ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Jenna Lyons: "Όλα μου τα δόντια είναι ψεύτικα, τα μαλλιά μου είναι ψεύτικα, οι βλεφαρίδες μου είναι ψεύτικες, δεν έχω φρύδια, έχω επίσης σημάδια σε όλο μου το δέρμα".

Η καλλονή σχεδιάστρια επικεφαλής σχεδιάστρια της J.Crew, η γυναίκα που έντυσε την Αμερική και την Μισέλ Ομπάμα εκτός από είδωλο του στυλ, είναι μια αληθινή μαχήτρια της ζωής και μια υπερήφανη ομοφυλόφιλη.

Η Jenna Lyons έγινε διάσημη στις αρχές της δεκαετίας του 2010 ως επικεφαλής σχεδιάστρια της J.Crew -η δουλειά της εκείνη την εποχή έκανε δημοφιλή την έννοια του "high-low dressing" και της χάρισε τον τίτλο της "Γυναίκας που ντύνει την Αμερική", χάρη στις πολύ επιτυχημένες προσπάθειές της να αναζωογονήσει το brand.

Είναι η γυναίκα που πρώτη λάνσαρε τις πούλιες στα πρωινά looks, πρότεινε τα mix-and-match patterns και εισήγαγε την ιδέα να φοράμε τα ρούχα που μας αρέσουν όχι ανάλογα την ώρα, αλλά ανάλογα τη διάθεση.

Η ίδια ήταν πρόεδρος του brand J.Crew έως το 2017 και έπεια κράτησε απόσταση από τα fashion δρώμενα, με κάποια επιλεκτικά πρότζεκτ. Η πιο πιστή της πελάτισσα υπήρξε η Μισέλ Ομπάμα η οποία και αγαπούσε πολύ τα λιτά σύνολα της και τις μαλακές μπαλαρίνες της. Μετά την παραίτησή της από τον οίκο J.Crew ίδρυσε μια εταιρεία με ψεύτικες βλεφαρίδες, μια που όπως είχε ομολογήσει είχε μεγάλο πρόβλημα με τις βλεφαρίδες της.

Αυτήν την εποχή συμμετέχει στο reality "Real Housewives of New York" και όπως ήταν αναμενόμενο έχει γίνει το αγαπημένο πρόσωπο του reality, μια που έχει εννοείται μια από τις πιο πλούσιες και καλαίσθητες ντουλάπες με επωνυμα ρούχα.

Ένα είδωλο του στυλ γεννιέται

Η Lyons ξεκίνησε την καριέρα της στο J. Crew το 1990 όταν ήταν μόλις 21 ετών, ως βοηθός σχεδιάστριας σε ανδρικά ρούχα. Μέχρι το 2010 έγινε δημιουργική διευθύντρια του brand και κατόπιν πρόεδρος της εταιρείας.

Στα 27 χρόνια που μέτρησε στην εταιρεία η Τζένα βοήθησε την J. Crew να τριπλασιάσει τα έσοδά της σε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2011. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ομπάμα, η Λάιον έγινε γρήγορα γνωστή ως "η γυναίκα που ντύνει τη Μισέλ Ομπάμα".

Τα σοβαρά θέματα υγείας ενέπνευσαν την επιχείρησή της

Η Jenna Lyons πάσχει από μια γενετική διαταραχή ένα είδος μελάγχρωσης, η οποία αφήνει κηλίδες στο δερμα και οδηγεί σε απώλεια μαλλιών και παραμορφωμένα δόντια. Η ίδια έχει ομολογήσει ότι φορούσε τεχνητές οδοντοστοιχίες για χρόνια, μέχρι που τελικά απέκτησε τα νέα της δόντια το 2022.


Σε μια ανάρτησή της στο Instagram έγραψε: "Σήμερα μετά από έξι χρόνια, 13 χειρουργικές επεμβάσεις, έβαλα τα νέα μου δόντια. Mοσχεύματα οστών, λοιμώξεις, αφαίρεση, αναισθησία, χάπια για τον πόνο – ήταν τρελό, αλλά τα κατάφερα και όχι χωρίς τη βοήθεια πολλών απίστευτων ανθρώπων στη ζωή μου".

Εξαιτίας της απώλειας μαλλιών και της έλλειψης βλεφαρίδων, η Lyons ίδρυσε την δική της εταιρεία ψεύτικων βλεφαρίδων LoveSeen, η οποία περιγράφεται ως "μια αληθινή ιστορία για τις ψεύτικες βλεφαρίδες" στο Instagram.

