ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πολ Μακ Κάρτνεϊ: "Here Today", το τραγούδι που έγραψε για τον Τζον Λένον

O Πολ Μακ Κάρτνεϊ μίλησε για τον Λένον στο podcast του και αποκάλυψε ότι λειτουργούσε σαν "πνευματικός" του που τον ενθάρρυνε να προχωράει.

Στη σειρά podcast του "McCartney: A Life in Lyrics" ο διάσημος μουσικός μίλησε για τον φίλο του Τζον Λένον, ο οποίος ήταν μόλις 40 ετών όταν δολοφονήθηκε έξω από το διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, είχε άγχος για το πώς θα τον θυμόντουσαν μετά θάνατον.

"Τον θυμάμαι να μου λέει: "Πολ, ανησυχώ για το πώς θα με θυμούνται οι άνθρωποι όταν πεθάνω" και αυτό με σόκαρε κάπως", θυμήθηκε ο 81χρονος μουσικός στο podcast. "Του είπα 'Εντάξει, μείνε εκεί που είσαι. Οι άνθρωποι θα πιστεύουν ότι ήσουν σπουδαίος, έχεις ήδη κάνει αρκετή δουλειά για να το αποδείξεις αυτό". "

Ο Μακ Κάρτνεϊ συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως: "Ήμουν κάτι σαν πνευματικός του. Συχνά έπρεπε να του πω: "Παιδί μου, είσαι σπουδαίος, μην ανησυχείς γι' αυτό" και το δεχόταν. Αυτό τον έκανε να νιώθει καλύτερα".

Έπειτα μίλησε για το πόσο εύκολη ήταν η συνεργασία τους. "Αν κανείς με ρωτούσε "πώς ήταν να δουλεύεις με τον Τζον;", θα έλεγα πόσο εύκολο, πολύ ευκολότερο ήταν, γιατί είχαμε δύο μυαλά πάνω στη δουλειά. Και αυτή η διάδραση ήταν θαυματουργή" είπε ο Πολ και συνέχισε: "Τώρα πια είμαι πολύ συνειδητοποιημένος ότι δεν τον έχω. Ξέρετε κάποιες φορές λέμε "Τι θα έλεγε ο Τζον για αυτό; Μήπως είναι πολύ δακρύβρεχτο; Μήπως θα έλεγε ντα, ντα, ντα, και θα το άλλλαζε;". Όμως τώρα θα πρέπει τα τραγούδια να αντανακλούν εμένα, και δεν έχω πια αυτό το αντίθετο στοιχείο. Πρέπει να το κάνω αυτό μόνος μου πλέον".

Ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ είπε επίσης πως το σινγκλ του το 1982 "Here Today”, ένα πραγματικά συγκινητικό τραγούδι, ήταν ένα "γράμμα αγάπης" προς τον Τζον. "Θυμόμουν τη σχέση μας και τα εκατομμύρια πράγματα που κάναμε μαζί. Από το να είμαστε ο ένας στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιο του άλλου, μέχρι το να περπατάμε μαζί ή να κάνουμε ωτο στοπ", δείχνοντας έτσι τη μεγάλη αγάπη που είχε για τον φίλο του, το alter ego του.

Το να γράψει ένα τραγούδι ήταν "πολύ συγκινητικό, πολύ συναισθηματικό, γιατί καθόμουν εκεί σ' ένα άδειο δωμάτιο και σκεφτόμουν τον Τζον συνειδητοποιώντας ότι τον έχασα. Ήταν κάπως θεραπευτικό (σ.σ: το να γράψει το τραγούδι). Ήταν τόσο έντονη η απώλεια, έτσι το να έχω μια κουβέντα μαζί του σ' ένα τραγούδι μου πρόσφερε παρηγοριά. Ήταν σαν να είμαι και πάλι μαζί του" είπε ο μουσικός.

Το 2022 είχε μιλήσει και πάλι για εκείνο το τραγούδι σε μια συνέντευξή του στο SiriusXM's. "Θυμάμαι πως επέστρεφα σπίτι από το στούντιο την ημέρα που άκουσαμε την είδηση του θάνατου και άνοιξα την τηλεόραση και έβλεπα κόσμο να λέει "ο Τζον ήταν αυτό ή εκείνο" και σκεφτόμουν πως δεν μπορώ να είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορώ να βγω στην τηλεόραση και να πω τι ήταν ο Τζον για εμένα. Ήταν πολύ βαθύ αυτό που είχαμε, ήταν πολύ".

Και πρόσθεσε "ήταν δύσκολο για όλο τον κόσμο γιατί ήταν τόσο αγαπητός και τόσο τρελός τύπος. Ήταν ξεχωριστός" είπε κλείνοντας για τον φίλο του.

Πηγή: People

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.