ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τζόνι Ντεπ: "Η μαμά μου ήταν ο πιο κακός άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου"

Η μητέρα του έβριζε και χτυπούσε τα τέσσερα παιδιά της, τα μείωνε και τα ταπείνωνε.

Ο Τζόνι Ντεπ είναι το τέταρτο παιδί της Μπέτι Σου Πάλμερ και του Κρίστοφερ Ντεπ. Ο πατέρας του ήταν μηχανικός και η μητέρα του σερβιτόρα, όμως το ζευγάρι χώρισε νωρίς και τα παιδιά έμειναν με τη μητέρα τους.

"Η μαμά μου ήταν ο πιο κακός άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου" φέρεται να έχει πει στην κηδεία της μητέρας του ο Τζόνι Ντεπ. Τον χτυπούσε χωρίς λόγο και του πετούσε πράγματα, το τηλέφωνο, το τασάκι αναπαράγοντας πιθανόν όσα έζησε και η ίδια ως παιδί, αφού γεννήθηκε και μεγάλωσε σε πολύ φτωχή οικογένεια με τη μητέρα της να είναι επίσης βίαιη. "Υπήρχε σωματική βία, σωματική κακοποίηση. Και ήταν διαρκής. Ήμασταν όλοι κάπως σοκαρισμένοι. Θα περνούσε από δίπλα σου και θα έπρεπε να φτιάξεις μια ασπίδα για τον εαυτό σου, γιατί δεν ήξερες τι θα κάνει" έχει πει ο Ντεπ.

Η σωματική βία ήταν όμως το λιγότερο όπως ομολογεί ο ίδιος. "Η λεκτική κακοποίηση, η ψυχολογική κακοποίηση, ήταν σχεδόν χειρότερη από τους ξυλοδαρμούς. Οι ξυλοδαρμοί ήταν απλώς σωματικός πόνος", πρόσθεσε ο ηθοποιός. 'Τον σωματικό πόνο μαθαίνεις να τον αντιμετωπίζεις. Μαθαίνεις να τον αποδέχεσαι. Μαθαίνεις να τον αντιμετωπίζεις".

Η Μπέτι Σου έβριζε τα παιδιά της και τους έκανε σχόλια για να τα πονέσει, όπως το να αποκαλεί την αδελφή του Ντεπ με το όνομα της γιαγιάς της, την οποία η Μπέτι Σου μισούσε.

"Η Κρίστι, η αδελφή μου ήξερε πολύ καλά ότι αυτό ήταν ένα βαθύ βαθύ πλήγμα, αλλά έπρεπε να το δεχτεί. Απλώς έπρεπε να δεχτείς τον πόνο".

Ο ίδιος ο Ντεπ γεννήθηκε με ένα ελάττωμα στον φακό του αριστερού του ματιού που είχε ως αποτέλεσμα να δυσκολεύεται από εκείνο το μάτι. Ελάττωμα που χρησιμοποιούσε η μητέρα του. "Με αποκαλούσε μονόφθαλμο, οτιδήποτε μπορούσε να βρει για να με υποτιμήσει και να με ταπεινώσει. Η ψυχολογική και συναισθηματική κακοποίηση ήταν αυτό που μας διέλυσε" έχει πει ο ηθοποιός που μιλάει ανοιχτά και με απαράμιλλο θάρρος για τα όσα έχει περάσει.

Από νεαρή ηλικία ο Ντεπ παρακολουθούσε τη μητέρα του να κακοποιεί λεκτικά και τον πατέρα του, ο οποίος, όπως λέει, ήταν πάντα ένας πολύ "ευγενικός άνθρωπος" που δεν απαντούσε στη βία της γυναίκας του. 'Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή, ούτε μια στιγμή που ο πατέρας μου έχασε τον έλεγχο ή επιτέθηκε στη μητέρα μου ή έστω είπε κάτι κακό στη μητέρα μου. Είπε ότι ο πατέρας του παρέμενε "στωικός" όταν η μητέρα του έπαιρνε τα πάνω της.

'Υπήρχαν μερικές φορές που το παρατράβηξε και μπορούσα να δω τα μάτια του να φουσκώνουν καθώς την κοιτούσε και δεν έλεγε τίποτα. Το μόνο που έκανε ήταν να χτυπήσει έναν τοίχο.

