Η ετήσια λίστα του παγκοσμίου φήμη Taste Atlas δημοσίευσε τα 150, καλύτερα, θρυλικά εστιατόρια παγκοσμίως, το καθένα από τα οποία προσφέρει κάτι μοναδικό στη γαστρονομία.
Όπως σημειώνεται στο εισαγωγικό τους σημείωμα, δεν πρόκειται για μέρη όπου απλώς θα γευματίσετε, αλλά για προορισμούς συγκρίσιμους με τα πιο διάσημα μουσεία, γκαλερί και μνημεία του κόσμου. Κάθε ένα από αυτά,έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, αποφεύγοντας δήθεν μοντέρνα τεχνάσματα της υψηλής κουζίνας.
Από μικρά, οικογενειακά εστιατόρια μέχρι αξιόλογα ρεστοράν με αστέρια Michelin, όλα αυτά τα εστιατόρια μοιράζονται τη δέσμευσή τους για τη γαστρονομική αυθεντικότητα. Εδώ, το επίκεντρο είναι το πραγματικό φαγητό με έντονες γεύσεις, χρησιμοποιώντας συχνά παραδοσιακές συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά.
Περνάμε σε όλες τις ηπείρους, εξερευνώντας τα πάντα, από ταβέρνες με χαμηλό φωτισμό στην Ισπανία και ρουστίκ τρατορίες στην Ιταλία, έως πολυσύχναστους πάγκους μικροπωλητών στην Ασία και φιλόξενα γαλλικά μπιστρό. Κάθε εστιατόριο έχει τη δική του ιστορία, διατηρώντας τον πολιτισμό του, τηρώντας τις παραδόσεις και δημιουργώντας μόνιμες αναμνήσεις.
Σε αυτή την παγκόσμιας εμβάλειας λίστα περιλαμβάνονται και τρεις προορισμοί στην Αθήνα. Και αυτά τα 3 είναι:
Η υπόγεια ταβέρνα Δίπορτο, το παλιότερο εστιατόριο της Αθήνας που έχει ιδρυθεί το 1887 η οποία προτείνεται για την ελληνική της σαλάτα, στην θέση 103
Το εστιατόριο Στροφή με θέα την Ακρόπολη που άνοιξε το 1975 και προτείνεται για τον μουσακά της στη θέση 137.
Το σουβλατζίκο του Θανάση από το 1964 στη θέση 149.