ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φιλήμων: Ο σχεδιαστής που "έντυσε" τηνΤζάκι Κένεντι, την Τζέιν Μάνσφιλντ και την Χριστίνα Ωνάση

Πέθανε χθες σε ηλικία 91 ετών ο σχεδιαστής Φιλήμων που έντυσε σπουδαίες κυρίες της Αθηναϊκής society αλλά και της διεθνούς show-biz.

Ο Φιλήμων θα μείνει στην ιστορία ως ο σχεδιαστής που έντυσε όλες τις Ελληνίδες σταρ της εποχής του, που το κοινό λάτρεψε και αγάπησε. Ο διάσημος σχεδιαστής πέθανε χθες (23/01/2024) σε ηλικία 91 ετών σκορπίζοντας θλίψη στον χώρο της μόδας.

Πριν από λίγα χρόνια ο Φιλήμων, που εδώ και χρόνια είχε επιλέξει να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είχε μιλήσει για τη συγκλονιστική ζωή και τις εμπειρίες του, από τον χωρισμό των γονιών του, μέχρι τις διάσημες Ελληνίδες και ξένες σταρ που ντύθηκαν στο ατελιέ του.

Παρά τα δύσκολα παιδικά χρόνια με τον χωρισμό των γονιών του και το παράπονο για την πραγματική του μητέρα -καθώς όπως είχε πει σε συνέντευξή του "είχε τα μυαλά πάνω από το κεφάλι" και κοίταζε μόνο τον εαυτό της, η ζωή επεφύλασσε ένα λαμπρό μέλλον για αυτόν.

Το elenasdiary_blog δημοσίευσε φωτογραφίες του με σπουδαίες κυρίες της Αθηναϊκής society αλλά και της διεθνούς show-biz. Στην δημοσίεσυσή του γράφει:

"Έφυγε από τη ζωή σε ηλικια 91 ετών ο Έλληνας σχεδιαστής μόδας Φιλήμων που είχε ντύσει τις σταρ του κινηματογράφου, την Αλίκη, την Τζένη, αλλά και την Τζέιν Μάνσφιλντ για το "Συνέβη στην Αθήνα", την Χριστίνα Ωνάση, όπως και τις κυρίες της Αθηναϊκής society που παρέμειναν πίστες του πελάτισσες επί δεκαετίες ξεκινώντας από αυτήν του 60. Είχε επίσης σχεδιάσει την δεκαετία του 60 τις στολές των πληρωμάτων της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Είχε γεννηθεί στην Κρήτη και όπως θα αφηγείτο ο ίδιος παρά τις αντιδράσεις της οικογένειας του πατέρα του σπούδασε σχέδιο στο Παρίσι με δάσκαλο τον Ζαν Ντεσέ και συμμαθητή του τον Βαλεντίνο. "Ο πατέρας μου δεν ήθελε καν να ακούσει τη λέξη "σχεδιαστής". Έλεγε: "Πώς θα πω εγώ στους φίλους μου ότι έχω γιο μόδιστρο;" Όταν όμως άρχισαν οι πρώτες επιτυχίες και τα εξώφυλλα, έπαιρνε τις εφημερίδες και με καμάρι έλεγε στους φίλους του: "Αυτός είναι ο γιος μου" είχε πει ο Φιλήμων σε συνέντευξη του στον Νίκο Νικόλιζα. Επιστρέφοντας στην Αθήνα ξεκίνησε τα βήματα του στον χώρο της μόδας δίπλα στον Ντίμη Κρίτσα πριν ανοίξει το δικό του ατελιέ στο Κολωνάκι, όπου έμεινε μέχρι το τέλος της επαγγελματικής του δραστηριότητας όσο και της ζωής του. Ο Φιλήμων δεν έκρυψε ποτέ την σεξουαλικότητα του και δεν μασούσε τα λόγια του : "Δεν είχα ποτέ σχέσεις με συναδέλφους, γιατί δεν μπορώ τις μιζέριες, τα κουτσομπολιά. Με λέγανε κακό ή σνομπ, δεν ισχύουν όμως αυτά, απλώς δεν ενδιαφερόμουν" θα έλεγε σε συνέντευξή του. "Με δυσκολία έντυνα τις θεατρίνες και τις τραγουδίστριες. Απέφευγα ακόμα και να το συζητάω, γιατί οι πλούσιες κυρίες δεν ήθελαν τα ρούχα με τα οποία έντυνα εκείνες να τα δίνω και για το θέατρο ή για τις πίστες. Την Αλίκη δεν την έντυσα ξανά γιατί, εκτός του ότι δεν πλήρωνε, δεν με ενέπνεε να την ντύσω. Η Τζένη ήταν λίγο πιο υποφερτή. Όμως μετά τον γάμο της με τον Καζάκο χάλασε ο χαρακτήρας της. Είχε αποκτήσει ένα ύφος μπλαζέ και δεν την ενδιέφερε τίποτα!". Στις φωτογραφίες ο σχεδιαστής με την Αλέκα Κανελλίδου στα 80s την Μιμή Ντενίση στα 70s και την Τζέιν Μάνσφιλντ το 1962 στα γυρίσματα του "Συνέβη στην Αθήνα".

