ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Ματωμένα Χριστούγεννα": Εγκλήματα που χαράχτηκαν στην ιστορία την πιο γιορτινή ημέρα του χρόνου

Ο "δολοφόνος των Χριστουγέννων", η " ματωμένη στολή του Άγιου Βασίλη" και μερικά από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα παγκοσμίως που έγιναν τα Χριστούγεννα.

Η περίοδος των Χριστουγέννων υποτίθεται ότι είναι η πιο χαρούμενη περίοδος του χρόνου, αλλά για πολλούς είναι επίσης μια στιγμή που έχασαν ότι πολυτιμότερο είχαν. Για κάποιους, η εορταστική περίοδος έχει χαραχθεί στο νου τους με άγριες οικογενειακές διαμάχες, μυστηριώδεις εξαφανίσεις και δολοφονίες.

Στην πλειοψηφία τους, τα χειρότερα χριστουγεννιάτικα εγκλήματα της ιστορίας έγιναν λόγω μακροχρόνιων προσωπικών μνησικακιών, όπως στην περίπτωση του Μπρους Πάρντο, ο οποίος ντύθηκε Άγιος Βασίλης και δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και οκτώ μέλη της οικογένειάς της την παραμονή των Χριστουγέννων το 2008 μετά το πικρό διαζύγιό τους.

Οι γιορτές προκάλεσαν σε ορισμένους ανθρώπους τα πιο άγρια ένστικτά τους, και αποφάσισαν να δώσουν τέλος στις ζωές "αγαπημένων" τους προσώπων. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που έλαβαν χώρα της περίοδο των Χριστουγέννων και απασχόλησαν την κοινή γνώμη για την βαναυσότητά τους.

"Ματωμένα Χριστούγεννα": Εγκλήματα που χαράχτηκαν στην ιστορία την πιο γιορτινή ημέρα

Η δολοφονία της μικρής σταρ των καλλιστείων JonBenét Ramsey

Η σταρ των παιδικών καλλιστείων JonBenét Ramsey δολοφονήθηκε βάναυσα μέσα στο σπίτι της την ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ 27 χρόνια αργότερα η δολοφονία της παραμένει ανεξιχνίαστη. Η βασίλισσα της ομορφιάς ήταν μόλις έξι ετών όταν βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Boulder του Κολοράντο, στις 26 Δεκεμβρίου 1996.

Οι γονείς της μικρής κοπέλας είχαν αναφέρει την εξαφάνισή της, αφού ξύπνησαν με ένα σημείωμα που ζητούσε 118.000 δολάρια. Ωστόσο, η ιστορία εξαφάνισης πήρε άλλη τροπή, καθώς ο πατέρας της βρήκε το πτώμα της στο υπόγειο του σπιτιού τους.

"Ήξερα αμέσως τι βρήκα. Βρήκα την κόρη μου", είπε στο ABC ο πατέρας της JonBenét Ramsey. Το άψυχο σώμα της ήταν τυλιγμένο σε μια λευκή κουβέρτα και τα χέρια της ήταν δεμένα πάνω από το κεφάλι της.

Ρόναλντ Τζιν Σίμονς

Ο Ρόναλντ Τζιν Σίμονς ξύπνησε ένα πρωί και πήρε την απόφαση να σκοτώσει όλα τα μέλη της οικογένειάς του. Το πρωί της 22ας Δεκεμβρίου σκότωσε και πυροβόλησε τον γιο του Τζιν και την σύζυγό του, Ρεβέκκα. Ο αδίστακτος δολοφόνος, όμως, δεν σταμάτησε εκεί το ειδεχθές έγκλημά του και στραγγάλισε την τρίχρονη κόρη του Βάρμπαρα, ενώ περίμενε υπομονετικά και τα υπόλοιπα παιδιά του να επιστρέψουν σπίτι και να τα σκοτώσει με βάναυσο τρόπο. Αφού πήγε να πιει μπύρες σε ένα τοπικό μπαρ επέστρεψε να δει τηλεόραση έχοντας τα πτώματα της πολυμελούς οικογένειας του στο πλευρό του.

Το πρωινό της 28ης Δεκεμβρίου, ο αδίστακτος δολοφόνος βγήκε να "ξεκαθαρίσει" μερικές υποθέσεις του με όσους θεωρούσε ότι τον έχουν αδικήσει. Σκότωσε μία ρεσεψιονίστ που τον είχε απορρίψει ερωτικά και μερικούς πρώην συναδέλφους του. Όταν έφτασε η αστυνομία απλά παραδόθηκε χωρίς να φέρει αντίσταση.

Οι δολοφόνοι του Κεν και της Μπάρμπι

Ο Πολ Μπερνάρντο και η Κάρλα Χομόλκα ήταν γνωστοί ως "Ken and Barbie δολοφόνοι" λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισής τους. Σε μια στιγμή, το ζευγάρι αποφασίζει να βιάσουν τη μικρότερη αδερφή της Κάρλα, Τάμι, κατά τη διάρκεια του χριστουγεννιάτικου πάρτι της οικογένειάς τους το 1990. Αν και το ζευγάρι δεν είχε σκοπό να διαπράξει έναν χριστουγεννιάτικο φόνο, η νεαρή Τάμι πνίγηκε με τον εμετό της και πέθανε.

Μετά τη δολοφονία της 15χρονης αδερφής της για σεξουαλικά κίνητρα (την οποία κινηματογράφησαν) το αδίστακτο ζευγάρι συνέχισε να σκοτώνει και να δολοφονεί άλλες δύο νεαρές γυναίκες, τραβώντας σε βίντεο τις άρρωστες πράξεις που προβλήθηκαν στις δίκες τους. Ο Μπερνάρντο βίασε επίσης τουλάχιστον 20 γυναίκες.

Η ματωμένη στολή του Άγιου Βασίλη

Την παραμονή των Χριστουγέννων ο Μπρους Τζέφρι Πάρντο, 45 ετών, χτύπησε την πόρτα του σπιτιού της οικογένειας της πρώην συζύγου του φορώντας το κοστούμι του Άγιου Βασίλη.

Εκείνη την ώρα, η πρώην σύζυγός του έκανε χριστουγεννιάτικο πάρτι με περισσότερα από 20 άτομα στο Λος Άντζελες. Όταν ένα οκτάχρονο κορίτσι άνοιξε την πόρτα στον Άγιο Βασίλη την πυροβόλησε αμέσως στο πρόσωπο. Στη συνέχεια σκότωσε εννέα άτομα, συμπεριλαμβανομένης της πρώην συζύγου του, της μητέρας της, του πατέρα, της αδερφής και των δύο αδελφών της και τραυμάτισε άλλους τρεις καλεσμένους, προτού κάψει το σπίτι με αυτοσχέδιο φλογοβόλο.

Οι δολοφονίες του Carnation

Στις 24 Δεκεμβρίου 2007, η Μισέλ Άντερσον και ο φίλος της Τζέιμς Μακ Ενρόε σκότωσαν τους γονείς της, τον αδελφό και την κουνιάδα της, αλλά και τα δύο ανήλικα παιδιά του αδελφού της στο Carnation της Ουάσιγκτον.

Οι εισαγγελείς είπαν στους ενόρκους ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν τα χρήματα. Η Άντερσον ισχυρίστηκε ότι ο αδερφός της της χρωστούσε χρήματα και εκείνη πίστευε ότι η οικογένειά της την είχε εκμεταλλευτεί και κακομεταχειριστεί και αυτός ήταν ο τρόπος της να " δικαιωθεί".

Aκολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.