ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Save the Date: Στις 31 Μαρτίου τρέχουμε (και περπατάμε) για τον αυτισμό στο Race for Autism

Η Race For Autism Gr της Άδας Σταματάτου διοργανώνει για τρίτη χρονιά τον ομώνυμο αγώνα στο Καβούρι της Βουλιαγμένης προκειμένου να ευαισθητοποιηθούμε όλοι για τον αυτισμό και να δοθούν ευκαιρίες ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με νευροδιαφορετικότητα στα αθλητικά δρώμενα της χώρας.

Άδα Σταματάτου, Race for Autism

Μετά την απόλυτη επιτυχία της περυσινής διοργάνωσης τον Απρίλιο του 2023 (sold out), στο Καβούρι Βουλιαγμένης η οποία προσέλκυσε πάνω από 1.000 συμμετέχοντες, το Race for Autism Gr επανέρχεται την Κυριακή 31 Μαρτίου στην ίδια διαδρομή δίπλα στη θάλασσα.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Καβουρίου, του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με στόχο να προωθήσει την ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό και την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με νευροδιαφορετικότητα στα αθλητικά δρώμενα της χώρας.

Η Πρόεδρος και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Race for Autism Gr κ. Άδα Σταματάτου, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει τα τελευταία χρόνια για την αποδοχή και την ενημέρωση σχετικά με τον αυτισμό, ενώ ευχαρίστησε και τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για την φιλοξενία και για την ενσυναίσθηση του προς την αναπηρία.

Στην ομιλία της η κ. Σταματάτου αναφέρθηκε στο έργο της ΑΜΚΕ Race For Autism Gr αυτά τα δύο χρόνια παρουσίας. Το Race For Autism Gr έχει στηρίξει αθλητές στο φάσμα του αυτισμού, όπως και τις οικογένειες τους προκειμένου να συμμετάσχουν ισότιμα στους αγώνες κι έχει υπογραμμίσει τη σημασία να στέκονται ισότιμα στην γραμμή εκκίνησης αθλητικών αγώνων. Επίσης υπενθύμισε και και την παρουσία της ΑΜΚΕ με περίπτερο στις εκθέσεις του ΣΕΓΑΣ για το Μαραθώνιο της Αθήνας και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο 1ο Agora για την αναπηρία.

Φέτος, στον αγώνα που θα διεξαχθεί στο Καβούρι στις 31 Μαρτίου. Πρόκειται για έναν αγώνα 5 χλμ που πρόκειται να ξεκινήσει στις 9:30 π.μ. κατά μήκος της παραλίας του Καβουρίου. Όσοι δεν επιθυμούν να τρέξουν μπορούν να συμμετάσχουν συμβολικά περπατώντας, καθώς ο συνολικός χρόνος τερματισμού έχει οριστεί στη 1 ώρα και 15 λεπτά. Ενώ θα πρέπει να κάνει εγγραφή εδώ (κόστος 15 ευρώ).

Μάλιστα, στον φετινό αγώνα πρόκειται μάλιστα να δημιουργηθούν ζευγάρια εθελοντών από νέους του Οικοτροφείου Χαρά μαζί με μαθητές τυπικής ανάπτυξης. Η κα Αλεξάνδρα Πάλλη (Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ευρωπαικού Σχεδιασμού και Μέλος διοικητικού συμβουλιου-ολομελειας Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής) μίλησε για τη βοήθεια και συμμετοχή στον αγώνα στις 31 Μαρτίου των μελών και αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που πάντα στέκονται δίπλα σε δράσεις που βοηθούν τη συμπερίληψη και την ισότιμη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, ενώ ως αντιπρόεδρος του οικοτροφείου ΧΑΡΑ καλωσόρισε τη φετινή δράση των ωφελούμενων ως εθελοντών στον αγώνα.

Η Σοφία Θεοδόση, διευθύντρια του οικοτροφείου Χαρά επισήμανε τη σπουδαιότητα των ωφελούμενων του οικοτροφείου να λαμβάνουν μέρος σε εξωτερικές δράσεις.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέφερε: "Είναι μεγάλη η χαρά να φιλοξενεί για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος έναν τόσο σημαντικό και αξιόλογο αθλητικό αγώνα και προτρέπει να μην ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός, όπως και η υγεία και η εκπαίδευση είναι ένα βασικός πυλώνας για μια υγιή συμπεριληπτική κοινωνία.Ο Δήμος ΒΒΒ στέκεται δίπλα στα άτομα με αναπηρία εμπράκτως και στηρίζει δράσεις που προάγουν την ισότιμη διαβίωση τους στην καθημερινότητα."

Η κα Ειρήνη Συνανίδου (Παιδαγωγός προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και μητέρα ενήλικου αυτιστικού ατόμου, αρθρογράφος στο nevronas.gr) σε μια συγκινητική ομιλία μοιράστηκε την εμπειρία συμμετοχής της μαζί με τον γιο της στον περυσινό αγώνα. Παράλληλα ο κ Νίκος Παγίδας ( αναφέρθηκε κι εκείνος με τη σειρά του στην περυσινή συμμετοχή ενός νέου στο φάσμα,του Λάμπρου Γιαννακόπουλου, που τερμάτισε στον εκπληκτικό χρόνο 21 λεπτών. Τόνισε μάλιστα πόσο σημαντικός στάθηκε εκείνος ο αγώνας για εκείνον, καθώς συνειδητοποίησε τις αθλητικές του ικανότητες κι έκτοτε ο αθλητισμός τού πρόσφερε μια νέα διέξοδο στην καθημερινότητα του. Τώρα κάνει

Ο αθλητής ΑμεΑ κ Χρήστος Φράγκος, πρωταθλητής Ελλάδος στην επιτραπέζια αντισφαίριση,έκλεισε τη συνέντευξη τύπου με τη δική του μαρτυρία πως με τη συμμετοχή του για πρώτη φορά σε δρομικό αγώνα 5 χιλιομέτρων πέρυσι στο Καβούρι έχει καταφέρει να τερματίσει από τότε σε δεκάδες αγώνες φορώντας τη μπλούζα με το λογότυπο της Race For Autism Gr στηρίζοντας την προσπάθεια της συμπερίληψης της νευροδιαφορετικότητας στον αθλητισμό.

*Για την εγγραφή σας, ακολουθήστε τον σύνδεσμο: Εγγραφές - Race For Autism Gr 2024 - Αγώνας 5 χλμ.

*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και την δράση του Race For Autism Gr, επισκεφτείτε την σελίδα μας: https://raceforautism.gr

*Η τεχνική ενημέρωση του αγώνα έγινε από τον κ. Νίκο Πολιά και την ομάδα του My Race. Τον συντονισμό της συνέντευξης Τύπου, είχε ο κ. Πέτρος Παρθένης, ιδρυτής του weswimgreece. Φωτογραφίες Fototrexoume.

*Η εταιρεία Βίκος για δεύτερη συνεχή χρονιά θα είναι χορηγός υδροδοσίας του αγώνα με φυσικό μεταλλικό νερό και με φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά. Η εταιρεία GU ENERGY όπως κάθε χρόνο θα χορηγήσει με ενεργειακά τζελ όλους τους συμμετέχοντες στο δρομικό αγώνα.

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.