Ο Ντεπ θυμάται ότι ήταν μόλις πέντε ετών και αναρωτιόταν πώς ο πατέρας του δεν αντιδρά. "Για μένα, ένα αγόρι, ήταν ακατανόητο πως ανεχόταν αυτή τη συμπεριφορά. Κατάφερε να διατηρήσει την ηρεμία και την ψυχραιμία του και τη σχέση του με τα παιδιά του. Ήταν καλός άνθρωπος, είναι καλός άνθρωπος" είχε πει ο Ντεπ.

Ο χωρισμός των γονιών του και η απόπειρα αυτοκτονίας

Το 1978, όταν ο Ντεπ ήταν 15 ετών, ο πατέρας του λύγισε και συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να αντέξει άλλο την κακοποίηση, μαζεύοντας τις βαλίτσες του και εγκαταλείποντας την οικογένεια καθώς εκείνος έφευγε για τη δουλειά του ένα πρωί.

Ο Ντεπ είχε πει ότι δεν είχε καν συνειδητοποιήσει ότι ο πατέρας του είχε φύγει μέχρι που η μητέρα του ήρθε στο σπίτι και αισθάνθηκε ότι κάτι είχε συμβεί. 'Ώρες αργότερα η μητέρα μου γύρισε σπίτι από τη δουλειά, περίπου στις 3.30 το απόγευμα. Μπήκε στην πόρτα και σταμάτησε και περπάτησε γύρω γύρω, ένιωσε κάτι. [Είπε] "Είπε ότι ο μπαμπάς σου έφυγε. Έφυγε, έφυγε". Η Μπέτι Σου έτρεξε στην κρεβατοκάμαρα για να βρει τις ντουλάπες του συζύγου της άδεια. Ο Τζόνι πήγε στη δουλειά του πατέρα του για να τον βρει. Εκείνος του είπε πως δεν άντεχε άλλο και πως τώρα ήταν ο Τζόνι "ο άντρας της οικογένειας".

Λίγο αργότερα η μητέρα του, που έπεσε σε κατάθλιψη λόγω του χωρισμού, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με χάπια, για να τη βρει η Τζόνι και να καλέσει το ασθενοφόρο.

Διαρκώς σε μια μετακόμιση

Περιττό να πούμε πως δεν υπήρξε ποτέ ένα σταθερό περιβάλλον για τον Τζόνι Ντεπ. Αρχικά εκείνος με τη μητέρα του και τα τρία του αδέρφια ζούσαν στο Κεντάκι κι έπειτα στη Φλόριντα, αλλά μετακομιζαν διαρκώς. Μέχρι τα 15 του χρόνια είχε αλλάξει 30 σπίτια. Η μητέρα του δούλευε διπλές βάρδιες για να εξασφαλίσει τα προς το ζην με τον Τζόνι να της τρίβει τα πόδια μετά τη δουλειά και να μετράει τα χρήματα που κατάφερε να βγάλει την ημέρα.

Πήρε για πρώτη φορά ναρκωτικά όταν ήταν μόλις 11 ετών. Ήταν η μαμά του που είχε "χάπια για τα νεύρα"- έτσι δοκίμασε κι αυτός από τα χάπια της. Ο Ντεπ έχει πει σε συνεντεύξεις του πως κατανάλωνε αλκόολ και έπαιρνε ναρκωτικά στην προσπάθειά του να καταλαγιάσει τον "πόνο που ένιωθε μέσα του ως παιδί". Εκείνο που τον έσωσε ήταν μια... κιθάρα. Η κιθάρα τού πρόσφερε διέξοδο σε όσα ζούσε. Έτσι ξεκίνησε ο έρωτας του για τη μουσική, από μία κιθάρα των 25 δολαρίων που έπεισε τη μητέρα του να τού πάρει.

Στα 17 του χρειάστηκε να υποστηρίζει μόνος του τον εαυτό του και είχε πιάσει δουλειά σε μια εταιρία telemarketing, παρότι ήταν το μικρότερο παιδί. Ήταν το ίδιο παιδί που μόλις άρχισε να τα καταφέρνει στο Χόλιγουντ αγόρασε στη μητέρα του μ' έναν από τους πρώτους του μισθούς μια μικρή φάρμα στο Κεντάκι για τη μητέρα του. Αργότερα κατόρθωσαν να συμφιλιωθούν.

