ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τσαρλς Μέλτον: Ο ηθοποιός που έχει κλέψει τις καρδιές μας ήρθε για να μείνει

Ο Τσαρλς Μέλτον μόλις κέρδισε το πρώτο του Gotham Award για την εξαιρετική του ερμηνεία στο May December.

Την πρώτη μεγάλη διάκριση της καριέρας του πέτυχε ο Τσαρλς Μέλτον, ανερχόμενο αστέρι του Χόλιγουντ. Ο Μέλτον τιμήθηκε για την πολύ καλή ερμηνεία του σε Β' ρόλο στην ταινία May December στην οποία πρωταγωνιστούν η Τζούλιαν Μουρ και η Νάταλι Πόρτμαν, ταινία που είχε κάνει πρεμιέρα στις Κάννες.

O 32χρονος ηθοποιός, που έγινε ιδιαίτερα γνωστός από τον ρόλο του στην teen σειρά Riverdale, είπε παραλαμβάνοντας το βραβείο του: "Αυτό είναι βαρύ, αλλά είναι υπέροχο. Πιστεύω πως αυτές οι 23 μέρες που πέρασα στη Σαβάνα της Τζόρτζια ήταν η καλύτερη εμπειρία της καριέρας μου" είπε ο Μέλτον. Ο λόγος για την τελευταία ταινία της Τζούλιαν Μουρ και της Νάταλι Πόρτμαν με θέμα ένα σκάνδαλο που είχε προκληθεί όταν μια καθηγήτρια έκανε σχέση με έναν 13χρονο μαθητή της. Η ίδια φυλακίστηκε για βιασμό ανηλίκου, γεννώντας μάλιστα μες στη φυλακή το παιδί του. Μετά την αποφυλάκιση, παντρεύτηκε τον μαθητή της κι έκαναν ακόμα δύο παιδιά μαζί. Η Πόρτμαν υποδύεται την ηθοποιό που έρχεται λίγο από την αποφοίτηση των παιδιών της οικογένειας για να κάνει έρευνα για την ταινία της. Οι ερωτήσεις της θα φέρουν στην επιφάνεια ζητήματα που είχαν θαφτεί βαθιά στο χώμα εδώ και καιρό.

Ο Μέλτον υποδύεται τον "αγόρι της ιστορίας" που μεγάλωσε και τώρα είναι οικογενειάρχης. Ο ηθοποιός κατορθώνει να αποδώσει το βάρος που αισθάνεται ένας κινηματογραφικός ήρωας που μεγάλωσε πολύ νωρίς και ανέλαβε ευθύνες χωρίς να ξέρει καν αν τις ήθελε. Φαινομενικά πρότυπο πατέρα και συζύγου, ο Τζόι, μοιάζει να προσπαθεί να μένει στη σκιά της συζύγου του, να μην πιάνει πολύ τόπο, το σώμα του καμπουριάζει, η ψυχή του προσπαθεί κάπου να βολευτεί κάπου, χωρίς όμως να μπορεί να βρει γαλήνη. Και ο Μέλτον κατορθώνει να αποδώσει τον ψυχισμό του ήρωά του.

Σε συνεντεύξεις του έχει δηλώσει πως δουλεύει πολύ με coaches που αναλύουν το σενάριο μαζί του συνολικά και έπειτα σκηνή- σκηνή. Ο ίδιος είδε πάρα πολλές ταινίες, όπως τον "Πρωτάρη" με τον Ντάστιν Χόφμαν, αλλά κυρίως το Brokeback Mountain, στο οποίο ο Χιθ Λέτζερ είχε δώσει ακόμα μια συγκλονιστική ερμηνεία αποδίδοντας την ενοχή που μπορεί να κρύβει ένας άνθρωπος.

Ποιος είναι ο Μέλτον;

Ο Μέλτον γενήκε τον Ιανουάριο του 1991 στην Αλάσκα των ΗΠΑ. H μητέρα του κατάγεται από την Κορέα και ο πατέρας του από την Αμερική. Ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός και έτσι η οικογένεια μετακόμιζε πολύ, ενώ ο πατέρας του έλειπε συχνά ταξιδεύοντας για αποστολές. Κάποτε, όταν ο Τσαρλς ήταν μόλις 11 ετών, ο πατέρας του κάθισε και του μίλησε πριν φύγει. Τού είπε πως τώρα ήταν εκείνος υπεύθυνος για τις μικρότερες αδερφές του και τη μητέρα του. Παρά τη μεγάλη χαρά του που ο μπαμπάς του αναγνώριζε σε εκείνον έναν άντρα, ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκε το βάρος που αισθανόταν και ο ήρωάς του στο May December.

