ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η τυχερή φοιτήτρια που έλαβε κατά λάθος επιχορήγηση 850.000£ αντί για 85£

Εσύ τι θα έκανες, έαν έβλεπες τον τραπεζικό σου λογαριασμό με μερικές χιλιάδες ευρώ παραπάνω;

Μια φοιτήτρια έζησε για 73 ημέρες μέσα στην απόλυτη χλιδή, όταν κατά λάθος της πιστώθηκαν 850.000 £ αντί της μηνιαίας επιχορήγησης πανεπιστημιακής διατροφής των 85 λιρών. Η Sibongile Mani ξύπνησε κυριολεκτικά ένα πρωινό και είδε τον τραπεζικό της λογαριασμό " φουσκωμένο" με πολλά μηδενικά. Έκτοτε, ξεκίνησε ένα ξεφάντωμα 73 ημερών!

Η νεαρή γυναίκα έπρεπε να βασιστεί σε επιδόματα για να πληρώσει τις σπουδές και ζούσε μία ιδιαίτερα λιτή ζωή στη Νότια Αφρική για να τα βγάλει πέρα. Δεν μπορούσε να το πιστέψει, όταν ένα πρόγραμμα κρατικής βοήθειας της έστειλε 10.000 φορές περισσότερα χρήματα. Όταν έλεγξε τον τραπεζικό της λογαριασμό, η φτωχή φοιτήτρια είδε ότι είχε γίνει πολυεκατομμυριούχος μέσα σε μια νύχτα, με 14 εκατομμύρια ραντ να της πιστώνονται.

Εγκατέλειψε τον παλιό τρόπο ζωής της , αφού αντικατέστησε την γκαρνταρόμπα της με ρούχα επώνυμων σχεδιαστών, αγόρασε I phone στους φίλους της και διοργάνωνε πάρτι με σκωτσέζικα μπουκάλια αξίας 100 λιρών. Η Sibongile Mani έζησε 73 αξέχαστες ημέρες, μέχρι που την ανακάλυψαν.

Όταν η νεαρή φοιτήτρια άφησε πίσω της μια απόδειξη σε ένα σούπερ μάρκετ που έδειχνε ότι είχε στην κατοχή της πάνω από 800.000 λίρες στην τράπεζά της, αναφέρθηκε αμέσως στην αστυνομία. Συνελήφθη το 2017 και κατηγορήθηκε για κλοπή και απάτη, ενώ το 2022 καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση αφού χρωστούσε 818.000 ραντ - που ισοδυναμούν με σχεδόν 50.000 £ το 2017.

Η ίδια έγραψε τότε στο προσωπικό της blog ότι τα θεωρούσε "λεφτά θαύμα" και "δώρο από τον Θεό" και "δεν σκέφτηκε δύο φορές" αν ήταν λάθος να τα ξοδέψει. Προς υπεράσπισή της, ο δικηγόρος της άσκησε έφεση με την αιτιολογία ότι η φοιτήτρια δεν ήταν κίνδυνος για την κοινωνία, δεν είχε αναζητήσει τα χρήματα και δεν ήταν υποψήφια για υπερπλήρεις φυλακές. Δήλωσε, επιπλέον, ότι το Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής Βοήθειας Φοιτητών της είχε στείλει λανθασμένα 14 εκατομμύρια ραντ και δεν είχε καν παρατηρήσει ότι έλειπε ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό μέχρι να τους ειδοποιήσουν οι φοιτητές.

Δύο δικαστές συμφώνησαν να αναστείλουν την ποινή φυλάκισης 5 ετών της Sibongile Mani υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα διαπράξει κλοπή ή απάτη σε αυτό το διάστημα. Τελικά, το δικαστήριο επιδίκασε την "τυχερή" φοιτήτρια σε 14 εβδομάδες κοινωφελούς εργασίας και να υποβληθεί σε συμβουλευτική. Τα χρήματα δεν επιστράφηκαν ποτέ!

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

06 Μαϊ 2024

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια στη δήλωση αγάπης θαυμάστριάς του

"Έντριεν από το Μπρούκλιν, αν ακούς, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ από το Λίβερπουλ σε αγαπάει επίσης"

06 Μαϊ 2024

Ελένη Μενεγάλη: Φόρεσε τη νέα εκδοχή του κλασσικού κουστουμιού και όλες το λάτρεψαν

Το μοντέρνο κουστούμι που φόρεσε η Ελένη Μενεγάκη είναι η τάση της φετινής άνοιξης και του καλοκαιριού.

Περισσότερα από

News

06 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Μαρίνα Σάττι και Έλενα Παπαρίζου τραγουδούν μαζί

Τα τραγούδια τους και η σφιχτή αγκαλιά.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη φορά που θα ήθελα να είμαι αθλήτρια: Για να τρώω το μενού που ετοιμάζουν οι Γάλλοι για τους Ολυμπιακούς

Και θα έτρεχα και ξιφασκία θα έκανα και break dance θα χόρευα, αν ήταν να γευτώ όσα ετοιμάζουν οι Γάλλοι σεφ- ακόμα και τριάστερος μες στο παιχνίδι.

05 Μαϊ 2024

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια: O μπασίστας και η φωνή των Socrates

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ρόκερ και ιδρυτικό μέλος των Socrates Drank the Conium

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.