ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Nickelodeon: Η σκοτεινή πλευρά του πιο διάσημου εφηβικού καναλιού

Στις εφηβικές σειρές "iCarly", "Zoey 101" και "Victorious" οι πρωταγωνίστριες του Nickelodeon ζούσαν μια κακοποιητική καθημερινότητα.

Kids TV'

Ένα νέο ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων με τίτλο "Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV", αποκαλύπτει τις τοξικές συνθήκες εργασίας πίσω από παιδικές εκπομπές στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Συγκεκριμένα το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στις διάσημες εφηβικές σειρές του παραγωγού Dan Schneider και δημιουργού του καναλιού Nickelodeon.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ,πολλοί εργαζόμενοι -μεταξύ αυτών και οι τότε ανήλικοι ηθοποιοί- του δικτύου του Nickelodeon, τον κατηγόρησαν για κακοποίηση, σεξισμό, ρατσισμό και ακατάλληλες δυναμικές, ενώ βρίσκονταν στα πλατό των γυρισμάτων.

"Το να δουλεύεις για τον Dan ήταν σα να είσαι σε μια σχέση κακοποίησης"

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Business Insider, ο Νταν Σνάιντερ φέρεται να προωθούσε την προβολή υπερσεξουαλικού περιεχομένου στις εκπομπές του. Ζητούτσε από τα 11χρονα και 12χρονα κορίτσια να φορούν "πιο αποκαλυπτικά". Συγγραφείς, ηθοποιοί και μέλη του συνεργείου είχαν δηλώσει τότε στο Insider ότι ένιωθαν ενόχληση από τις σεξουαλικές σκηνές στα σενάριά του. Όπως όταν έβαζε την - τότε έφηβη- Βικτόρια Τζάστις να τρίβει φαγητό στο γυμνό στομάχι της .

"Nickelodeon's golden boy"

Ο Σνάιντερ, ο οποίος αναφέρεται στο τρέιλερ ως "Nickelodeon's golden boy", ήταν εκείνος ποιυ προώθησε ανήλικα ταλέντα όπως οι Josh Peck, Drake Bell, Miranda Cosgrove, Ariana Grande, Jamie Lynn Spears και άλλων. Στο τρέιλερ, οι συνεντευξιαζόμενοι εξηγούν ότι "το να δουλεύεις για τον Dan ήταν σαν να βρίσκεσαι σε μια καταχρηστική σχέση", αναφέροντας λεπτομερώς διάφορες καταγγελίες που υποβλήθηκαν γι' αυτόν όλα αυτά τα χρόνια.

Την ίδια περίοδο περίπου, δημοσιεύτηκαν και τα απομνημονεύματα της Jennette McCurdy, της πρωταγωνίστριας των "iCarly” και "Sam & Cat”, με τον τίτλο "I’m Glad My Mom Died". Αν και η McCurdy δεν κατονόμασε τον Schneider στο βιβλίο της, πολλοί υποθέτουν ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που αναφέρεται ως "The Creator” (Ο Δημιουργός).

Η ίδια υποστήριξε ότι αυτός την ανάγκαζε να καταλώνει αλκοόλ και να της κάνει μασάζ, ενώ εκείνη βρισκόταν στο πλατό για να δουλέψει. Η ίδια δεν τον κατονόμασε, όμως είχε παραπονεθεί μαζί με την Ariana Grande για την ακατάλληλη συμπεριφορά ενός παραγωγού το 2013 στο "Sam & Cat”, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του "Insider”. Τότε, διενεργήθηκε έρευνα, τα στοιχεία της οποίας φαίνεται ότι οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι ο Schneider είχε συμβάλει στην εργασιακή "τοξικότητα". Η η McCurdy έγραψε στο βιβλίο της ότι εκείνη την εποχή, "ο Δημιουργός” "δεν επιτρεπόταν πλέον να βρίσκεται στο πλατό με κανέναν ηθοποιό".

Η επίσης έφηβη τότε Daniella Monet, συμπρωταγωνίστρια στο "Victorious", ισχυρίστηκε ότι ένιωθε ότι ορισμένες σκηνές της σειράς ήταν πολύ σεξουαλικές, όπως μια σκηνή όπου έβαζε lip gloss ενώ έτρωγε ένα τουρσί. Κάποιαάλλα κορίτσια ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο Σνάιντερ έβαζε νεαρά αστέρια να κάθονται στην αγκαλιά του και τους έστελνε συχνά μηνύματα εκτός δουλειάς.

Στη συνέντευξή του το 2021 στους New York Times, ο Schneider αρνήθηκε κάθε είδους σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια του χρόνου του στο δίκτυο. "Η κωμωδία", είπε, "ήταν εντελώς αθώα".

Το άρθρο των Times αποκάλυψε επίσης ότι πριν από την ανακοίνωση της αποχώρησής του, ο Schneider είχε ερευνηθεί από τη ViacomCBS, τη μητρική εταιρεία του Nickelodeon. Η έρευνα δεν βρήκε στοιχεία για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "πολλοί άνθρωποι με τους οποίους δούλευε τον θεωρούσαν λεκτικά υβριστικό", ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι "κάποιοι πρώην συνάδελφοι, σε πρόσφατες συνεντεύξεις, είπαν ότι τον βρήκαν έναν ελεγκτικό, δύσκολο παρουσιαστής, επιρρεπής σε εκρήξεις και θυμωμένα email — ένας άντρας με λεπτό εγωισμό που έκανε ορισμένα μέλη του προσωπικού να νιώθουν σαν να περπατούσαν πάντα πάνω σε τσόφλια αυγών. Αρκετοί είπαν ότι ένιωθαν άβολα όταν ζητούσε συχνά από έναν υπάλληλο από το τμήμα κοστουμιών για μασάζ στους ώμους και στον λαιμό , ή έστειλε μήνυμα σε παιδιά ηθοποιούς εκτός των ωρών εργασίας."

