόνια και τον πατέρα της να εγκαταλείπει εκείνη και τα αδέρφια της, όταν ο Christian Dior προερχόταν από μια πλούσια οικογένεια που τού πρόσφερε τα πάντα.

Ως ηθοποιός, η Μπινός προτιμά να υποδύεται φανταστικούς χαρακτήρες ("Είσαι πιο ελεύθερος", λέει) στη συνέντευξή της στο Town and Country), αλλά ό,τι και να γίνει, πρέπει να συνδεθεί με τον χαρακτήρα, να βρει δεσμούς μεταξύ του εαυτού της και αυτού που υποδύεται για να πει την ιστορία της με τον πλούτο, τις αποχρώσεις και τη ζεστασιά για την οποία είναι γνωστή.

"Θυμάμαι τη Ζουλιέτ να έρχεται ένα πρωί και να λέει ότι είχε ονειρευτεί ότι την είχε επισκεφθεί η Chanel. Ένιωσε την ευθύνη που είχε αναλάβει αυτόν τον ρόλο", λέει η Emily Mortimer, η οποία μοιράστηκε όλες τις σκηνές της στο The New Look με την Μπινός. "Έκανε την Coco Chanel μια πολύ γήινη ανθρώπινη ύπαρξη: αστεία, σέξι, γήινη. Μια γυναίκα με θέληση για επιβίωση".

Η ίδια η ψη οποία υποδύεται την θρυλική Κοκό σχολίασε για τον ρόλο της που θέλει την απομυθοποίηση της ιέρειας της μόδας ως πράκτορας των Ναζί : "Όλοι μας έχουμε μέσα μας και κακία καθώς και αρετή. Εγώ δεν είμαι η Κοκό Σανέλ, οπότε, δεν κρίνω την ηθική της.".

Τώρα περιμένουμε όλοι να την απολαύσουμε στη μικρή οθόνη.

Διαβάστε Επίσης

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

02 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

Η ασύλληπτη γκάφα της Μπάρμπρα Στρέιζαντ προς την Μελίσσα ΜακΚάρθι: "Πήρες Ozempic";

Η τραγουδίστρια έσβησε αμέσως μετά το σχόλιο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Περισσότερα από

News

02 Μαϊ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου φόρεσε το τζιν παντελόνι που κάνει τη σιλουέτα να δείχνει ψιλόλιγνη

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου αγαπά τη μόδα και αυτό φαίνεται από τις στυλιστικές της επιλογές.

02 Μαϊ 2024

Αν βρεθείς στο Λονδίνο μην χάσεις την μαγική έκθεση του Marc Quinn στο Kew Gardens

Μια έκθεση εντυπωσιακών γλυπτών που συνομιλούν με τον φυτικό κόσμο περιμένουν τους επισκέπτες του Kew Gardens, ενός από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της μητρόπολης.

02 Μαϊ 2024

Τάιρα Μπανκς - Χάιντι Κλουμ: Η ζωή αρχίζει στα 50

Μια εμφάνιση- έκπληξη στην συναυλία της Μαράια Κάρεϊ στο Λας Βέγκας, έκαναν τα δυο τοπ μόντελς και το γλέντησαν πραγματικά.

02 Μαϊ 2024

Δημήτρης Παπανικολάου: "Δεν μπορώ να είμαι περήφανος, επειδή γεννήθηκα 2 μέτρα και καρφώνω καλύτερα, Στόχος μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους"

Για αυτό και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του: σημασία δεν έχουν μόνο τα δώρα που μας χάρισε απλώς η Φύση, αλλά ό,τι κατακτούμε με το πνεύμα και την ψυχή μας.

02 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα ανάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές.

02 Μαϊ 2024

Όταν η Ρούνεϊ Μάρα υποδύθηκε τη Μαρία Μαδγαληνή δίπλα στον Χοακίν Φίνιξ

Τότε η ηθοποιός είχε δηλώσει πως η Μαρία Μαγδαληνή υπήρξε "ριζοσπαστική" γυναίκα.

02 Μαϊ 2024

Τομ Χανκς- Ρίτα Γουίλσον: "Ακόμα δεν πιστεύω πως η γυναίκα μου βγαίνει μαζί μου"

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν 36 χρόνια γάμου και έχουν πολλά να πουν για τις σχέσεις.

02 Μαϊ 2024

Ο πρίγκιπας William μιλά για πρώτη φορά για την υγεία της Kate

Τη δική της μάχη με τον καρκίνο δίνει η πριγκίπισσα Kate Middleton, και ο πρίγκιπας William θέλησε να ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της.

01 Μαϊ 2024

Πολ Όστερ:Το συγκλονιστικό βιβλίο του για την οπλοκατοχή και το οικογενειακό δράμα που κρύβεται από πίσω

Ο σπουδαίος συγγραφέας Πολ Όστερ προσπαθεί να εξηγήσει ένα αμιγώς αμερικανικό φαινόμενο, που κρύβει και ένα οικογενειακό δράμα.

01 Μαϊ 2024

O Κιάνου Ριβς φιλά (ξανά) την σύντροφό του με ανοιχτά μάτια - Μήπως είναι το νέο dating trend;

Για ακόμα μια φορά ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το φιλί του ηθοποιού Keanu Reeves στη σύντροφό του Alexandra Grand.