ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Συγγνώμη τι είναι αυτός ο intimacy coordinator που δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει η Άνιστον στο Morning Show;

Εμείς θα σας πούμε.

Η Τζένιφερ Άνιστον δέχεται ένα κύμα αντιδράσεων στα social media επειδή δήλωσε ότι δεν ήθελε intimacy coordinator (ας τον πούμε "συντονιστή οικειότητας") για τη σκηνή του σεξ με τον Τζον Χαμ (βλ. Mr Big στο Sex and The City) στην τηλεοπτική σειρά "The Morning Show", στην οποία πρωταγωνιστεί.

Οι ηθοποιοί είχαν μια πολύ hot ερωτική σκηνή σε επεισόδιο της τρίτης σεζόν της σειράς AppleTV+.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Variety, η Τζένιφερ, 54 ετών, αποκάλυψε ότι εκείνη και ο Τζον, 52 ετών, ρωτήθηκαν αν ήθελαν να συνεργαστούν με συντονιστή οικειότητας για τη σκηνή, αλλά εκείνη απέρριψε την πρόταση, λέγοντας ότι είναι "παλαιάς κοπής", ότι δηλαδή κάνει τα πράγματα όπως τον παλιό καλό καιρό.

Ωστόσο, τα σχόλιά της προκάλεσαν γρήγορα αναστάτωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρήστες την κατακρίνουν γιατί θεωρούν πως αναφέρεται διαρκώς στο παρελθόν και στο πώς γινόντουσαν τα πράγματα χωρίς να αποδέχεται τις εξελίξεις, ενώ άλλοι, δηλώνουν πως είναι δικαίωμά της να μην θέλει να δουλέψει με intimacy coordinator.

Και καλά όλα αυτά. Ο intimacy coordinator τι είναι;

Λοιπόν, μετά το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης που αναστάτωσε το Χόλιγουντ, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία του θεάματος είναι αυτή του intimacy coordinator. Έτσι, με αφορμή τα κινήματα #MeToo, η ζήτηση για συντονιστές οικειότητας, έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Πρόκειται λοιπόν για ειδικούς που βοηθούν στη χορογραφία τηλεοπτικών και κινηματογραφικών σκηνών που περιλαμβάνουν σεξ ή γυμνό και διασφαλίζουν ότι οι ηθοποιοί δεν υφίστανται εκμετάλλευση ή δεν αισθάνονται άβολα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Η εκπαίδευση των intimacy coordinators μπορεί να διαρκέσει μήνες. "Φροντίζουμε πραγματικά τους ανθρώπους σε τέτοιου είδους σκηνές. Αλλά οι σκηνές οικειότητας έχουν κατά κάποιο τρόπο αφεθεί λίγο παραπάνω στην τύχη τους", δήλωσε η Τζέσικα Στάινροκ, διευθύνουσα σύμβουλος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Intimacy Directors International (IDI) στο πρακτορείο Reuters.

Το HBO διαθέτει πλέον συντονιστή οικειότητας σε όλες τις εκπομπές του που περιλαμβάνουν σκηνές οικειότητας, ενώ το Showtime χρησιμοποιεί έναν τέτοιο συντονιστή στο "The Affair" και σε άλλες σειρές.

Αλλού, η IDI και ομάδες όπως οι Theatrical Intimacy Education και Intimacy on Set διοργανώνουν πολλά εργαστήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο που ενδυναμώνουν τους ηθοποιούς να μιλήσουν.

Η IDI, που ιδρύθηκε το 2016, λέει ότι ο αριθμός των εκπαιδευτών της σε θέματα οικειότητας έχει εκτοξευθεί σε 29, από μόλις τέσσερις πριν από δύο χρόνια. Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έκαναν αίτηση για 10 θέσεις στην IDI νωρίτερα φέτος για να εκπαιδευτούν για τον ρόλο αυτό.

Μπορείς πάντα να πεις "όχι"

"Αυξάνεται απολύτως με ταχύτατους ρυθμούς", δήλωσε η Gabrielle Carteris, πρόεδρος του συνδικάτου ηθοποιών των ΗΠΑ SAG-AFTRA. "Υπάρχει πληθώρα παραστάσεων και όχι αρκετοί συντονιστές οικειότητας αυτή τη στιγμή" εξηγεί.

Οι συντονιστές οικειότητας λειτουργούν ως σύνδεσμος στα κινηματογραφικά και στα τηλεοπτικά πλατό μεταξύ παραγωγών ή σκηνοθετών και ηθοποιών για να διασφαλίσουν ότι οι ηθοποιοί αντιμετωπίζονται με σεβασμό, είτε το σενάριο προβλέπει ένα πρώτο φιλί είτε μια σκηνή βιασμού.

Πριν τις καταγγελίες για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά στις οποίες εμπλέκονται πολλοί ηθοποιοί, σκηνοθέτες και παραγωγοί, οι ηθοποιοί έμεναν συχνά μόνοι τους στην προσπάθειά τους να θέσουν τα σωστά όρια.

Έτσι, οι intimacy coordinators είναι τώρα εκεί για να ακούν και να προστατεύουν τους ηθοποιούς, αν τυχόν χρειαστούν τη βοήθειά τους.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!

03 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

Σε πακέτο της Amazon βρέθηκε η γάτα που είχε χαθεί από το σπίτι της!

Η γάτα τρύπωσε κατά λάθος σε πακέτο επιστροφής προς την εταιρία και για 1 εβδομάδα ταξίδευε ανά τις ΗΠΑ. Ευτυχώς επιβίωσε μες στο κουτί!

02 Μαϊ 2024

"Και ναι, είσαι @eleftherios_petrounias ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών στην Ευρώπη! Ευλογημένος, άξιος και εμείς υπερήφανες δίπλα σου πάντα"

Η γεμάτη χαρά και υπερηφάνια δήλωση της Βασιλικής Μιλλούση για τον σύζυγό της Λευτέρη Πετρούνια.

02 Μαϊ 2024

Η ανοιξιάτικη Πρωτομαγιά της Μιμής Ντενίση στον ολάνθιστο κήπο της στον Θεολόγο

Η Μιμή Ντενίση καλωσορίζει τον αγαπημένο της μήνα με μια ανοιξιάτικη φωτογραφία.

02 Μαϊ 2024

Δεκάχρονος παρίστανε τον "νεκρό" για να μην τον σκοτώσει η μητέρα του

Σε ηλικία μόλις 10 ετών το αγοράκι παρίστανε τον πεθαμένο προκειμένου να ξεφύγει από την αδίστακτη μητέρα του.

02 Μαϊ 2024

"Πήρες Ozempic;" Η ασύλληπτη γκάφα της Μπάρμπρα Στρέιζαντ προς την Μελίσσα ΜακΚάρθι πήρε την καλύτερη "πληρωμένη" απάντηση από την ηθοποιό

Η τραγουδίστρια έσβησε αμέσως μετά το σχόλιο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Η απάντηση της ηθοποιού όμως κέρδισε τις εντυπώσεις.