#elenasdiary #filimon #alekakannelidou #greekdesigner #greekfashion

Read Next

01 Μαϊ 2024

"Αγκαλιά μου": Η Ελένη Ράντου σε σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη μητέρα της μοιράστηκε η Ελένη Ράντου

01 Μαϊ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ αποκαλύπτει το "κοινωνικό" της πρόσωπο

Η πρώτη ανάρτηση της Τατιάνα Μπλάτνικ μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Νικόλαο, αφορούσε την πλατφόρμα ψυχικής υγείας που έχει δημιουργήσει.

Περισσότερα από

News

01 Μαϊ 2024

Sporty chic: Η total black εμφάνιση της Άντζελας Γκερέκου και τα sneakers που θα φορέσουμε φέτος την άνοιξη

Πρωινή βόλτα στη Γλυφάδα με μαύρο σύνολο και τα αθλητικά που θα είναι hot την φετινή άνοιξη.

01 Μαϊ 2024

"Becoming Karl Lagerfeld": Τον Ιούνιο η πρεμιέρα της βιογραφικής σειράς

Η σειρά εστιάζει σε έναν έρωτα του Καρλ που πυροδότησε και τη μεγάλη αντιπαλότητα με τον Ιβ Σεν Λοράν.

01 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα αντάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές, αφού δεν φορούσε σουτιέν.

01 Μαϊ 2024

Τζούλι Άντριους: Η σπάνια εμφάνιση της 88χρονης σταρ στα Χάμπτονς

Η αξέχαστη Mary Poppins κομψή και στα 88 της χρόνια.

01 Μαϊ 2024

Πέθανε ο συγγραφέας Πολ Όστερ στα 77 του χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα

Ο Πολ Όστερ είχε γράψει 34 βιβλία, μεταξύ των οποίων και η φημισμένη "Τριλογία της Νέας Υόρκης".

01 Μαϊ 2024

Ευγενία Σαμαρά - Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Είναι μαζί και πολύ ερωτευμένοι - Η εμφάνιση στα Πετράλωνα

Αγκαλιά στα Πετράλωνα το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ - Η γνωριμία των δύο ηθοποιών στο θέατρο και ο κεραυνοβόλος έρωτας.

01 Μαϊ 2024

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Η μυθιστορηματική ζωή του 75χρονου σταρ που δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον βούρκο

Σε δίκη τον Οκτώβριο ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση. Δύο γυναίκες κατήγγειλαν τον Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση το 2021 στα γυρίσματα της ταινίας "Les Volets verts".

30 Απρ 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Άνοιξε τα μάτια του, αντιδρά στα βαθιά ερεθίσματα και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

"Είναι Μεγάλη Τρίτη έγινε ένα θαύμα. Από την Κυριακή και μετά έγινε ένα θαύμα"

30 Απρ 2024
30 Απρ 2024

Κόρντεϊ Κοξ: "Με χώρισε την ώρα της συνεδρίας χωρίς να το περιμένω!"

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για μια σκληρή εμπειρία που την οδήγησε όμως σε μια αποκάλυψη.