ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κοροναϊός: Συναγερμός για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων

Επιστρέφουν οι μάσκες στους κλειστούς χώρους.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες για την πολύ μεγάλη αύξηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού και κυρίως του κοροναϊού, που έχει ως αποτέλεσμα αυξημένες προσελεύσεις στα Επείγοντα των Νοσοκομείων, αλλά και αύξηση στις νοσηλείες.

Πάνω από 1.500 άτομα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΑΒ και περίπου 100 βρίσκονται σε διασωληνωμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Καθημερινά οι νέες εισαγωγές για κοροναϊό κυμαίνονται μεταξύ 200-250 ατόμων και τα εξιτήρια κυμαίνονται γύρω στα 150 την ημέρα.

Οι επιστήμονες αναμένουν περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, κάτι που προκαλεί ανησυχία και για την πίεση που θα δεχθεί το σύστημα υγείας

Εμβολιασμός και σύσταση για χρήση μάσκας

Η Επιτροπή συστήνει τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και Μαζικά Μέσα Μεταφοράς, παραπέμποντας όμως στην Επιτροπή Λοιμώξεων κάθε νοσοκομείου την απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας που συνδέονται με αυτά.

Παράλληλα τα μέλη της επιτροπής συστήνουν την χρήση αντιικών φαρμάκων κατά της covid-19, αλλά και του εμβολιασμού για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, παρά το γεγονός ότι η χρήση φαρμάκων και εμβολίων είναι περιορισμένη.

Σχετικά με τις εορταστικές συγκεντρώσεις, οι ειδικοί προτείνουν την τήρηση των μέτρων προστασίας, την διενέργεια self test πριν από τις εορταστικές συγκεντρώσεις και σε περίπτωση συμπτωμάτων, την αποφυγή επαφών.

Ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ

Σήμερα (29/12) θα γίνει από τον ΕΟΔΥ ανακοίνωση για τις συστάσεις με τα προληπτικά μέτρα, ανέφερε ο Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος του ΕΟΔΥ, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πρόσθεσε ότι θα συστήνεται η χρήση της μάσκας σε νοσοκομειακές υπηρεσίες, σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων "εκεί δηλαδή που έχουμε ευάλωτο πληθυσμό", αλλά και σε άλλες περιστάσεις με συγχρωτισμό όπου ο κίνδυνος μετάδοσης είναι σχετικά υψηλός.

Ο ΕΟΔΥ θα επαναλάβει τα διαδιακτυακά σεμινάρια ενημέρωσης των γιατρών, δίνοντας έμφαση στον εμβολιασμό των ευάλωτων ατόμων και στη χορήγηση αντιικών φαρμάκων.

Οι επιστήμονες αναμένουν περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, κάτι που προκαλεί ανησυχία και για την πίεση που θα δεχθεί το σύστημα υγείας.

Από 4 έως 8 ώρες η αναμονή στα Επείγοντα των Νοσοκομείων

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας, οι προσελεύσεις στα ΤΕΠ και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ενηλίκων ασθενών με λοιμώξεις του αναπνευστικού έχουν αυξηθεί από 25% έως 80% στα πολύ μεγάλα Νοσοκομεία (π.χ. Ευαγγελισμός) και πάνω από 30% στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.

Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι αναμονές στα Επείγοντα των Νοσοκομείων ενηλίκων ξεπερνούν τις 8 ώρες και στα Νοσοκομεία Παίδων, τις 4 ώρες.

Read Next

27 Απρ 2024

Νάνα Μούσχουρη: Συγκλόνισε η 89χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια στο Καλλιμάρμαρο

Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η Νάνα Μούσχουρη ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

Περισσότερα από

News

27 Απρ 2024

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"

27 Απρ 2024

Στέφανος Κορκολής: "Μετά τον καρκίνο πέταξα από τη ζωή μου οτιδήποτε τοξικό"

Ο Στέφανος Κορκολής μίλησε για την περιπέτεια υγείας του, τις αλλαγές που έκανε στη ζωή του και την επιλογή να είσαι ελεύθερος άνθρωπος.

27 Απρ 2024

Αγνώριστη η Αν Χάθαγουεϊ με πολύ κοντά, αγορίστικα μαλλιά

Η ηθοποιός υιοθέτησε ένα εντελώς διαφορετικό, για τα δεδομένα της, hair look.

27 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: Η ανανέωση του πλάνου της κηδείας του

Πόσο άρρωστος είναι τελικά ο βασιλιάς Κάρολος και τι συμβαίνει με την επιχείρηση Menai Bridge;

27 Απρ 2024

Αθηνά Οικονομάκου-Φίλιππος Μιχόπουλος:"Τα παιδιά μας είναι αυτά που θα μας ενώνουν για πάντα και θα είμαστε συνεχώς δίπλα τους με απεριόριστη αγάπη"

Διαζύγιο για Φίλιππο Μιχόπουλο και Αθηνά Οικονομάκου: Χωρίζουν έπειτα από δέκα χρόνια γάμου και ζητούν την κατανόηση του τύπου, προκειμένου να διασφαλίσον την ιδιωτικότητα των παιδιών τους.

27 Απρ 2024

Μαρίνα Σάττι: Κοκκινομάλλα και αγνώριστη 16 χρόνια πριν

Όταν η Μαρίνα Σάττι τραγουδούσε στα 22 της, με Παπακωνσταντίνου, Μπουλά και Ζουγανέλη.

27 Απρ 2024

H Τζένιφερ Άνιστον μεταμορφώνεται σε Μπάρμπρα Στρέιζαντ- Η απίστευτη ομοιότητα

H μεταμόρφωση της Τζένιφερ Άνιστον σε Μπάρμπρα Στρέιζαντ, ήταν αυτό που πάντα ήθελε!

27 Απρ 2024

Καλλιμάρμαρο: Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στο "Παρίσι 2024"

Σε ενα κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο αντήχησαν οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας.