ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

300.000 κόκκινα τριαντάφυλλα περιμένουν μια αγκαλιά

Ο Άγιος Βαλεντίνος έχει την τιμητική του στη Θεσσαλονίκη.

Με τον έρωτα να γιορτάζει επισήμως σε λιγότερο από δύο 24ωρα, τα ανθοπωλεία στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται πυρετωδώς ώστε να είναι πανέτοιμα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Εδώ και μέρες έχουν "ντυθεί" στα κόκκινα, όπως επιτάσσει η γιορτινή μέρα, και με περισσότερα από 300.000 κόκκινα τριαντάφυλλα περιμένουν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Σύλλη, ιδιοκτήτη ανθοπωλείου και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο αριθμός των λουλουδιών είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι καθώς το αυξημένο κόστος παραγωγής, μεταφοράς και ενέργειας δεν τους επιτρέπει μεγαλύτερες παραγγελίες.

"Είμαστε στο τελικό στάδιο προετοιμασίας, έχουμε πολλές κατασκευές και πολλών ειδών μπουκέτα για κάθε πελάτη και για όλα τα βαλάντια. Πέρυσι ήταν μια πολύ καλή γιορτή κι έχουμε ανάγκη και φέτος ο κόσμος να στηρίξει τον κόσμο των ανθοπωλείων. Ελπίζω και τα 300 χιλιάδες τριαντάφυλλα να φτάσουν σε αγκαλιές ερωτευμένων" σημειώνει, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", ο κ. Σύλλης.

Βασιλιάς του έρωτα παραμένει το κόκκινο τριαντάφυλλο, που κρατάει και φέτος τα σκήπτρα και μοιάζει να μην έχει αντίπαλο για τη συγκεκριμένη μέρα, αποτελώντας σήμα κατατεθέν της γιορτής. Όπως λένε οι ανθοπώλες, η επόμενη επιλογή πελατών είναι οι τουλίπες, οι ορχιδέες και τα λουλούδια εποχής, όπως ζουμπούλια και ανεμώνες, τα οποία όμως ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση από τον ...νικητή.

Από ένα λουλούδι μέχρι παραγγελίες μαμούθ κι ανθοδέσμες μ' ένα κλικ

Στη Θεσσαλονίκη, ο Βαλεντίνος, όπως λένε οι ανθοπώλες, θα κοστίσει όσο και πέρυσι και τα τριαντάφυλλα θα είναι χωρίς ...αγκάθια για την τσέπη των καταναλωτών, για τους οποίους η ποσότητα στις παραγγελίες είναι αντιστρόφως ανάλογη της ηλικίας τους. Οι νέοι αγοράζουν μεγαλύτερες ποσότητες, ενώ όσο ανεβαίνει η ηλικιακή κλίμακα, οι ανθοδέσμες ...συρρικνώνονται.

"Τα τριαντάφυλλα φέτος θα κυμαίνονται από 3 έως 6 ευρώ και η διαφορά τους στα χρήματα θα είναι στην ποιότητα, στο ύψος και στο άνθος. Υπάρχουν ήδη προπαραγγελίες, οι οποίες αναμένουμε να κορυφωθούν αύριο. Ο κόσμος έχει αγαπήσει τη συγκεκριμένη γιορτή, διότι είναι μια πολύ ωραία μέρα για να δείξει κάποιος τα συναισθήματα του" επισημαίνει ο κ. Σύλλης.

Όπως σημειώνει, υπάρχουν αυτοί που θα πάρουν ένα λουλούδι για το αγαπημένο τους πρόσωπο, όμως υπάρχουν και οι φανατικοί της υπερβολής που αγοράζουν ανθοδέσμες που δεν χωρούν στην αγκαλιά του αγαπημένου τους προσώπου. Αν και συνήθως οι άντρες είναι αυτοί που χαρίζουν λουλούδια, έχουν αρχίσει και οι γυναίκες να τα εντάσσουν στις προτιμήσεις τους. Μάλιστα, το ποσοστό των γυναικών αυξάνεται από 7-8% που ήταν, στο δέκα, όπως λένε οι ιδιοκτήτες ανθοπωλείων.

"Συνήθως οι νεαροί, οι οποίοι διεκπεραιώνουν πολλές υποχρεώσεις και δουλειές τους μέσω της τεχνολογίας, μπαίνουν τις σελίδες των ανθοπωλείων και φτιάχνουν με "κλικ" τις ανθοδέσμες τους, επιλέγοντας λουλούδια και συνοδευτικά, και πραγματοποιούν διαδικτυακά τις κρατήσεις τους. Οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, παραδοσιακά θα δημιουργήσουν μαζί μ' εμάς τις ανθοδέσμες τους, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που κάποιοι αγοράζουν δυο μπουκέτα -ένα συν ένα, όχι δώρο, μάλλον αυτοί που έχουν μεγάλη καρδιά που χωράει και ...δυο αγάπες!" καταλήγει ο κ. Σύλλης.

Πηγή: ΑΠΕ (Αναστασία Τελιανίδου - Φάνης Γρηγοριάδης)

Read Next

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!

03 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

Σε πακέτο της Amazon βρέθηκε η γάτα που είχε χαθεί από το σπίτι της!

Η γάτα τρύπωσε κατά λάθος σε πακέτο επιστροφής προς την εταιρία και για 1 εβδομάδα ταξίδευε ανά τις ΗΠΑ. Ευτυχώς επιβίωσε μες στο κουτί!

02 Μαϊ 2024

"Και ναι, είσαι @eleftherios_petrounias ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών στην Ευρώπη! Ευλογημένος, άξιος και εμείς υπερήφανες δίπλα σου πάντα"

Η γεμάτη χαρά και υπερηφάνια δήλωση της Βασιλικής Μιλλούση για τον σύζυγό της Λευτέρη Πετρούνια.

02 Μαϊ 2024

Η ανοιξιάτικη Πρωτομαγιά της Μιμής Ντενίση στον ολάνθιστο κήπο της στον Θεολόγο

Η Μιμή Ντενίση καλωσορίζει τον αγαπημένο της μήνα με μια ανοιξιάτικη φωτογραφία.

02 Μαϊ 2024

Δεκάχρονος παρίστανε τον "νεκρό" για να μην τον σκοτώσει η μητέρα του

Σε ηλικία μόλις 10 ετών το αγοράκι παρίστανε τον πεθαμένο προκειμένου να ξεφύγει από την αδίστακτη μητέρα του.