Έγινε ο ίδιος καλύτερος πατέρας; Μάλλον ναι. Μάλιστα ο ίδιος και η Βανέσα Παραντί δοκιμάστηκαν όταν η κόρη τους Λίλι Ρόουζ αρρώστησε πολύ σοβαρά σε ηλικία μόλις 7 ετών. Είχε κολλήσει το βακτήριο E.colli που της προκάλεσε νεφρική ανεπάρκεια. Η οικογένεια χρειάστηκε να περάσει στο νοσοκομείο τρεις εβδομάδες χωρίς να γνωρίζει αρχικά αν η μικρή θα τα καταφέρει. Έκτοτε ο ίδιος έχει επισκέπτεται συχνά τα νοσοκομεία υποδυόμενος τον ήρωα του στους Πειρατές της Καραϊβικής προκειμένου να φτιάξει τη διάθεση των παιδιών που νοσηλεύονται.

Ο ίδιος έχει δηλώσει πως ακριβώς εξαιτίας της δύσκολης παιδικής του ηλικίας ήταν αποφασισμένος να γίνει καλύτερος γονιός. "Τους λέμε 75 φορές την ημέρα ότι τα αγαπάμε" είχε πει ο ηθοποιός που φροντίζει να αισθάνονται ασφαλή και μέρος μιας ομάδας.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

01 Μαϊ 2024

"Αγκαλιά μου": Η Ελένη Ράντου σε σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη μητέρα της μοιράστηκε η Ελένη Ράντου

01 Μαϊ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ αποκαλύπτει το "κοινωνικό" της πρόσωπο

Η πρώτη ανάρτηση της Τατιάνα Μπλάτνικ μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Νικόλαο, αφορούσε την πλατφόρμα ψυχικής υγείας που έχει δημιουργήσει.

Περισσότερα από

News

01 Μαϊ 2024

Sporty chic: Η total black εμφάνιση της Άντζελας Γκερέκου και τα sneakers που θα φορέσουμε φέτος την άνοιξη

Πρωινή βόλτα στη Γλυφάδα με μαύρο σύνολο και τα αθλητικά που θα είναι hot την φετινή άνοιξη.

01 Μαϊ 2024

"Becoming Karl Lagerfeld": Τον Ιούνιο η πρεμιέρα της βιογραφικής σειράς

Η σειρά εστιάζει σε έναν έρωτα του Καρλ που πυροδότησε και τη μεγάλη αντιπαλότητα με τον Ιβ Σεν Λοράν.

01 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα αντάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές, αφού δεν φορούσε σουτιέν.

01 Μαϊ 2024

Τζούλι Άντριους: Η σπάνια εμφάνιση της 88χρονης σταρ στα Χάμπτονς

Η αξέχαστη Mary Poppins κομψή και στα 88 της χρόνια.

01 Μαϊ 2024

Πέθανε ο συγγραφέας Πολ Όστερ στα 77 του χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα

Ο Πολ Όστερ είχε γράψει 34 βιβλία, μεταξύ των οποίων και η φημισμένη "Τριλογία της Νέας Υόρκης".

01 Μαϊ 2024

Ευγενία Σαμαρά - Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Είναι μαζί και πολύ ερωτευμένοι - Η εμφάνιση στα Πετράλωνα

Αγκαλιά στα Πετράλωνα το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ - Η γνωριμία των δύο ηθοποιών στο θέατρο και ο κεραυνοβόλος έρωτας.

01 Μαϊ 2024

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Η μυθιστορηματική ζωή του 75χρονου σταρ που δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον βούρκο

Σε δίκη τον Οκτώβριο ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση. Δύο γυναίκες κατήγγειλαν τον Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση το 2021 στα γυρίσματα της ταινίας "Les Volets verts".

30 Απρ 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Άνοιξε τα μάτια του, αντιδρά στα βαθιά ερεθίσματα και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

"Είναι Μεγάλη Τρίτη έγινε ένα θαύμα. Από την Κυριακή και μετά έγινε ένα θαύμα"

30 Απρ 2024
30 Απρ 2024

Κόρντεϊ Κοξ: "Με χώρισε την ώρα της συνεδρίας χωρίς να το περιμένω!"

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για μια σκληρή εμπειρία που την οδήγησε όμως σε μια αποκάλυψη.