ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μπάρμπρα Στρέιζαντ: "Μου ράγισε την καρδιά" λέει για τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Η Στρέιζαντ στα απομνημονεύματα της γράφει την ιστορία πίσω από την θρυλική πλέον ταινία "Τα Καλύτερά μας χρόνια". Ο Ρέντφορντ είχε απορρίψει δυο φορές τον ρόλο πριν τελικά τον πείσουν.

Τα καλύτερα μας χρόνια, Στρέιζαντ, Ρέντφορντ

Σε ένα απόσπασμα από τα επερχόμενα απομνημονεύματά της My Name Is Barbra που δημοσιεύτηκε στο Vanity Fair η Μπάρμπρα Στρέιζαντ αποκαλύπτει ότι ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ αρχικά απέρριψε τον ρόλο του πρωταγωνιστή Hubbell Gardiner στην ταινία The Way we Were ("Τα Καλύτερά μας Χρόνια") του 1973.

Το "The Way We Were" αφηγείται την ερωτική ιστορία μεταξύ της Εβραίας αντιπολεμικής ακτιβίστριας, της Katie Morosky (Στρέιζαντ) και του πολιτικά ουδέτερου Hubbell Gardiner (Ρέντφορντ). Μιας σχέσης που λύγισε υπό το βάρος των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων, αφού η Katie ήταν βαθύτατα πολιτικοποιημένη. Η Στέιζαντ, 81 ετών σήμερα, ξετρελάθηκε με το σενάριο και σκέφτηκε τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ για συμπρωταγωνιστή.

Η ίδια λέει ότι της άρεσε ο Ρέντφορντ στην ταινία Barefoot in the Park, αλλά ήταν όταν είδε το 1966 στο δράμα This Property Is Condemned (Αυτή η ιδιοκτησία είναι καταδικασμένη) που "είδε ότι πίσω από αυτά τα κρυστάλλινα μπλε μάτια συνέβαιναν πολλά".

"Με τράβηξε όχι λόγω της εμφάνισής του... οι άντρες με ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια δεν ήταν ποτέ ο τύπος μου. Τον θεωρούσα όμως πολύ όμορφο... ένα υπέροχο σαγόνι... υπέροχα δόντια. Αλλά αυτό που με γοήτευσε περισσότερο στον Μπομπ ήταν η πολυπλοκότητά του", είπε η Στρέιζαντ για τον λόγο που ήθελε τον Ρέντφορντ να παίξει διακαώς δίπλα της.

Και συνέχισε: "Ποτέ δεν ξέρεις ακριβώς τι σκέφτεται, και αυτό τον κάνει συναρπαστικό να τον παρακολουθείς στην οθόνη. Όπως οι μεγαλύτεροι σταρ του κινηματογράφου, ο Μπομπ καταλαβαίνει τη δύναμη της αυτοσυγκράτησης. Ποτέ δεν πρόκειται να τα καταλάβεις όλα... και αυτό είναι το μυστήριο... αυτό είναι που σε κάνει να θέλεις να συνεχίσεις να τον κοιτάς".

Αλλά παρά το γεγονός ότι πίστευε ότι "όλα έμοιαζαν να μπαίνουν στη θέση τους", δεδομένου ότι ο σκηνοθέτης Σίντνεϊ Πόλακ "έτυχε να είναι καλός φίλος" με τον Ρέντφορντ, η Στρέιζαντ αποκάλυψε ότι "το απέρριψε".

Ο Ρέντφορντ, προφανώς, "ανησυχούσε ότι το σενάριο ήταν τόσο επικεντρωμένο στην Κέιτι που ο χαρακτήρας του Χάμπελ ήταν υποβαθμισμένος", κάτι που η Στρέιζαντ παραδέχτηκε ότι είχε δίκιο να το πιστεύει.

Σύμφωνα με τη Στρέιζαντ, "ο Μπομπ ρώτησε τη Σίντνεϊ, 'Ποιος είναι αυτός ο τύπος; Είναι απλά ένα αντικείμενο... Δεν θέλει τίποτα. Τι θέλει αυτός ο τύπος; Κατά τη γνώμη του Μπομπ, ήταν "ρηχός και μονοδιάστατος". Δεν είναι πολύ αληθινός". "

"Ήθελα ο Μπομπ να είναι ευτυχισμένος, γι' αυτό είπα στον Σίντνεϊ, "Δώσε του ό,τι θέλει. Γράψε περισσότερες σκηνές για να δυναμώσει ο χαρακτήρας του. Κάντε τον ισότιμο", " θυμάται. "Έτσι ο Σίντνεϊ προσέλαβε δύο εξαιρετικούς σεναριογράφους, τον Ντέιβιντ Ρέιφιελ και τον Άλβιν Σάρτζεντ, για να ενισχύσουν τον ρόλο του Μπομπ και να εμβαθύνουν, κάτω από αυτό το εξωτερικό του χρυσού αγοριού. Και είπα στον Ρέι να τον πληρώσει ό,τι ήθελε".

