ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τσαρλς Μέλτον: Ο ηθοποιός που έχει κλέψει τις καρδιές μας ήρθε για να μείνει

Ο Τσαρλς Μέλτον μόλις κέρδισε το πρώτο του Gotham Award για την εξαιρετική του ερμηνεία στο May December.

Την πρώτη μεγάλη διάκριση της καριέρας του πέτυχε ο Τσαρλς Μέλτον, ανερχόμενο αστέρι του Χόλιγουντ. Ο Μέλτον τιμήθηκε για την πολύ καλή ερμηνεία του σε Β' ρόλο στην ταινία May December στην οποία πρωταγωνιστούν η Τζούλιαν Μουρ και η Νάταλι Πόρτμαν, ταινία που είχε κάνει πρεμιέρα στις Κάννες.

O 32χρονος ηθοποιός, που έγινε ιδιαίτερα γνωστός από τον ρόλο του στην teen σειρά Riverdale, είπε παραλαμβάνοντας το βραβείο του: "Αυτό είναι βαρύ, αλλά είναι υπέροχο. Πιστεύω πως αυτές οι 23 μέρες που πέρασα στη Σαβάνα της Τζόρτζια ήταν η καλύτερη εμπειρία της καριέρας μου" είπε ο Μέλτον. Ο λόγος για την τελευταία ταινία της Τζούλιαν Μουρ και της Νάταλι Πόρτμαν με θέμα ένα σκάνδαλο που είχε προκληθεί όταν μια καθηγήτρια έκανε σχέση με έναν 13χρονο μαθητή της. Η ίδια φυλακίστηκε για βιασμό ανηλίκου, γεννώντας μάλιστα μες στη φυλακή το παιδί του. Μετά την αποφυλάκιση, παντρεύτηκε τον μαθητή της κι έκαναν ακόμα δύο παιδιά μαζί. Η Πόρτμαν υποδύεται την ηθοποιό που έρχεται λίγο από την αποφοίτηση των παιδιών της οικογένειας για να κάνει έρευνα για την ταινία της. Οι ερωτήσεις της θα φέρουν στην επιφάνεια ζητήματα που είχαν θαφτεί βαθιά στο χώμα εδώ και καιρό.

Ο Μέλτον υποδύεται τον "αγόρι της ιστορίας" που μεγάλωσε και τώρα είναι οικογενειάρχης. Ο ηθοποιός κατορθώνει να αποδώσει το βάρος που αισθάνεται ένας κινηματογραφικός ήρωας που μεγάλωσε πολύ νωρίς και ανέλαβε ευθύνες χωρίς να ξέρει καν αν τις ήθελε. Φαινομενικά πρότυπο πατέρα και συζύγου, ο Τζόι, μοιάζει να προσπαθεί να μένει στη σκιά της συζύγου του, να μην πιάνει πολύ τόπο, το σώμα του καμπουριάζει, η ψυχή του προσπαθεί κάπου να βολευτεί κάπου, χωρίς όμως να μπορεί να βρει γαλήνη. Και ο Μέλτον κατορθώνει να αποδώσει τον ψυχισμό του ήρωά του.

Σε συνεντεύξεις του έχει δηλώσει πως δουλεύει πολύ με coaches που αναλύουν το σενάριο μαζί του συνολικά και έπειτα σκηνή- σκηνή. Ο ίδιος είδε πάρα πολλές ταινίες, όπως τον "Πρωτάρη" με τον Ντάστιν Χόφμαν, αλλά κυρίως το Brokeback Mountain, στο οποίο ο Χιθ Λέτζερ είχε δώσει ακόμα μια συγκλονιστική ερμηνεία αποδίδοντας την ενοχή που μπορεί να κρύβει ένας άνθρωπος.

