ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα 7 χριστουγεννιάτικα έθιμα των royals και το δείπνο με την μαύρη γραβάτα

Έχει και η βασιλική οικογένεια τις παραδόσεις της!

Τα Χριστούγεννα είναι οικογενειακή γιορτή, και η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας έχει τις δικές της παραδόσεις. Ενώ πολλοί από εμάς κάνουμε συνήθως ιδιωτικές γιορτές σε ένα οικογενειακό σπίτι, για την βασιλική οικογένεια ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Συνήθως, κάνουν μία βόλτα πηγαίνοντας στην εκκλησία, ενώ ο Βασιλιάς Κάρολος διοργανώνει ένα δείπνο την ημέρα των Χριστουγέννων στο Sandringham με μία συγκεκριμένη ενδυματολογική εμφάνιση.

Φέτος, αναμένεται ότι οι βασιλικοί εορτασμοί θα περιλαμβάνουν τα γνωστά μέλη της οικογένειας, όπως είναι ο Κάρολος και σύζυγός του, Καμίλα, η οικογένεια της Ουαλίας, ο Μάικ και τη Ζάρα Τίνταλ, καθώς και άλλα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Όσον αφορά τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, μια πηγή είπε στους Times ότι θα ήταν πρόθυμοι να δεχτούν μια πρόσκληση για τη μεγάλη μέρα, ωστόσο οι πρόσφατες συνέπειες μετά την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Omid Scobie μπορεί να μείωσαν τις πιθανότητές τους να λάβουν πρόσκληση. Έτσι, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τα δεύτερα Χριστούγεννα του στο τιμόνι της μοναρχίας, εμείς θα ρίξουμε μια ματιά σε επτά εορταστικές παραδόσεις που έχει κρατήσει η βασιλική οικογένεια στο παρελθόν.

Τα 7 χριστουγεννιάτικα έθιμα των royals και το δείπνο με την μαύρη γραβάτα

Το δείπνο με την μαύρη γραβάτα

Η εκδήλωση με την μαύρη γραβάτα περιλαμβάνει ένα μαρτίνι πριν το δείπνο, οπότε δεν επιτρέπεται να παρευρεθούν τα παιδιά. Οι ενήλικες θα ντυθούν με τα επίσημα ρούχα τους με τις γυναίκες να φορούν επίσημα glam φορέματα, ενώ οι γυναίκες της βασιλικής οικογένεια θα φορούν τιάρα. Το δείπνο πραγματοποιείται την παραμονή των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Town and Country" θα παρουσιαστούν τέσσερα πιάτα στην οικογένεια της Ουαλίας και τους αδελφούς και την αδερφή του Βασιλιά. Φέτος, ωστόσο, θα υπάρξουν "μεγάλες αλλαγές" στην ετήσια παράδοση, καθώς τα παιδιά και τα εγγόνια της βασίλισσας Καμίλα φέρεται να έχουν ενταχθεί στο Βασιλικό οικογένεια για δείπνο.

Βασιλικός αγώνας ποδοσφαίρου

Τα προηγούμενα χρόνια, τα αδέρφια πρίγκιπας Γουίλιαμ και Πρίγκιπας Χάρι ήταν γνωστό ότι ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί στον ετήσιο χριστουγεννιάτικο ποδοσφαιρικό αγώνα Sandringham. Διαδραματίζεται στο κτήμα Norfolk και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να χωρίζονται σε δύο ομάδες.

Η Daily Mail αναφέρει ότι ένας προηγούμενος αγώνας το 2013, βρήκε τον Χάρι και τον Γουίλιαμ να έρχονται σε αντιπαράθεση και οδήγησε σε ισοπαλία δύο πόντων. Ο καθένας - ευτυχώς, άφησε τον θυμό του στο γήπεδο και τελείωσαν το παιχνίδι με μια αδελφική αγκαλιά.

Αν και δεν είναι ακόμη γνωστό αν το παιχνίδι θα συνεχιστεί φέτος, η παράδοση των δύο αδερφών να ηγούνται μιας ομάδας είναι απίθανο να συνεχιστεί, καθώς οι τεταμένες σχέσεις ανάμεσά τους συνεχίζεται εν μέσω της κυκλοφορίας του εκρηκτικού βιβλίου του Omid Scobie, Endgame.

Παντομίμα

Η Express αναφέρει ότι όπως και πολλές άλλες οικογένειες τα Χριστούγεννα, δεν είναι μια γιορτινή μέρα χωρίς μερικά παιχνίδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασιλική οικογένεια επιλέγει το παιχνίδι της παντομίμας. Στο παρελθόν, η οικογένεια επέστρεφε στο Sandringham αφού παρακολουθούσε την λειτουργία στην εκκλησία το πρωί και μετέπειτα απολάμβανε έναν "κρύο μπουφέ" πριν καθίσει για μια παρτίδα. Η αείμνηστη βασίλισσα φέρεται να απολάμβανε το εορταστικό χόμπι και ποτήρια με Bailey's μοιράζονταν σε όλο το παιχνίδι.