Η ίδια έχει ομολογήσει σε συνέντευξή της:"Όλα μου τα δόντια είναι ψεύτικα και πλήρωσα πολλά χρήματα για αυτά.Τα μαλλιά μου είναι επίσης ψεύτικα, μπορώ να τα βγάλω, είναι σαν καπέλο. Οι βλεφαρίδες μου είναι ψεύτικες, δεν έχω φρύδια, έχω επίσης σημάδια σε όλο μου το δέρμα".

Είναι ομοφυλόφιλη και έχει υποστει πολύ σκληρό outing

Το 2011, η New York Post δημοσίευσε ένα άρθρο για την 43χρονη τότε fashion designer και επιχειρηματία, στο οποίο ανέφερε πως η Τζένα Λάιονς είχε ερωτευτεί για πρώτη φορά μια γυναίκα. Δέκα χρόνια αργότερα, είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή της στο The Cut , πόσο σκληρό είναι να ανακαλύπτει όλος ο κόσμος την προσωπική σου ζωή, την ίδια ακριβώς στιγμή που την ανακαλύπτεις και εσύ.

Όπως είπε η ίδιαQ "Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πραγματικά το ποια είναι η ταυτότητά μου. Υπάρχουν συγκεκριμένες στιγμές της ζωής μου, όπου όταν τις σκέφτομαι λέω: ”Θεέ μου, είχα πραγματικά εμμονή με την Jodie Foster ή την Tatum O’Neal στο Bad News Bears. Ταυτόχρονα όμως, είχα υπέροχες και υγιείς σχέσεις με άντρες. Ποτέ δεν ένιωσα σε αυτές τις σχέσεις ότι κάτι πάει λάθος."

"Όταν μετακόμισα για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη, οι μόνοι ομοφυλόφιλοι που ήξερα ήταν άντρες. Δεν ήξερα καθόλου γκέι γυναίκες. Δεν ήταν λοιπόν στο ραντάρ μου."

Σχετικά με τη δική της απόφαση αναφέρει πως δεν ήταν μια συνειδητή απόφαση. "Κάποια χρόνια πριν ετοιμαζόμουν να πάρω διαζύγιο από τον σύζυγό μου, δεν ήταν μια καλή περίοδος για εμάς. Το άτομο με το οποίο μιλούσα περισσότερο και συμβουλευόμουν ήταν η νέα μου φίλη, η Courtney, η οποία έτυχε να είναι γκέι. Θυμάμαι πολύ ξεκάθαρα να είμαστε καθισμένες σε ένα εστιατόριο και να της λέω: ”Λοιπόν, τι ακριβώς κάνεις; Πώς λειτουργεί; ” Γιατί δεν ήξερα. Και όταν σταμάτησε να μου μιλάει άρχισα να νιώθω πως θέλω τρομερά να φιλήσω αυτό το άτομο. Αυτό ήταν πραγματικά περίεργο. Δεν ήταν σίγουρα κάτι που το ονειρευόμουν ή το σκεφτόμουν πριν από εκείνη την ημέρα. Έμεινα έκπληκτη. Τελικά καταλήξαμε να έχουμε σχέση."

Η ζωή της μετά από την συγκλονιστική αποκάλυψη

"Μόλις κατάλαβα πώς ένιωθα είπα στον άντρα μου ότι ήθελα διαζύγιο, εκείνη και εγώ βγήκαμε για φαγητό. Όταν έχεις συναισθήματα για κάποιον, δεν χρειάζεται να αγγίζεστε, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Αλλά οι άνθρωποι γύρω σας μπορούν να καταλάβουν ότι κάτι συμβαίνει. Κάτσαμε πιθανώς λίγο πιο κοντά; Κοιτάζαμε η μια την άλλη πάρα έντονα; Καθίσαμε στο Cafe Cluny και κάποιος κάλεσε την New York Post. Προφανώς οι δημοσιογράφοι θεώρησαν ότι ήταν δουλειά τους να μοιραστούν την προσωπική μου ιστορία με τον κόσμο.”