Οι Times ανέφεραν επίσης ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του "Victorious", το ντουλάπι της Victoria Justice ήταν γεμάτο με φωτογραφίες νεαρών ανδρών - συμπεριλαμβανομένης μιας φωτογραφίας του Schneider σε νεατή ηλικία- μαζί με τις λέξεις "that's hot" και "dudealicious".

Η Mary Robertson και η Emma Schwartz σκηνοθέτησαν τη σειρά, η παραγωγή της οποίας είναι η Maxine Productions και η Sony Pictures Television – Nonfiction σε συνεργασία με το Business Insider.

Ώρες μετά τη δημοσίευση αυτής της ανάρτησης, ένας εκπρόσωπος της Schneider επικοινώνησε με το Variety με το ακόλουθο σχόλιο: "Ο Dan νοιαζόταν για τα παιδιά στις εκπομπές του ακόμα και όταν μερικές φορές οι οικογένειές τους δυστυχώς δεν το έκαναν. Καταλάβαινε τι περνούσαν και ήταν ο μεγαλύτερος πρωταθλητής τους. Γεγονός είναι ότι πολλά από τα παιδιά σε αυτές τις εκπομπές βρίσκονται σε απαράδεκτη θέση να γίνουν οι τροφοδότες της οικογένειάς τους και η πίεση που συνοδεύει αυτό. Προσθέστε επιπλέον τις δυσκολίες του να μεγαλώνεις και να πρέπει να το κάνεις κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας ενώ δουλεύεις μια απαιτητική δουλειά, όλα ως παιδί. Γι' αυτό υπάρχουν πολλά επίπεδα προτύπων, στελέχη, δικηγόροι, δάσκαλοι και γονείς παντού, όλη την ώρα, σε κάθε σετ, κάθε μέρα. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι δύσκολο να είσαι παιδί και κανείς δεν το γνώριζε αυτό καλύτερα από τον Νταν".

Read Next

02 Μαϊ 2024

Σε πακέτο της Amazon βρέθηκε η γάτα που είχε χαθεί από το σπίτι της!

Η γάτα τρύπωσε κατά λάθος σε πακέτο επιστροφής προς την εταιρία και για 1 εβδομάδα ταξίδευε ανά τις ΗΠΑ. Ευτυχώς επιβίωσε μες στο κουτί!

02 Μαϊ 2024

"Και ναι, είσαι @eleftherios_petrounias ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών στην Ευρώπη! Ευλογημένος, άξιος και εμείς υπερήφανες δίπλα σου πάντα"

Η γεμάτη χαρά και υπερηφάνια δήλωση της Βασιλικής Μιλλούση για τον σύζυγό της Λευτέρη Πετρούνια.

Περισσότερα από

News

02 Μαϊ 2024

Η ανοιξιάτικη Πρωτομαγιά της Μιμής Ντενίση στον ολάνθιστο κήπο της στον Θεολόγο

Η Μιμή Ντενίση καλωσορίζει τον αγαπημένο της μήνα με μια ανοιξιάτικη φωτογραφία.

02 Μαϊ 2024

Δεκάχρονος παρίστανε τον "νεκρό" για να μην τον σκοτώσει η μητέρα του

Σε ηλικία μόλις 10 ετών το αγοράκι παρίστανε τον πεθαμένο προκειμένου να ξεφύγει από την αδίστακτη μητέρα του.

02 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

"Πήρες Ozempic;" Η ασύλληπτη γκάφα της Μπάρμπρα Στρέιζαντ προς την Μελίσσα ΜακΚάρθι πήρε την καλύτερη "πληρωμένη" απάντηση από την ηθοποιό

Η τραγουδίστρια έσβησε αμέσως μετά το σχόλιο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Η απάντηση της ηθοποιού όμως κέρδισε τις εντυπώσεις.

02 Μαϊ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου φόρεσε το τζιν παντελόνι που κάνει τη σιλουέτα να δείχνει ψιλόλιγνη

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου αγαπά τη μόδα και αυτό φαίνεται από τις στυλιστικές της επιλογές.

02 Μαϊ 2024

Αν βρεθείς στο Λονδίνο μην χάσεις την μαγική έκθεση του Marc Quinn στο Kew Gardens

Μια έκθεση εντυπωσιακών γλυπτών που συνομιλούν με τον φυτικό κόσμο περιμένουν τους επισκέπτες του Kew Gardens, ενός από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της μητρόπολης.

02 Μαϊ 2024

Τάιρα Μπανκς - Χάιντι Κλουμ: Η ζωή αρχίζει στα 50

Μια εμφάνιση- έκπληξη στην συναυλία της Μαράια Κάρεϊ στο Λας Βέγκας, έκαναν τα δυο τοπ μόντελς και το γλέντησαν πραγματικά.

02 Μαϊ 2024

Δημήτρης Παπανικολάου: "Δεν μπορώ να είμαι περήφανος, επειδή γεννήθηκα 2 μέτρα και καρφώνω καλύτερα, Στόχος μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους"

Για αυτό και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του: σημασία δεν έχουν μόνο τα δώρα που μας χάρισε απλώς η Φύση, αλλά ό,τι κατακτούμε με το πνεύμα και την ψυχή μας.

02 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα ανάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές.

02 Μαϊ 2024

Όταν η Ρούνεϊ Μάρα υποδύθηκε τη Μαρία Μαδγαληνή δίπλα στον Χοακίν Φίνιξ

Τότε η ηθοποιός είχε δηλώσει πως η Μαρία Μαγδαληνή υπήρξε "ριζοσπαστική" γυναίκα.