ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πέθανε ο Σπύρος Φωκάς σε ηλικία 86 ετών- Ήταν ο Έλληνας "Αλέν Ντελόν"

"Καλή αντάμωση Σπύρο μου", έγραψε η σύζυγος του σπουδαίου ηθοποιού.

σπυρος_φωκας NDP

Ο ξένος Τύπος αποθέωνε τον Έλληνα ρολίστα όχι μόνο για το ταλέντο του, αλλά και για την εντυπωσιακή του εμφάνιση. Ο Σπύρος Φωκάς έζησε το Αμερικάνικο όνειρο, καθώς κατέκτησε το Χόλιγουντ και συμπρωταγωνίστησε δίπλα σε διεθνούς φήμης καλλιτέχνες.

Ο Έλληνας Αλέν Ντελόν, ο ρολίστας που στάθηκε επάξια δίπλα στον Μάικλ Ντάγκλας, στην Κάθριν Τέρνερ και στο Ντάνι ντε Βιτο στο "Διαμάντι του Νείλου" απεβίωσε στις 10/11/ 2023 σε ηλικία 86 ετών.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του, Λίλιαν, με μία ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. "Καλή αντάμωση Σπύρο μου", έγραψε η σύζυγος του σπουδαίου ηθοποιού σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο Σπύρος Φωκάς ξεχώρισε από τα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο, αφού η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία του Ανδρέα Λαμπρινού, "Ματωμένο Ηλιοβασίλεμα" το 1959 προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών και ήταν η αφετηρία για την διεθνή καριέρα του.

Κυνήγησε το όνειρο και διεκδίκησε μία θέση στο ξένο τζετ σετ του κινηματογράφου. Μάζεψε μία βαλίτσα ρούχα και ταξίδεψε μέχρι την Ιταλία στα φημισμένα στούντιο της Τσινετσιτά. Εκεί, ο Σπύρος Φωκάς πήγαινε από οντισιόν σε οντισιόν και αξιοποίησε κάθε ευκαιρία που ερχόταν στον δρόμο του. Ο φακός τον συναντά σε διεθνείς παραγωγές, όπως στις ταινίες "Όταν θέλει η γυναίκα” του Βιντσέντε Μινέλι πλάι στην μεγάλη Λάιζα Μινέλι και "Ο Ρόκο και τα Αδέλφια του” του Λουκίνο Βισκόντι, πλάι στην αξέχαστη Κατίνα Παξινού.

Ο ρόλος του στην ταινία του Φράνκο Ρόσι "Ο Θάνατος ενός Φίλου” του δίνει το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Λοκάρντο, αλλά ο γόης του σινεμά ήθελε και κάτι ακόμη. Κάνει το μεγάλο βήμα και μετακομίζει στο Χόλιγουντ! Ο Σπύρος Φωκάς ζει πλέον το όνειρο κάθε καλλιτέχνη. Συμμετέχει σε αμιγώς αμερικάνικες ταινίες.

Στα μέσα της δεκαετίας του 60', επιστρέφει στην Ελλάδα και ακολουθεί τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Δαλιανίδη. Τότε, γυρίζει στην Φίνος Φίλμ δύο ταινίες πλάι στην Ζωή Λάσκαρη, τον "Εγωισμό" και τη "Στεφανία".

"Φαίνεται έχει πολλούς Φωκάδες η Ελλάδα και εγώ περισσεύω! Άν βγάζω πίκρα; Όχι, συνήθισα, αλλά ξαναρωτώ, είναι τόσοι πολλοί οι πρώτοι που εγώ ανήκω στους... τελευταίους; Δεν με συγχώρεσαν, αυτό είναι! Πήγα πέρα από τη... Λαμία. Πληρώνω το γεγονός ότι έκανα καριέρα έξω (όπως και όλοι όσοι έφυγαν), ότι με ζήτησε το Χόλιγουντ ­ λες και έκανα έγκλημα, λες και δεν γεννήθηκα στην Πάτρα... Γι' αυτά τα λίγα που έκανα, είναι περήφανοι οι Έλληνες και όχι οι στενοκέφαλοι που ορίζουν τα πράγματα", είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στα " Νέα".

