ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

O Μακόλεϊ Κάλκιν απέκτησε το δικό του αστέρι στο Walk of Fame

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων, ο Μακόλεϊ Κάλκιν τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο.

Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε ο Μακόλεϊ Κάλκιν στην τελετή αποκαλυπτηρίων του αστεριού του στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ.


Ηταν η πρώτη φορά που η αρραβωνιαστικιά του, επίσης ηθοποιό, Μπρέντα Σονγκ μαζί με τα δύο τους παιδιά τον συνόδευαν δημόσια.

Μετά τις συγκινητικές ομιλίες της Κάθριν Ο' Χάρα, η οποία υποδύθηκε τη μητέρα του στη αγαπημένη ταινία "Μόνος στο σπίτι" του 1990 και της ηθοποιού Νατάσα Λιόν ο διάσημος ηθοποιός ανέβηκε στο βήμα και ευχαρίστησε την επί χρόνια σύντροφό του, επίσης ηθοποιό και τους δύο γιους του.

"Είσαι τα πάντα για μένα. Είσαι η υποστηρίκτριά μου και ο μόνος άνθρωπος που είναι πιο χαρούμενος για μένα από ό,τι είμαι εγώ σήμερα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κάλκιν.

O Κάλκιν είναι σήμερα 43 ετών και εξακολουθεί να παίζει σε ταινίες της επιλογής του. Ο Κάλκιν άρχισε να παίζει σε ηλικία μόλις 4 ετών στη δεκαετία του '80 ενώ έγινε σύμβολο των '90's όταν έπαιξε στη χριστουγεννιάτικη κωμωδία Home Alone. Τότε έγινε διάσημος και μετά από την πρώτη ταινία και το σίκουελ έπαιξε και σε άλλες ταινίες παιδικούς ρόλους, όπως στο My Girl, ίσως η πιο αξιόλογη όλων.

Ο Κάλκιν γεννήθηκε το 1980 στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας του ήταν πρώην ηθοποιός και ο μητέρα του εργαζόταν σε διάφορες δουλειές, ενώ το ζευγάρι απέκτησε επτά παιδιά. Η οικογένεια ζούσε πολύ φτωχικά σε ένα μικρό διαμέρισμα στη μεγαλούπολη. Ο πατέρας του Kit, έγινε μάνατζερ του Μακόλεϊ και γρήγορα απέκτησε τη φήμη του δύστροπου στα στούντιο.

Αργότερα, ο Μακόλεϊ κατηγόρησε τον πατέρα του ότι τον κακοποιούσε. Ο Κάλκιν να χειραφετήθηκε από τους γονείς του σε ηλικία 15 ετών και να τους αφαίρεσε την πρόσβαση στα κέρδη του, αν και αργότερα αποκάλυψε ότι αυτό έγινε απλώς για οικονομικούς λόγους όταν οι γονείς του χώρισαν.

"Δεν θέλαμε να πάμε με τον πατέρα μου. Πάντα παρερμηνεύεται, ότι 'χειραφετήθηκα' από τους γονείς μου. Έβγαλα νόμιμα τα ονόματα των γονιών μου από το καταπίστευμά μου και βρήκα έναν εκτελεστή, κάποιον που θα διαχειριζόταν τα οικονομικά μου, σε περίπτωση που κάποιος ήθελε να βάλει το γαμημένο του δαχτυλάκι στην πίτα", δήλωσε στο Esquire το 2020, σημειώνοντας ότι οι γονείς του έπαιρναν το 15% της αμοιβής του για κάθε έργο.

Και πρόσθεσε: "Κοίτα, δεν ήταν καλά, αλλά θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα, καταλαβαίνεις; Δεν δούλευα σε ανθρακωρυχείο. Δεν ήμουν παιδί στρατιώτης. Ο πατέρας μου δεν με κακοποιούσε σεξουαλικά. Συνέβησαν κάποια απαίσια πράγματα, αλλά απαίσια πράγματα συμβαίνουν στα παιδιά όλη την ώρα και δεν βγαίνουν από την άλλη άκρη. Κέρδισα κι εγώ, φίλε. Εννοώ, κοίτα με: Έχω λεφτά, έχω φήμη, έχω μια όμορφη κοπέλα και ένα όμορφο σπίτι και όμορφα ζώα".

Παρόλα αυτά, αυτή η ρήξη με τους γονείς του απέβη επωφελής για εκείνον. "Το "διαζύγιό" με τους γονείς μου το 1994 ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν ποτέ, καθώς με οδήγησε στο να εγκαταλείψω τη βιομηχανία", αποκάλυψε ο ηθοποιός στο WTF With Marc Maron το 2018. "Ήθελα να κάνω ένα διάλειμμα για λίγο καιρό και τελικά είπα: "Τελείωσα παιδιά, ελπίζω να βγάλατε όλοι τα λεφτά σας γιατί δεν υπάρχει τίποτα άλλο από μένα"". Ο Μακόλεϊ δήλωσε ότι μέρος της κακοποίησης από τον πατέρα του είχε πιθανότατα τις ρίζες του στο φθόνο, σημειώνοντας: "Ο πατέρας μου με ζήλευε. Ήταν κακός άνθρωπος. Ήταν κακοποιητικός. Σε ό,τι προσπάθησε να κάνει στη ζωή του, εγώ διέπρεψα πριν γίνω 10 ετών".


Πόσα έβγαλε ο Μακόλεϊ για το Home Alone;

Ο Κάλκιν έβγαλε μόνο... 110.000 δολάρια για την περιπέτειά του ως Kevin McCallister, αλλά για το Home Alone 2: Lost In New York, εισέπραξε 4,5 εκατομμύρια δολάρια. Ενώ στην ταινία του Richie Rich φέρεται να έβγαλε 8 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα η περιουσία του εκτιμάται στα 18 εκ. δολάρια.

Τώρα, με το αστέρι στο Walk of Fame επιβραβεύτηκε η πορεία του στον κινηματογράφο, διαδρομή που φαίνεται όμως ότι τού κόστισε προσωπικά.

Και με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.