Ποιος είναι ο Μέλτον;

Ο Μέλτον γενήκε τον Ιανουάριο του 1991 στην Αλάσκα των ΗΠΑ. H μητέρα του κατάγεται από την Κορέα και ο πατέρας του από την Αμερική. Ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός και έτσι η οικογένεια μετακόμιζε πολύ, ενώ ο πατέρας του έλειπε συχνά ταξιδεύοντας για αποστολές. Κάποτε, όταν ο Τσαρλς ήταν μόλις 11 ετών, ο πατέρας του κάθισε και του μίλησε πριν φύγει. Τού είπε πως τώρα ήταν εκείνος υπεύθυνος για τις μικρότερες αδερφές του και τη μητέρα του. Παρά τη μεγάλη χαρά του που ο μπαμπάς του αναγνώριζε σε εκείνον έναν άντρα, ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκε το βάρος που αισθανόταν και ο ήρωάς του στο May December.

O Τσαρλς σπούδασε στο Kansas State University και έπαιζε ποδόσφαιρο. Στα 20 χρόνια του μετακόμισε στο Λος Άντζελες προσπαθώντας να βρει τον δρόμο του ως ηθοποιός. Δούλεψε ως μοντέλο και έχει συνεργαστεί με οίκους, όπως Dolce & Gabbana, Kenneth Cole και MAC.

Οι πρώτες του εμφανίσεις ως guest πάντα ήταν στο Glee και στο American Horror Story. Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε με τη συμμετοχή του στην teen σειρά Riverdale, για να ακολουθήσει η ταινία "Ο Ήλιος είναι ένα αστέρι" και τώρα το "May December" και το πρώτο του βραβείο, που ίσως, προαναγγέλλει και το Όσκαρ β΄ανδρικού ρόλου. Το Χόλιγουντ καλωσορίζει τώρα το νέο του λαμπερό αστέρι.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

18 Μαϊ 2024

Η απίστευτη μεταμόρφωση του Μπίλι Ζέιν σε Μάρλον Μπράντο

Όχι, δεν είναι ο Μάρλον Μπράντο που γυρίζει μια νέα ταινία. Είναι ο Μπίλι Ζέιν, που ενσαρκώνει τον μύθο του σινεμά στην επερχόμενη ταινία "Βαλς με τον Μπράντο".

18 Μαϊ 2024
Περισσότερα από

News

18 Μαϊ 2024

Γιώργος Λάνθιμος: Το θερμό πεντάλεπτο χειροκρότημα στην παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας, στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης είχε στο πλευρό του την λαμπερή πρωταγωνίστριά του, Έμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφόε και άλλους συντελεστές της ταινίας.

18 Μαϊ 2024

Η Έλενα Κρίστενσεν στα 55 της χρόνια είναι μια ageless θεά

Το θρυλικό μοντέλο των 90s εντυπωσίασε στο 77ο Φεστιβάλ Καννών.

17 Μαϊ 2024

Τι διαβάζουμε τώρα: 4 μυθιστορήματα που θα πάρεις και στις ανοιξιάτικες αποδράσεις

Η άνοιξη μας χαρίζει νέα φρέσκα βιβλία για να ετοιμάζουμε σιγά σιγά τις βαλίτσες του καλοκαιριού.

17 Μαϊ 2024

Μαριάννα Κιμούλη: Ο Άντονι Χόπκινς, ήταν απίστευτα γενναιόδωρος, ήταν ένας από... εμάς"

Η Μαριάννα Κιμούλη μμίλησε για τους διάσημους γονείς της, για τις "Ψυχοκόρες", αλλά και για την την άγνωστη συνεργασία της με τον Άντονι Χόπκινς

17 Μαϊ 2024

Maestro: Πρεμιέρα χτες για τη 2η σεζόν- αποθεώθηκαν Γουλιώτη, Καβογιάννη, Αλεξίου στο twitter

"Δώστε ενα όσκαρ στη θεάρα" έγραψε τηλεθεατής για τη Μαρία Κακογιάννη στο Twitter.

17 Μαϊ 2024

Ο δισεκατομμυριούχος της Hermès που δίνει την περιουσία στον κηπουρό του

11 δισεκατομμύρια δολάρια θα πάρει ο τυχερός Μαροκινός κηπουρός του.

17 Μαϊ 2024

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Κυνικός και αμετανόητος ο δράστης μετά το καρτέρι θανάτου - "Της είχα πει ότι θα τη σκότωνα"

"Σκότωσα την γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω" λέει ο δράστης για την 40χρονη πρώην σύζυγό του. Την μαχαίρωσε 17 φορές.