Ο Σπύρος Φωκάς αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Στο πλευρό του βρισκόταν η τέταρτη σύζυγός του, ηθοποιός, Λίλιαν Φωκά, και η θετή του κόρη Κωνσταντίνα, την οποία λάτρευε.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

03 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

Σε πακέτο της Amazon βρέθηκε η γάτα που είχε χαθεί από το σπίτι της!

Η γάτα τρύπωσε κατά λάθος σε πακέτο επιστροφής προς την εταιρία και για 1 εβδομάδα ταξίδευε ανά τις ΗΠΑ. Ευτυχώς επιβίωσε μες στο κουτί!

Περισσότερα από

News

02 Μαϊ 2024

"Και ναι, είσαι @eleftherios_petrounias ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών στην Ευρώπη! Ευλογημένος, άξιος και εμείς υπερήφανες δίπλα σου πάντα"

Η γεμάτη χαρά και υπερηφάνια δήλωση της Βασιλικής Μιλλούση για τον σύζυγό της Λευτέρη Πετρούνια.

02 Μαϊ 2024

Η ανοιξιάτικη Πρωτομαγιά της Μιμής Ντενίση στον ολάνθιστο κήπο της στον Θεολόγο

Η Μιμή Ντενίση καλωσορίζει τον αγαπημένο της μήνα με μια ανοιξιάτικη φωτογραφία.

02 Μαϊ 2024

Δεκάχρονος παρίστανε τον "νεκρό" για να μην τον σκοτώσει η μητέρα του

Σε ηλικία μόλις 10 ετών το αγοράκι παρίστανε τον πεθαμένο προκειμένου να ξεφύγει από την αδίστακτη μητέρα του.

02 Μαϊ 2024

"Πήρες Ozempic;" Η ασύλληπτη γκάφα της Μπάρμπρα Στρέιζαντ προς την Μελίσσα ΜακΚάρθι πήρε την καλύτερη "πληρωμένη" απάντηση από την ηθοποιό

Η τραγουδίστρια έσβησε αμέσως μετά το σχόλιο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Η απάντηση της ηθοποιού όμως κέρδισε τις εντυπώσεις.

02 Μαϊ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου φόρεσε το τζιν παντελόνι που κάνει τη σιλουέτα να δείχνει ψιλόλιγνη

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου αγαπά τη μόδα και αυτό φαίνεται από τις στυλιστικές της επιλογές.

02 Μαϊ 2024

Αν βρεθείς στο Λονδίνο μην χάσεις την μαγική έκθεση του Marc Quinn στο Kew Gardens

Μια έκθεση εντυπωσιακών γλυπτών που συνομιλούν με τον φυτικό κόσμο περιμένουν τους επισκέπτες του Kew Gardens, ενός από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της μητρόπολης.

02 Μαϊ 2024

Τάιρα Μπανκς - Χάιντι Κλουμ: Η ζωή αρχίζει στα 50

Μια εμφάνιση- έκπληξη στην συναυλία της Μαράια Κάρεϊ στο Λας Βέγκας, έκαναν τα δυο τοπ μόντελς και το γλέντησαν πραγματικά.

02 Μαϊ 2024

Δημήτρης Παπανικολάου: "Δεν μπορώ να είμαι περήφανος, επειδή γεννήθηκα 2 μέτρα και καρφώνω καλύτερα, Στόχος μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους"

Για αυτό και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του: σημασία δεν έχουν μόνο τα δώρα που μας χάρισε απλώς η Φύση, αλλά ό,τι κατακτούμε με το πνεύμα και την ψυχή μας.

02 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα ανάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές.

02 Μαϊ 2024

Όταν η Ρούνεϊ Μάρα υποδύθηκε τη Μαρία Μαδγαληνή δίπλα στον Χοακίν Φίνιξ

Τότε η ηθοποιός είχε δηλώσει πως η Μαρία Μαγδαληνή υπήρξε "ριζοσπαστική" γυναίκα.