ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εσείς τι είστε: DINK, DINKWAD ή DINKWAC; Τα ζευγάρια μένουν μαζί αλλά δεν κάνουν παιδιά, υιοθετούν σκύλο ή γάτα!

Οι νέες γενιές γυρίζουν την πλάτη στη γονεϊκότητα είτε εξ ανάγκης είτε από επιλογή.

Σελίδα φαίνεται να γυρίζει η κοινωνία παγκοσμίως που αρχίζει να απαρνιέται το σχήμα της πατροπαράδοτης οικογένειας. Εξάλλου, "οικογένεια" είναι ό,τι ορίζει ο καθένας μας υπό αυτή την ομπρέλα.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το DINK τρεντάρει στα social media και ιδίως στο Tik Tok με ζευγάρια να δείχνουν μέσα από τους λογαριασμούς τους πόσο καλύτερη φαίνεται η ζωή χωρίς παιδιά. Ας δούμε τι ακριβώς σημαίνουν τα ακρωνύμια, DINK: Dual Income Without Kids, δηλαδή ζευγάρια που μένουν εντελώς μόνα τους. DINKWAD, είναι τα ζευγάρια με σκύλο (Dual Income Wihtout Kids With A Dog) και αντιστοίχως DINKWAC για τα ζευγάρια με γάτα! Και ναι τα κατοικίδια φαίνεται να παίρνουν τη θέση των παιδιών στις καρδιές ιδίως της γενιάς των millenials (1981-1996) και της GEN Z (1997-2012), γενιές που έχουν ζήσει την οικονομική κρίση και την απειλή για το κλίμα και το περιβάλλον σχεδόν από την κούνια τους.

Οι δύο αυτοί παράγοντες παίζουν αποφασιστικό ρόλο μάλλον στην απόφαση των νέων να μην κάνουν παιδιά. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως η ανατροφή ενός παιδιού εκτιμάται στις 310.000 δολάρια. Δεν είναι και αμελητέο το ποσό. Μάλιστα, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ το 2021, η ατεκνία γίνεται όλο και πιο συχνή μεταξύ των νεότερων ενηλίκων – σχεδόν το ένα πέμπτο των ενηλίκων ηλικίας 55 έως 64 ετών είναι άτεκνοι. Κάτι που "υποδηλώνει ότι οι άτεκνοι ενήλικες θα αποτελούν ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού των ηλικιωμένων ενηλίκων στο μέλλον". Μια ξεχωριστή έρευνα σε 9.676 Αμερικανούς διαπίστωσε ότι το 44% των 18 έως 49 ετών που δεν έχουν παιδιά, δηλώνουν ότι δεν είναι πιθανό να αποκτήσουν παιδιά.

@matt_and_omar our child obviously needs to work on her dancing skills 🙄 #CapCut #dinkwad #doubleincomenokids #boyfriends #coupletok ♬ im good - kpopvrycs

Αντιθέτως όμως γίνονται κηδεμόνες ζώων βιώνοντας ίσως έτσι τη γονεϊκότητα. Κάποια ζευγάρια προτιμούν αυτόν τον τρόπο ζωής για να αισθάνονται πιο ελευθέροι και να μπορούν να ακολουθούν όποια επιθυμία προκύψει, όπως να βγουν ξαφνικά το βράδυ για μία κρέπα ή γιατί θέλουν να ζήσουν πιο άνετα, να ταξιδέψουν ή ακόμα και να χαλάνε ευκολότερα χρήματα σε εμπειρίες και υλικά αγαθά.

Για κάποιους όμως αποτελεί μονόδρομο λόγω του δυστοπικού οικονομικού τοπίου διεθνώς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη χώρα μας. Κάποια ζευγάρια πάλι στο εξωτερικό θεωρούν πως είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουν το μέλλον τους: να ζουν με το ένα εισόδημα και το άλλο είτε να το επενδύουν είτε να το εξοικονομούν για τη συνταξιοδότησή τους.

Ωστόσο, οι προκαταλήψεις καλά κρατούν. Για παράδειγμα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε μεγάλη κριτική όταν είχε δηλώσει πως η οικογένειά του αποτελείται από τον σύντροφό του και τον σκύλο τους.

Βέβαια, όποιο μοντέλο παρεκκλίνει από το γνωστό οικογενειακό μοντέλο, προκαλεί αμηχανία και αντιδράσεις, ιδίως σε μια μια χώρα τόσο συντηρητική όσο η Ελλλάδα.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

18 Μαϊ 2024

Η απίστευτη μεταμόρφωση του Μπίλι Ζέιν σε Μάρλον Μπράντο

Όχι, δεν είναι ο Μάρλον Μπράντο που γυρίζει μια νέα ταινία. Είναι ο Μπίλι Ζέιν, που ενσαρκώνει τον μύθο του σινεμά στην επερχόμενη ταινία "Βαλς με τον Μπράντο".

18 Μαϊ 2024
Περισσότερα από

News

18 Μαϊ 2024

Γιώργος Λάνθιμος: Το θερμό πεντάλεπτο χειροκρότημα στην παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας, στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης είχε στο πλευρό του την λαμπερή πρωταγωνίστριά του, Έμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφόε και άλλους συντελεστές της ταινίας.

18 Μαϊ 2024

Η Έλενα Κρίστενσεν στα 55 της χρόνια είναι μια ageless θεά

Το θρυλικό μοντέλο των 90s εντυπωσίασε στο 77ο Φεστιβάλ Καννών.

17 Μαϊ 2024

Τι διαβάζουμε τώρα: 4 μυθιστορήματα που θα πάρεις και στις ανοιξιάτικες αποδράσεις

Η άνοιξη μας χαρίζει νέα φρέσκα βιβλία για να ετοιμάζουμε σιγά σιγά τις βαλίτσες του καλοκαιριού.

17 Μαϊ 2024

Μαριάννα Κιμούλη: Ο Άντονι Χόπκινς, ήταν απίστευτα γενναιόδωρος, ήταν ένας από... εμάς"

Η Μαριάννα Κιμούλη μμίλησε για τους διάσημους γονείς της, για τις "Ψυχοκόρες", αλλά και για την την άγνωστη συνεργασία της με τον Άντονι Χόπκινς

17 Μαϊ 2024

Maestro: Πρεμιέρα χτες για τη 2η σεζόν- αποθεώθηκαν Γουλιώτη, Καβογιάννη, Αλεξίου στο twitter

"Δώστε ενα όσκαρ στη θεάρα" έγραψε τηλεθεατής για τη Μαρία Κακογιάννη στο Twitter.

17 Μαϊ 2024

Ο δισεκατομμυριούχος της Hermès που δίνει την περιουσία στον κηπουρό του

11 δισεκατομμύρια δολάρια θα πάρει ο τυχερός Μαροκινός κηπουρός του.

17 Μαϊ 2024

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Κυνικός και αμετανόητος ο δράστης μετά το καρτέρι θανάτου - "Της είχα πει ότι θα τη σκότωνα"

"Σκότωσα την γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω" λέει ο δράστης για την 40χρονη πρώην σύζυγό του. Την μαχαίρωσε 17 φορές.