"Εν τω μεταξύ, δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε με εμένα"

"Ήμουν straight; Ήμουν ομοφυλόφιλη; Ήμουν bi; Είχα ερωτευτεί μια γυναίκα και αυτό ήταν ολοκαίνουργιο για εμένα. Δεν είχα κατευθυντήριες γραμμές. Δεν ήξερα τι να περιμένω. Δεν έπαιρνα οριστικές αποφάσεις για τον εαυτό μου γύρω από όλη την κατάσταση. Ήμουν 43 ετών. Ήμουν επικεφαλής μιας τεράστιας εταιρείας, της J.Crew. Είχαμε μια σύσκεψη στο γραφείο και ήμουν υπεύθυνη εγώ. Στεκόμουν στη μέση του δωματίου και ξαφνικά δέχομαι μια εσωτερική κλήση. Οι επικεφαλής του μάρκετινγκ ήταν, και είπαν: "Έχουμε ένα τηλεφώνημα από τη New York Post. Υπάρχει μια αναφορά ότι βγαίνετε με μια γυναίκα. Πρέπει να το επιβεβαιώσουμε ή να αρνηθούμε; Πρέπει απλά να το φανταστείς: Στέκομαι στο τηλέφωνο με ένα ολόκληρο δωμάτιο γεμάτο ανθρώπους και μπορώ να νιώσω τα μάτια τους πάνω μου. Και είμαι κυριολεκτικά έξι εβδομάδες σε αυτήν την εντελώς νέα σχέση. Άκουσα τη λέξη "επιβεβαίωση" να βγαίνει από το στόμα μου. Δεν ήταν σαν να επιβεβαιώνω ότι ήμουν ομοφυλόφιλη ή ότι ήμουν bi. Η αλήθεια ήταν ότι έβλεπα μια γυναίκα, έτσι ναι, το επιβεβαίωσα. Δεν ήταν ψέμα αυτό.

Και μετά άρχισε το μαρτύριο

"Δεν το είχα πει ακόμα στη μητέρα μου, δεν το είχα πει σε κανέναν από τους φίλους μου. Δεν το είχα πει στον πρώην σύζυγό μου. Είχα ένα παιδί. Όταν συνέβη η ιστορία της New York Post, όλοι στο J.Crew ήταν απίστευτοι. Νιώθω τόσο τυχερή γιατί αυτό θα μπορούσε να ήταν καταστροφικό για μένα, επαγγελματικά και συναισθηματικά. Όλοι συμφωνήσαμε ότι θα σταματούσα κάθε δήλωση. Έτσι κυριολεκτικά ήμουν ήσυχη για ένα χρόνο.

Περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα, προτάθηκε για το βραβείο Glamour Woman of the Year. Όπως λέει ”Ένιωσα ότι ήρθε η ώρα να μιλήσω δημοσίως, με τον τρόπο που ήθελα, για το τι συνέβαινε στη ζωή μου. Ευχαρίστησα τους ανθρώπους που είχα στη ζωή μου, για αυτό ευχαρίστησα και την Courtney, που με βοήθησε να βρω τη νέα αγάπη. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που είπα δημόσια κάτι για τους δικούς μου όρους.Θα ήθελα να έχω μια πιο κομψή, σίγουρα πιο ιδιωτική προσέγγιση."

"Το κομμάτι που ήταν το πιο επιβλαβές δεν αφορούσε εμένα, αλλά τους ανθρώπους γύρω μου. Νιώθω απαίσια με το ότι ανακοινώθηκε ότι παίρνω διαζύγιο και έπειτα από έξι εβδομάδες κάποιος να μιλάει για αυτό που ήμουν. Ακόμα βέβαια δεν ξέρω: Είμαι ομοφυλόφιλη; είμαι bi; Δεν ξέρω αν έχει σημασία. Το θετικό είναι ότι δεν χρειάστηκε να αποφασίσω σε ποιον θα το έλεγα πρώτα. Απλώς συνέβη και ολόκληρος ο κόσμος το ήξερε. Ο συγχρονισμός ήταν απαίσιος, αλλά με κάποιους τρόπους ήταν και σωστό.”

Read Next

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.

28 Απρ 2024

Μουσείο Ακρόπολης: "Παρθενώνας και Βύρωνας. Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βύρωνα"

Τα τελευταία λόγια του λόρδου Βύρωνα πριν πεθάνει λέγεται ότι ήταν για την Ελλάδα.

28 Απρ 2024

Τζον Λένον-Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Οι γιοι τους είναι ολόιδιοι με τους μπαμπάδες και κυκλοφορούν νέο single

Μια νέα συνεργασία Λένον- ΜακΚάρτνεϊ είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς.

27 Απρ 2024

Φούτζι: Οι Ιάπωνες μπλοκάρουν" την θέα του όρους Φούτζι στους τουρίστες

Δραστικά μέτρα λαμβάνει η Ιαπωνία καθώς δεν μπορεί να ανεχτεί πια τις κακές συμπεριφορές.

27 Απρ 2024
27 Απρ 2024

Νάνα Μούσχουρη: Συγκλόνισε η 89χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια στο Καλλιμάρμαρο

Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η Νάνα Μούσχουρη ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

27 Απρ 2024

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"