O Τσαρλς σπούδασε στο Kansas State University και έπαιζε ποδόσφαιρο. Στα 20 χρόνια του μετακόμισε στο Λος Άντζελες προσπαθώντας να βρει τον δρόμο του ως ηθοποιός. Δούλεψε ως μοντέλο και έχει συνεργαστεί με οίκους, όπως Dolce & Gabbana, Kenneth Cole και MAC.

Οι πρώτες του εμφανίσεις ως guest πάντα ήταν στο Glee και στο American Horror Story. Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε με τη συμμετοχή του στην teen σειρά Riverdale, για να ακολουθήσει η ταινία "Ο Ήλιος είναι ένα αστέρι" και τώρα το "May December" και το πρώτο του βραβείο, που ίσως, προαναγγέλλει και το Όσκαρ β΄ανδρικού ρόλου. Το Χόλιγουντ καλωσορίζει τώρα το νέο του λαμπερό αστέρι.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

26 Ιουλ 2024

Αρετή Κετιμέ: Πώς είναι σήμερα το κορίτσι-θαύμα που πριν από 20 χρόνια μάγεψε τον κόσμο στην "Αθήνα 2004";

Πριν από 20 χρόνια μία 15χρονη και το σαντούρι της μεσουρανούσαν στην ελληνική μουσική σκηνή.

26 Ιουλ 2024

Κόλαφος η απάντηση της ΕΣΗΕΑ στην Ακρίτα για την επίθεση στην Παναγοπούλου: "Οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε"

"Σε μια εποχή που ο κακοποιητικός λόγος ισοπεδώνει τη γυναικεία προσωπικότητα, οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε και στον χώρο των social media" αναφέρει η ανακοίνωση.

Περισσότερα από

News

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φρενίτιδα με τη Σελίν Ντιόν- Ποιο τραγούδι θα ερμηνεύσει και πώς την αποθεώνει ο κόσμος

Η μεγάλη ντίβα ανταποδίδει την αγάπη που της δείχνει ο κόσμος και εκθειάζει το Παρίσι στο Instagram της.

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: To λαμπερό πάρτι της Louis Vuitton- Όλοι οι διάσημοι καλεσμένοι

Πλήθος αστέρων παρευρέθηκαν στο πάρτυ που παρέθεσε ο γαλλικός οίκος λίγο πριν την τελετή έναρξης των Αγώνων στο Παρίσι.

26 Ιουλ 2024

"Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο στρίψιμο του στόματος. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω"

Ο Παύλος Πολάκης για άλλη μια φορά "παραδίδει μαθήματα ευγένειας", τα οποία προφανώς και διδάχτηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ. Και αποχώρησε αμετανόητος και προφανώς ατιμώρητος.

26 Ιουλ 2024

Μαρία Μενούνος: Χειροκροτεί την κόρη της, Αθηνά, την ώρα που κάνει τα πρώτα της βήματα

Η Μαρία Μενούνος φαίνεται ενθουσιασμένη καθώς η Αθηνά μεγαλώνει.

26 Ιουλ 2024

Παρίσι 2024: Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο δείπνο Μακρόν στο Λούβρο

Καλεσμένοι ήταν αρχηγοί κρατών, βασιλείς, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και αθλητικών φορέων και φυσικά ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

26 Ιουλ 2024

Δώρα Τσαμπάζη προς Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη: "Απόψε θα ζήσετε ίσως την κορυφαία στιγμή της καριέρα σας"

Η Δώρα Τσαμπάζη θυμάται σε ανάρτηση της τη στιγμή που ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης κράτησε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

26 Ιουλ 2024

Η Βασιλική Τρουφάκου στο χωριό με τον δύο μηνών γιο της

Βιώνει την απόλυτη ευτυχία η Βασιλική Τρουφάκου.

26 Ιουλ 2024

Lady Gaga: Διέρρευσαν τα πρώτα πλάνα με τις πρόβες της στον Σηκουάνα

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

26 Ιουλ 2024

20 χρόνια πριν- Η Ναόμι Κάμπελ αναπολεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας

Η ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.