ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μπάρμπρα Στρέιζαντ: "Μου ράγισε την καρδιά" λέει για τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Η Στρέιζαντ στα απομνημονεύματα της γράφει την ιστορία πίσω από την θρυλική πλέον ταινία "Τα Καλύτερά μας χρόνια". Ο Ρέντφορντ είχε απορρίψει δυο φορές τον ρόλο πριν τελικά τον πείσουν.

Τα καλύτερα μας χρόνια, Στρέιζαντ, Ρέντφορντ

Σε ένα απόσπασμα από τα επερχόμενα απομνημονεύματά της My Name Is Barbra που δημοσιεύτηκε στο Vanity Fair η Μπάρμπρα Στρέιζαντ αποκαλύπτει ότι ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ αρχικά απέρριψε τον ρόλο του πρωταγωνιστή Hubbell Gardiner στην ταινία The Way we Were ("Τα Καλύτερά μας Χρόνια") του 1973.

Το "The Way We Were" αφηγείται την ερωτική ιστορία μεταξύ της Εβραίας αντιπολεμικής ακτιβίστριας, της Katie Morosky (Στρέιζαντ) και του πολιτικά ουδέτερου Hubbell Gardiner (Ρέντφορντ). Μιας σχέσης που λύγισε υπό το βάρος των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων, αφού η Katie ήταν βαθύτατα πολιτικοποιημένη. Η Στέιζαντ, 81 ετών σήμερα, ξετρελάθηκε με το σενάριο και σκέφτηκε τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ για συμπρωταγωνιστή.

Η ίδια λέει ότι της άρεσε ο Ρέντφορντ στην ταινία Barefoot in the Park, αλλά ήταν όταν είδε το 1966 στο δράμα This Property Is Condemned (Αυτή η ιδιοκτησία είναι καταδικασμένη) που "είδε ότι πίσω από αυτά τα κρυστάλλινα μπλε μάτια συνέβαιναν πολλά".

"Με τράβηξε όχι λόγω της εμφάνισής του... οι άντρες με ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια δεν ήταν ποτέ ο τύπος μου. Τον θεωρούσα όμως πολύ όμορφο... ένα υπέροχο σαγόνι... υπέροχα δόντια. Αλλά αυτό που με γοήτευσε περισσότερο στον Μπομπ ήταν η πολυπλοκότητά του", είπε η Στρέιζαντ για τον λόγο που ήθελε τον Ρέντφορντ να παίξει διακαώς δίπλα της.

Και συνέχισε: "Ποτέ δεν ξέρεις ακριβώς τι σκέφτεται, και αυτό τον κάνει συναρπαστικό να τον παρακολουθείς στην οθόνη. Όπως οι μεγαλύτεροι σταρ του κινηματογράφου, ο Μπομπ καταλαβαίνει τη δύναμη της αυτοσυγκράτησης. Ποτέ δεν πρόκειται να τα καταλάβεις όλα... και αυτό είναι το μυστήριο... αυτό είναι που σε κάνει να θέλεις να συνεχίσεις να τον κοιτάς".

Αλλά παρά το γεγονός ότι πίστευε ότι "όλα έμοιαζαν να μπαίνουν στη θέση τους", δεδομένου ότι ο σκηνοθέτης Σίντνεϊ Πόλακ "έτυχε να είναι καλός φίλος" με τον Ρέντφορντ, η Στρέιζαντ αποκάλυψε ότι "το απέρριψε".

Ο Ρέντφορντ, προφανώς, "ανησυχούσε ότι το σενάριο ήταν τόσο επικεντρωμένο στην Κέιτι που ο χαρακτήρας του Χάμπελ ήταν υποβαθμισμένος", κάτι που η Στρέιζαντ παραδέχτηκε ότι είχε δίκιο να το πιστεύει.

Σύμφωνα με τη Στρέιζαντ, "ο Μπομπ ρώτησε τη Σίντνεϊ, 'Ποιος είναι αυτός ο τύπος; Είναι απλά ένα αντικείμενο... Δεν θέλει τίποτα. Τι θέλει αυτός ο τύπος; Κατά τη γνώμη του Μπομπ, ήταν "ρηχός και μονοδιάστατος". Δεν είναι πολύ αληθινός". "

"Ήθελα ο Μπομπ να είναι ευτυχισμένος, γι' αυτό είπα στον Σίντνεϊ, "Δώσε του ό,τι θέλει. Γράψε περισσότερες σκηνές για να δυναμώσει ο χαρακτήρας του. Κάντε τον ισότιμο", " θυμάται. "Έτσι ο Σίντνεϊ προσέλαβε δύο εξαιρετικούς σεναριογράφους, τον Ντέιβιντ Ρέιφιελ και τον Άλβιν Σάρτζεντ, για να ενισχύσουν τον ρόλο του Μπομπ και να εμβαθύνουν, κάτω από αυτό το εξωτερικό του χρυσού αγοριού. Και είπα στον Ρέι να τον πληρώσει ό,τι ήθελε".

