ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα δάκρυα της Μαρίας Τζομπανάκη για τον Ορφέα Αυγουστίδη: " Εκλαιγα με λυγμούς. Για δύο λόγους..."

Η έκπληξη της ηθοποιού στον γιο της και η εξομολόγηση για την πρώτη φορά που τον είδε επί σκηνής.

Η Μαρία Τζομπανάκη μίλησε μέσω ζωντανής σύνδεσης για τον μονάκριβο γιο της, Ορφέα Αυγουστίδη, στην εκπομπή "Ενώπιος Ενωπίω". Ο γνωστός δημοσιογράφος, Νίκος Χατζηνικολάου, είχε ως καλεσμένο τον Ορφέα Αυγουστίδη, και, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η μητέρα του από το τηλεοπτικό αφιέρωμά του.

Ο Ορφέας Αυγουστίδης έχει ακολουθήσει τα καλλιτεχνικά βήματα της μητέρας του και μοιράζονται συχνά τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους. Η Μαρία Τζομπανάκη απέκτησε τον μοναχογιό της από τον γάμο της με με τον ηθοποιό Ντίνο Αυγουστίδη. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί στα γυρίσματα της ταινίας "Το γυμνό κορίτσι" και ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας στις αρχές του 1985. Καρπός του έρωτά τους ήταν ο Ορφέας, ο οποίος ήταν αδύνατον να μην λατρέψει την τέχνη των δύο γονιών του.

Η Μαρία Τζομπανάκη αποκάλυψε στον Νίκο Χατζηνικολάου πώς ένιωσε την πρώτη φορά που είδε τον Ορφέα επί σκηνής στο έργο "Νύχτες Ραδιοφώνων". "Μόλις τελείωσε, έκλαιγα με λυγμούς", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

"Εξαιτίας της μητρικής αγάπης όφειλα να προστατέψω το παιδί μου, στην περίπτωση που ο δρόμος που θα διέβλεπα ότι ανοίγεται μπροστά του μπορεί να είναι γεμάτος παγίδες, όχι εκ των άλλων, αλλά από την έλλειψη, ίσως, ταλέντου, ανθεκτικότητας, λογικής, καλλιέργειας και ήμουν σιωπηλή, περίμενα…".

Στη συνέχεια, η ταλαντούχα ηθοποιός περιέγραψε εκείνη την ξεχωριστή στιγμή της ζωής της, που δεν ήταν άλλη από το να δει τον μοναχογιό της να "περπατά" στα βήματά της. "Είχε κάνει μόλις την ταινία του Περάκη, τυχαία τελείως. Ο Ορφέας ήθελε να γίνει σκηνοθέτης και όχι ηθοποιός… Και πήγα στο θέατρο λοιπόν, να δω την πρώτη παράσταση που έκανε με την Ελένη τη Ράντου "Νύχτες Ραδιοφώνων". Είχα μεγάλη αγωνία. Γιατί δεν ήθελα να εκτεθεί το παιδί μου… Απ’ την άλλη ήθελα να βιώσει την αντικειμενική πραγματικότητα του εκτίθεμαι, γιατί είσαι εσύ ο ίδιος με την ψυχή σου. Με τις ελλείψεις και τα προτερήματά σου. Κι έκλαιγα, όταν τελείωσε η παράσταση με λυγμούς. Για δύο λόγους. Γιατί είδα το ταλέντο του. Ακόμα άγουρο, αλλά το είδα, γιατί είμαι καλή δασκάλα και ήξερα ότι τον περιμένει μια διαδρομή αφοσίωσης, συνεχούς εκπαίδευσης… Όμως είμαι πολύ ευχαριστημένη, γιατί αν το διάλεγε θα πέρναγε καλά και θα πέρναγε και η τέχνη".

"Αυτό του είπα: Ήξερα ότι διαθέτει τον εξοπλισμό, έπρεπε να το καταλάβει και εκείνος και έπρεπε να το κάνει στη φαρέτρα του, όχι όπλο, αλλά φρούριο, θησαυροφυλάκιο, δύναμη και να μάθει να το μοιράζεται με τους άλλους, τους συναδέλφους του και το κοινό φυσικά. Και του το ‘πα τελειώνοντας: Αυτή η δουλειά σ’ αγαπάει πάρα πολύ. Εάν την αγαπήσεις κι εσύ θα περάσεις πολύ ωραία. Αλλά θα πρέπει από τώρα και για δέκα χρόνια να πέσεις με τα μούτρα στη δουλειά, ειδικά στο θέατρο, δεν θα σε ενδιαφέρει τι γράφει η μαρκίζα απ’ έξω… Θα πρέπει να θέλεις να μάθεις δίπλα σε σπουδαίους ηθοποιούς".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.