ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αλήθεια εσύ ξέρεις αν η Gucci τσάντα σου είναι μαϊμού;

Ο οίκος Gucci κάτι έχει υποψιαστεί και μηνύει καταστήματα-κολοσσούς του λιανικού εμπορίου.

Η αυξανόμενη αγάπη του κόσμου για προϊόντα πολυτελείας έχουν οδηγήσει στην δημιουργία πολλών παραποιημένων προϊόντων. Οι υπέροχες τσάντες πολλών οίκων όπως η Gucci αποτελούν αντικείμενο πόθου των fashionistas παγκοσμίως.

Και καθώς οι δημιουργοί απομιμήσεων γίνονται όλο και καλύτεροι στη δουλειά τους, είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς εάν μια τσάντα είναι αυθεντική ή ψεύτικη, και μερικές φορές, μπορεί ακόμη και να ξεγελάσουν τους επαγγελματίες της βιομηχανίας της μόδας. Επιπλέον, η ζήτηση για παραποιημένα είδη πολυτελείας αυξάνετα

Ο οίκος μόδας Gucci America Inc. έχει ανοίξει μια νέα σελίδα στον αγώνα κατά της παραποίησης, καταθέτοντας τρεις αγωγές εναντίον τριών μεγάλων εταιριών λιανικής στην Αμερική. Η αιτία; Η υποψία ότι πωλούν προϊόντα αμφίβολης ποιότητας ή ακόμα και μαϊμού προέλευσης.

Συγκεκριμένα, η Gucci έχει κάνει αγωγή κατά της Lord & Taylor, της εταιρείας λιανικού εμπορίου που κύρηξε πτώχευση το 2020 και έκλεισε όλα της τα καταστήματα, αλλά ακόμα και σήμερα διατηρεί το διαδικτυακό κατάστημά της. Η Gucci επίσης κάνει αγωγή για την παραβίαση του εμπορικού της σήματος στη Sam’s Club. Επιδιώκει να βγάλουν από την αγορά τα παραποιημένα προϊόντα που μοιάζουν αλλά δεν είναι Gucci. Τέλος, στην τρίτη αγωγή, αυτή κατά της Century 21, η Gucci υπογραμμίζει την ποικιλομορφία της σειράς προϊόντων της και την ανάγκη για προστασία από παραποίηση.

H Gucci έχει χιούμορ

H Gucci αποτελεί ένας από του λίγους οίκους μόδας που γνωρίζουν καλύτερα τη σημασία που έχει η αντιγραφή και η απομίμηση στη διάδοση της φήμης ενός brand.

Tο γνωστό λογότυπο και μοτίβο της εταιρείας έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές κατ’ αυτό τον τρόπο, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Το 2020 μάλιστα αντλώντας έμπνευση από τις απομιμήσεις της ιταλικής μάρκας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Alessandro Michele, ανάτρεψε τα δεδομένα με τη δημιουργία μιας νέας κολεξιόν Gucci Fake Not για την σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020.

Τότε ο Michele είχε ακολουθήσει μια ειρωνική προσέγγιση στη νέα σειρά, όπου παρουσιάζεται ένα ψεύτικο λογότυπο του οίκου σε συνδυασμό με τη διάσημη δίχρωμη γραμμή που πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του ’80, δίνοντας έτσι μια ρετρό αίσθηση στη συλλογή. Το μοτίβο εμφανίζεται σε μια σειρά από αντρικά, γυναικεία και unisex προιόντα, συμπεριλαμβανομένων κάποιων από τα πιο διάσημα κομμάτια του οίκου, όπως τα Ace sneakers και η τσάντα East/West top-handle.

Η δικαστική διαμάχη το 2023

Η Gucci τελικά κατόρθωσε να κερδίσει τη μάχη χρησιμοποιώντας ως τακτική τις αγορές παραποιημένων προϊόντων από τους ιστότοπους των κατηγορούμενων. Αυτές οι αγορές επιβεβαίωσαν την παραποίηση και ενίσχυσαν την αγωγή της.

Με αυτόν τον τρόπο, δηλώνει ότι παραμένει αφοσιωμένη στη μάχη κατά της παραποίησης, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η προστασία του καταναλωτή είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την προσπάθειά της.Κι αυτό από μόνο του είναι πειστήριο για την υπεροχή της στον κόσμο των πολυτελών ειδών.

Read Next

06 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Μαρίνα Σάττι και Έλενα Παπαρίζου τραγουδούν μαζί

Τα τραγούδια τους και η σφιχτή αγκαλιά.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη φορά που θα ήθελα να είμαι αθλήτρια: Για να τρώω το μενού που ετοιμάζουν οι Γάλλοι για τους Ολυμπιακούς

Και θα έτρεχα και ξιφασκία θα έκανα και break dance θα χόρευα, αν ήταν να γευτώ όσα ετοιμάζουν οι Γάλλοι σεφ- ακόμα και τριάστερος μες στο παιχνίδι.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια: O μπασίστας και η φωνή των Socrates

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ρόκερ και ιδρυτικό μέλος των Socrates Drank the Conium

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.