Αλλά ακόμη και μετά τις αλλαγές που έγιναν στο σενάριο για τον χαρακτήρα του Hubbell, η Στρέιζαντ είπε ότι η απάντηση του ηθοποιού και του σκηνοθέτη "ήταν και πάλι όχι. Μου ράγισε η καρδιά".

Τότε όμως, ο παραγωγός της ταινίας Ray Stark είπε στη Στρέιζαντ να ψάξει αλλού για τον πρωταγωνιστή της. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης "παρακαλούσε για άλλη μια εβδομάδα για να πείσει τον Ρέντφορντ" και η Στρέιζαντ παρακάλεσε τον παραγωγό να του δώσει αυτή την εβδομάδα.

Με τις "διαπραγματεύσεις να φτάνουν στα άκρα", η Στρέιζαν που βρισκόταν στην Αφρική και γύριζε το Up the Sandbox έλαβε επιτέλους το τηλεγράφημα με το εξής μήνυμα: "Barbra Redford!"

"Τότε ήταν που κατάλαβα ότι είχε πει τελικά το ναι... και ήμουν τόσο ενθουσιασμένη", είπε η Στρέιζαντ. "Το φλερτ ήταν σκληρό, αλλά η απροθυμία του Μπομπ είχε μεγάλη επίδραση στο σενάριο και τελικά οδήγησε σε έναν πιο πλούσιο, πιο ενδιαφέροντα χαρακτήρα".

Το The Way We Were έγινε αμέσως κλασικό τόσο στο κοινό όσο και στους κριτικούς. Η ταινία απέσπασε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων μια Χρυσή Σφαίρα και δύο Grammy. Υποψήφια για έξι βραβεία Όσκαρ, κέρδισε το βραβείο καλύτερης πρωτότυπης δραματικής μουσικής και το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού για το ομώνυμο τραγούδι "The Way We Were", το οποίο τραγούδησε η ίδια η Στρέιζαντ.

Πηγή: People

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram


Read Next

26 Ιουλ 2024

Αρετή Κετιμέ: Πώς είναι σήμερα το κορίτσι-θαύμα που πριν από 20 χρόνια μάγεψε τον κόσμο στην "Αθήνα 2004";

Πριν από 20 χρόνια μία 15χρονη και το σαντούρι της μεσουρανούσαν στην ελληνική μουσική σκηνή.

26 Ιουλ 2024

Κόλαφος η απάντηση της ΕΣΗΕΑ στην Ακρίτα για την επίθεση στην Παναγοπούλου: "Οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε"

"Σε μια εποχή που ο κακοποιητικός λόγος ισοπεδώνει τη γυναικεία προσωπικότητα, οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε και στον χώρο των social media" αναφέρει η ανακοίνωση.

Περισσότερα από

News

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φρενίτιδα με τη Σελίν Ντιόν- Ποιο τραγούδι θα ερμηνεύσει και πώς την αποθεώνει ο κόσμος

Η μεγάλη ντίβα ανταποδίδει την αγάπη που της δείχνει ο κόσμος και εκθειάζει το Παρίσι στο Instagram της.

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: To λαμπερό πάρτι της Louis Vuitton- Όλοι οι διάσημοι καλεσμένοι

Πλήθος αστέρων παρευρέθηκαν στο πάρτυ που παρέθεσε ο γαλλικός οίκος λίγο πριν την τελετή έναρξης των Αγώνων στο Παρίσι.

26 Ιουλ 2024

"Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο στρίψιμο του στόματος. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω"

Ο Παύλος Πολάκης για άλλη μια φορά "παραδίδει μαθήματα ευγένειας", τα οποία προφανώς και διδάχτηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ. Και αποχώρησε αμετανόητος και προφανώς ατιμώρητος.

26 Ιουλ 2024

Μαρία Μενούνος: Χειροκροτεί την κόρη της, Αθηνά, την ώρα που κάνει τα πρώτα της βήματα

Η Μαρία Μενούνος φαίνεται ενθουσιασμένη καθώς η Αθηνά μεγαλώνει.

26 Ιουλ 2024

Παρίσι 2024: Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο δείπνο Μακρόν στο Λούβρο

Καλεσμένοι ήταν αρχηγοί κρατών, βασιλείς, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και αθλητικών φορέων και φυσικά ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

26 Ιουλ 2024

Δώρα Τσαμπάζη προς Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη: "Απόψε θα ζήσετε ίσως την κορυφαία στιγμή της καριέρα σας"

Η Δώρα Τσαμπάζη θυμάται σε ανάρτηση της τη στιγμή που ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης κράτησε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

26 Ιουλ 2024

Η Βασιλική Τρουφάκου στο χωριό με τον δύο μηνών γιο της

Βιώνει την απόλυτη ευτυχία η Βασιλική Τρουφάκου.

26 Ιουλ 2024

Lady Gaga: Διέρρευσαν τα πρώτα πλάνα με τις πρόβες της στον Σηκουάνα

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

26 Ιουλ 2024

20 χρόνια πριν- Η Ναόμι Κάμπελ αναπολεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας

Η ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.