ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Ο Άλλος Άνθρωπος": Κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Σύμφωνα με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχουν προκύψει σοβαρές ενδείξεις ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έχει καταχραστεί χρήματα που προοριζόντουσαν για τη φιλανθρωπική του οργάνωση.

Ο άλλος άνθρωπος

"Του το έλεγα "θα στη φέρουν", με τέτοιον αγώνα", είπε η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, του επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος", μιλώντας στην εκπομπή του ALPHA "Super Κατερίνα", μετά το πόρισμα- φωτιά της αρχής για το ξέπλυμα χρήματος.

Ειδικότερα, η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Παναγούλα, επιβεβαίωσε, μιλώντας στην εκπομπή "Super Κατερίνα" ότι τα χρήματα από τις δωρέες που γίνονταν για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" έμπαιναν στον λογαριασμό της.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχουν προκύψει σοβαρές ενδείξεις ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, η Παναγούλα Πολυχρονοπούλου και ο Παύλος Τζίτζης συγκρότησαν, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά, ομάδα με διαρκή εγκληματική δράση και έπεισαν μεγάλο αριθμό προσώπων να δωρίσουν ποσά, παριστάνοντας ψευδώς ότι αυτά θα διατεθούν αποκλειστικά για κοινωνικό μη κερδοσκοπικό σκοπό μέσω της ομάδας κοινωνικής κουζίνας "Ο Αλλος Ανθρωπος".


Η μητέρα του, η Παναγούλα Πολυχρονοπούλου, σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν τα χρήματα από τις δωρεές έμπαιναν και στον λογαριασμό της, εκείνη απάντησε: "Ναι, στον δικό μου λογαριασμό έμπαιναν και έρχεται και πάμε και τα παίρνουμε".

Όσον αφορά στο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η κυρία Παναγούλα είπε, χαρακτηριστικά: "Ας ψάξουν να βρουν. Η σύνταξή μου είναι 280 ευρώ, ας ψάξουν να βρουν αν έχουμε περιουσία να μας την πάρουν. Πολλές φορές παίρνει και τη δική μου σύνταξη αν δεν έχει βενζίνη. Του το έλεγα "θα στη φέρουν", με τέτοιον αγώνα. Δεν φοβάται, τι να φοβηθεί αφού δεν έχει τίποτα".


Να σημειωθεί πως, από την πλευρά της, η αδερφή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου δήλωσε ότι μόνο εκείνος διαχειριζόταν τον λογαριασμό, ενώ πρόσθεσε για τον αδερφό της: "Δεν νομίζω να είχε ασχοληθεί με τυχερά παιχνίδια".

"Ο Άλλος Άνθρωπος": Αυτοβούλως στον Εισαγγελέα πάει ο Πολυχρονόπουλος

Να τονίσουμε ότι ενώπιον του Εισαγγελέα, κατόπιν δικής του επιθυμίας και αυτοβούλως, θα παραστεί τη Δευτέρα (29/01) ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος. Ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος", προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όπως προέκυψε από το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Στο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φέρεται "από το 2020 να συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με την μητέρα και τον γαμπρό του αποκομίζοντας περίπου 200.000 ευρώ". Επίσης, τονίζεται μεταξύ άλλων, πως "διατάσσουμε την δέσμευση κάθε περιουσίας, ιδίως δε, κάθε είδους λογαριασμών τίτλων επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων".

Ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας "ο Άλλος Άνθρωπος", από το Σάββατο βρίσκεται στην Πάτρα, ωστόσο την Κυριακή (28/01) ανέστειλε την προγραμματισμένη δράση της κοινωνικής κουζίνας στην πλατεία Γεωργίου. Οι δημοσιογράφοι δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν ενώ δεν μίλησαν μαζί του ούτε οι εργαζόμενοι της κοινωνικής κουζίνας, που μαγείρεψαν κανονικά στον Κεραμικό και μοίρασαν φαγητό στους άπορους.

Η διαδρομή του χρήματος

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η διαδρομή του χρήματος είχε ως εξής:

-Πολίτες κατέθεταν δωρεές για την ενίσχυση της κοινωνικής κουζίνας

-Αυτά τα χρήματα τα κατέθεταν σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι υπήρχαν και σε αναρτήσεις στα social media του Άλλου Άνθρωπου.

-Από εκεί μεταφέρονταν σε στοιχηματικές εταιρείες και τυχερά παίγνια

-Μεγάλο μέρος από αυτά έγιναν ανάληψη σε μετρητά.

Πηγή: The TOC

Ακολουθήστε το Womatoc στο Instagram

Read Next

01 Μαϊ 2024

Ευγενία Σαμαρά - Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Είναι μαζί και πολύ ερωτευμένοι - Η εμφάνιση στα Πετράλωνα

Αγκαλιά στα Πετράλωνα το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ - Η γνωριμία των δύο ηθοποιών στο θέατρο και ο κεραυνοβόλος έρωτας.

01 Μαϊ 2024

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Η μυθιστορηματική ζωή του 75χρονου σταρ που δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον βούρκο

Σε δίκη τον Οκτώβριο ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση. Δύο γυναίκες κατήγγειλαν τον Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση το 2021 στα γυρίσματα της ταινίας "Les Volets verts".

Περισσότερα από

News

30 Απρ 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Άνοιξε τα μάτια του, αντιδρά στα βαθιά ερεθίσματα και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

"Είναι Μεγάλη Τρίτη έγινε ένα θαύμα. Από την Κυριακή και μετά έγινε ένα θαύμα"

30 Απρ 2024
30 Απρ 2024

Κόρντεϊ Κοξ: "Με χώρισε την ώρα της συνεδρίας χωρίς να το περιμένω!"

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για μια σκληρή εμπειρία που την οδήγησε όμως σε μια αποκάλυψη.

30 Απρ 2024

Πέντε χρόνια νηφαλιότητας: Η Αν Χάθαγουεϊ γιορτάζει μία σημαντική στιγμή

H Αν Χάθαγουεϊ αποκάλυψε ότι είναι νηφάλια τα τελευταία πέντε χρόνια.

30 Απρ 2024

H επιστροφή του βασιλιά Κάρολου: Συμβολική η πρώτη του επίσκεψη- συνάντησε καρκινοπαθείς

Το βασιλικό ζεύγος επισκέφθηκε το Macmillan Cancer Centre του University College Hospital στο Λονδίνο.

30 Απρ 2024

Η Κατερίνα Γερονικολού μας θύμισε κάτι από Ρουσλάνα

Σε πρόσφατη εμφάνιση της με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη

30 Απρ 2024
30 Απρ 2024

Μαρίνα Σάττι: Το outfit που είδαμε στην πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι για την Eurovision 2024

Ποιος είναι ο Bερολινέζικος οίκος μόδας που είναι γνωστός για τα avant garde ρούχα του;

30 Απρ 2024

Μπιγιονσέ: Η 70χρονη μητέρα της "δανείστηκε" την τζιν ολόσωμη φόρμα της

Η 70χρονη μητέρα της Μπιγιονσέ μοιάζει πολύ στην κόρη της.

30 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: Όταν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ήταν ζευγάρι με τον Αλέκο Συσσοβίτη

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Αλέκος Συσσοβίτης έζησαν έναν μεγάλο έρωτα