Ανταλλαγή δώρων

Η μοναρχία ανταλλάσσει δώρα την παραμονή των Χριστουγέννων, τα απλώνει σε ένα τραπέζι και απολαμβάνει ένα ποτήρι τσάι, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της οικογένειας. Όσο για το είδος των δώρων που ανταλλάσσουν, η Daily Mail μίλησε με την πρώην υπάλληλο του Royal Household, Alexandra Messervy, η οποία είπε ότι η οικογένεια κρατά την ανταλλαγή δώρων τους μια "ελαφριά υπόθεση" και απέχει από τα υπερβολικά ακριβά δώρα.

"Υπάρχει πάντα η ιδέα να δώσεις κάτι χρήσιμο ή διασκεδαστικό. Σίγουρα δεν θα αντάλασσαν ποτέ υπερβολικά δώρα", εξήγησε η πρώην υπάλληλος του Royal Household.

Πρόποση στον chef

Η Daily Mail ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Ελισάβετ, ήταν παράδοση να σηκώνεται ένα ποτήρι στον σεφ που δημιούργησε το εορταστικό τραπέζι της βασιλικής οικογένειας. Μετά το γεύμα των Χριστουγέννων, ο ανώτερος σεφ φέρεται να καλείται στην τραπεζαρία του Sandringham και ο μονάρχης του χαρίζει ένα ποτήρι ουίσκι και τον ευχαριστεί.

Φιλανθρωπικές δωρεές

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της βασιλικής οικογένειας, τα μέλη της "The Firm" αυξάνουν τις φιλανθρωπικές δωρεές τους που γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, δωρίζοντας χριστουγεννιάτικες κάρτες, δέντρα και χρήματα σε πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό που θα δωρίσει ο Βασιλιάς Κάρολος.

Πέρυσι συνέχισε την παράδοση της εκλιπούσας μητέρας του και δώρισε χριστουγεννιάτικα δέντρα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τζάιλς και στο Canongate Kirk στο Εδιμβούργο, καθώς και σε πολλά σχολεία στην περιοχή του Σάντρινγκχαμ.

Πρόγραμμα ημέρας των Χριστουγέννων

Κάθε χρόνο η βασιλική οικογένεια συγκεντρώνεται για την ετήσια εκκλησιαστική λειτουργία στην Αγία Μαρία Μαγδαληνή στο κτήμα Sandringham. Πέρυσι, ο πρίγκιπας Λούις έκλεψε την παράσταση όταν κατά τη διάρκεια της βόλτας τους στο Σάντρινγκχαμ εθεάθη να δίνει στην αδερφή του, την πριγκίπισσα Σάρλοτ, μια ανθοδέσμη.

Παρά το γεγονός ότι η πρόσκληση για την ημέρα των Χριστουγέννων είναι ανοιχτή, είναι απίθανο ο Πρίγκιπας Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ και τα δύο τους παιδιά, ο πρίγκιπας Άρτσι, 4 ετών και η πριγκίπισσα Λίλιμπετ, 2 να ενταχθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Μετά τη λειτουργία, η οικογένεια θα επιστρέψει στο Sandringham όπου θα απολαύσει το γεύμα των Χριστουγέννων και αργότερα, ο Βασιλιάς Κάρολος θα μιλήσει στην Κοινοπολιτεία με τη δεύτερη ομιλία του την ημέρα των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.

28 Απρ 2024

Μουσείο Ακρόπολης: "Παρθενώνας και Βύρωνας. Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βύρωνα"

Τα τελευταία λόγια του λόρδου Βύρωνα πριν πεθάνει λέγεται ότι ήταν για την Ελλάδα.

28 Απρ 2024

Τζον Λένον-Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Οι γιοι τους είναι ολόιδιοι με τους μπαμπάδες και κυκλοφορούν νέο single

Μια νέα συνεργασία Λένον- ΜακΚάρτνεϊ είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς.

27 Απρ 2024

Φούτζι: Οι Ιάπωνες μπλοκάρουν" την θέα του όρους Φούτζι στους τουρίστες

Δραστικά μέτρα λαμβάνει η Ιαπωνία καθώς δεν μπορεί να ανεχτεί πια τις κακές συμπεριφορές.

27 Απρ 2024
27 Απρ 2024

Νάνα Μούσχουρη: Συγκλόνισε η 89χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια στο Καλλιμάρμαρο

Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η Νάνα Μούσχουρη ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

27 Απρ 2024

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"