Αλλά ακόμη και μετά τις αλλαγές που έγιναν στο σενάριο για τον χαρακτήρα του Hubbell, η Στρέιζαντ είπε ότι η απάντηση του ηθοποιού και του σκηνοθέτη "ήταν και πάλι όχι. Μου ράγισε η καρδιά".

Τότε όμως, ο παραγωγός της ταινίας Ray Stark είπε στη Στρέιζαντ να ψάξει αλλού για τον πρωταγωνιστή της. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης "παρακαλούσε για άλλη μια εβδομάδα για να πείσει τον Ρέντφορντ" και η Στρέιζαντ παρακάλεσε τον παραγωγό να του δώσει αυτή την εβδομάδα.

Με τις "διαπραγματεύσεις να φτάνουν στα άκρα", η Στρέιζαν που βρισκόταν στην Αφρική και γύριζε το Up the Sandbox έλαβε επιτέλους το τηλεγράφημα με το εξής μήνυμα: "Barbra Redford!"

"Τότε ήταν που κατάλαβα ότι είχε πει τελικά το ναι... και ήμουν τόσο ενθουσιασμένη", είπε η Στρέιζαντ. "Το φλερτ ήταν σκληρό, αλλά η απροθυμία του Μπομπ είχε μεγάλη επίδραση στο σενάριο και τελικά οδήγησε σε έναν πιο πλούσιο, πιο ενδιαφέροντα χαρακτήρα".

Το The Way We Were έγινε αμέσως κλασικό τόσο στο κοινό όσο και στους κριτικούς. Η ταινία απέσπασε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων μια Χρυσή Σφαίρα και δύο Grammy. Υποψήφια για έξι βραβεία Όσκαρ, κέρδισε το βραβείο καλύτερης πρωτότυπης δραματικής μουσικής και το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού για το ομώνυμο τραγούδι "The Way We Were", το οποίο τραγούδησε η ίδια η Στρέιζαντ.

Πηγή: People

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram


Read Next

01 Μαϊ 2024

"Αγκαλιά μου": Η Ελένη Ράντου σε σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη μητέρα της μοιράστηκε η Ελένη Ράντου

01 Μαϊ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ αποκαλύπτει το "κοινωνικό" της πρόσωπο

Η πρώτη ανάρτηση της Τατιάνα Μπλάτνικ μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Νικόλαο, αφορούσε την πλατφόρμα ψυχικής υγείας που έχει δημιουργήσει.

Περισσότερα από

News

01 Μαϊ 2024

Sporty chic: Η total black εμφάνιση της Άντζελας Γκερέκου και τα sneakers που θα φορέσουμε φέτος την άνοιξη

Πρωινή βόλτα στη Γλυφάδα με μαύρο σύνολο και τα αθλητικά που θα είναι hot την φετινή άνοιξη.

01 Μαϊ 2024

"Becoming Karl Lagerfeld": Τον Ιούνιο η πρεμιέρα της βιογραφικής σειράς

Η σειρά εστιάζει σε έναν έρωτα του Καρλ που πυροδότησε και τη μεγάλη αντιπαλότητα με τον Ιβ Σεν Λοράν.

01 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα αντάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές, αφού δεν φορούσε σουτιέν.

01 Μαϊ 2024

Τζούλι Άντριους: Η σπάνια εμφάνιση της 88χρονης σταρ στα Χάμπτονς

Η αξέχαστη Mary Poppins κομψή και στα 88 της χρόνια.

01 Μαϊ 2024

Πέθανε ο συγγραφέας Πολ Όστερ στα 77 του χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα

Ο Πολ Όστερ είχε γράψει 34 βιβλία, μεταξύ των οποίων και η φημισμένη "Τριλογία της Νέας Υόρκης".

01 Μαϊ 2024

Ευγενία Σαμαρά - Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Είναι μαζί και πολύ ερωτευμένοι - Η εμφάνιση στα Πετράλωνα

Αγκαλιά στα Πετράλωνα το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ - Η γνωριμία των δύο ηθοποιών στο θέατρο και ο κεραυνοβόλος έρωτας.

01 Μαϊ 2024

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Η μυθιστορηματική ζωή του 75χρονου σταρ που δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον βούρκο

Σε δίκη τον Οκτώβριο ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση. Δύο γυναίκες κατήγγειλαν τον Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση το 2021 στα γυρίσματα της ταινίας "Les Volets verts".

30 Απρ 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Άνοιξε τα μάτια του, αντιδρά στα βαθιά ερεθίσματα και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

"Είναι Μεγάλη Τρίτη έγινε ένα θαύμα. Από την Κυριακή και μετά έγινε ένα θαύμα"

30 Απρ 2024
30 Απρ 2024

Κόρντεϊ Κοξ: "Με χώρισε την ώρα της συνεδρίας χωρίς να το περιμένω!"

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για μια σκληρή εμπειρία που την οδήγησε όμως σε μια αποκάλυψη.